Sioux

Sioux: De schoenen met Indiaanse naam worden naar het voorbeeld van de mocassins vervaardigd. Zo ontstaan schoenen met een hoog draagcomfort en optimale pasvorm.

Sioux

(46 Artikelen)
Categorieën

 Artikellijst filteren

Onze tip: Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen

Artikelweergave

   

Sioux: de schoenenlegende

Sioux Schoenen – Dat is ambachtelijke schoenmakerstraditie bij uitstek. Verder lezen ... De schoenen voor dames en heren bieden een perfecte pasvorm en optimaal draagcomfort. Door hun lange levensduur focussen de mocassins, loafers, laarzen, ballerina’s en pumps zich niet op kortstondige trends. In plaats daarvan kunnen de schoenen van Sioux dankzij hun tijdloze en uitgebalanceerde belijning steeds op een harmonieuze wijze met actuele trends gecombineerd worden. Sioux schoenen zijn daarom de ideale metgezel en gaan ook langer dan één seizoen mee. Door de verscheidenheid van vormen en door het tijdloze design spreken schoenen van Sioux mannen en vrouwen van elke leeftijd aan.

Merkfilosofie
Sioux is alleen tevreden met het beste resultaat. Daarom wordt er onvermoeibaar aan gewerkt om Sioux schoenen nog meer te verbeteren. De noppenzool, de natuurvorm-serie “Grashopper” en het “Easy-Going”-concept voor dames en herenschoenen zijn maar een paar voorbeelden van de innovatiekracht van Sioux. Ook het ambachtelijke precisiewerk en het gebruik van hoogwaardig materiaal staan garant voor de eersteklas kwaliteit van Sioux schoenen. Zoals ook bij de oprichting van het bedrijf al het geval was, staan de waarden van de moderne Sioux Indianen - vrijheid, traditioneel vakmanschap en leven in harmonie met de natuur – symbool voor het merk.

Geschiedenis
De naam van het merk is geen toeval. Het was de wens van oprichter Peter Sappers om comfortabele dames- en herenschoenen te produceren – en dat geheel naar het voorbeeld van de Indiaanse mocassins. Hij richt daarom in de jaren 1950 de Walheimer schoenenfabriek op. In 1956 krijgt het merk de Indiaanse naam. In 1998 neemt Sioux het traditiemerk Apollo over en betreedt daarmee ook de markt van hoogwaardige herenschoenen. Sinds 2006 ontwerpt en produceert Sioux schoenen van het merk Joop.

naar boven
 
U hebt het volgende artikel in uw winkelmand geplaatst
text