Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Beddengoed

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Hoogwaardig beddengoed voor een gezonde nachtrust

'Een goede nachtrust is gezond voor lichaam en geest' - maar daar is vooral een comfortabel bed voor nodig. Naast een hoogwaardige matras spelen vooral het dekbed en het kussen een belangrijke rol. Al naar gelang het seizoen en de eigen lichaamstemperatuur zijn verschillende vullingen aan te bevelen om zich 's-nachts comfortabel te voelen en een aangenaam klimaat te ervaren. Eindelijk kan men beter slapen, want het juiste beddengoed zorgt ervoor dat u heerlijk kunt dromen.

Dekbedden voor elk seizoen

Transpireren in de zomer en het koud hebben in de winter? Met het juiste beddengoed behoort dit tot het verleden - verschillende vullingen zorgen namelijk voor een perfecte aanpassing aan de temperatuur. Of men afhankelijk van het seizoen verschillende dekbedden gebruikt of alleen voor één model kiest, die keuze maakt men zelf. In principe kunnen we de volgende dekbedden onderscheiden:

 • het winterdekbed
 • het zomerdekbed
 • het all-year dekbed
 • het 4-seizoenen dekbed

Het laatstgenoemde bestaat uit twee delen: het lichte zomerdekbed is naar behoefte door middel van drukknopen aan een all-year dekbed te bevestigen. Deze verbinding maakt het ook geschikt voor de winter en is een praktische, ruimtebesparende variant van beddengoed.

Het gaat om de innerlijke waarde

En dat geldt niet alleen voor mensen! Want ook beddengoed heeft een innerlijke waarde - zelfs al bestaat deze alleen uit veren of dons. De vulling bepaalt de thermische eigenschappen van het dekbed, omdat elk materiaal warme lucht anders opslaat. Voor beddengoed zijn vooral de volgende vullingen geliefd:

 • Tencel/lyocell
  Dit zijn natuurlijke cellulosevezels. Deze worden verkregen uit duurzame bosbouw. Dit is dus ecologisch verantwoord, heeft uitstekende thermische eigenschappen bij elke temperatuur en voert het vocht snel af. Voor mensen met een allergie is tencell/lyocell een uitstekende beddengoedvulling.
 • Dons
  Ganzendons, eendendons of een mix van veren - in ieder geval voeren deze dekbedden het vocht af en houden ze in de winter goed warm. Ganzendons is over het algemeen warmer dan eendendons, waarbij eiderdons tot de kwalitatief hoogwaardigste en warmste donssoorten behoort.
 • Wol
  Thermoregulerend en klimatiserend: beddengoed van wol is voor lage temperaturen de perfecte keuze. Vooral zachte wolsoorten zijn erg populair en houden zelfs bij ijskoud weer comfortabel warm.
 • Katoen
  Dit beddengoed is vooral geschikt voor het warme seizoen, omdat het koel is en goed vocht opneemt. Het heeft anti-statische eigenschappen en is gemakkelijk te wassen, zodat het geschikt is voor mensen met een allergie.

Vaak worden aan wollen dekbedden ook houtvlokken van de alpenden toegevoegd, omdat deze een antibacteriële werking hebben en de temperatuur reguleren. Bovendien hebben deze een aangename geur, waardoor men zich de hele nacht comfortabel voelt.

De overtrek is in de meeste gevallen van katoen. Met de juiste dekbedhoezen in verschillende uitvoeringen en kleuren kan het beddengoed op de slaapkamerinrichting worden afgestemd.

Beddengoed voor iedere dag: het dekbed

Een goed verdeelde vulling vormt het belangrijkste kenmerk van het dekbed. Het dekbed is namelijk steeds met naden onderverdeeld, zodat de vulling niet kan verschuiven. De veren, het dons of de wol glijden daardoor niet weg en zorgen overal voor een gelijkmatige warmte.

Bij een cassette-dekbed zijn tussen de bovenste en onderste stofdelen tussenschotten genaaid, zodat de vulling stevig op zijn plaats blijft liggen. Ook ontstaan er daardoor geen koudebruggen.

Een gewatteerd dekbed heeft weliswaar ook afscheidingen, maar deze zijn niet stevig verbonden en laten een beperkte beweging van de dekbedvulling toe. Daardoor hoeft niet iedere kamer afzonderlijk gevuld te worden; door het opschudden wordt de vulling verdeeld. Ook bestaan er dekbedden waarvan de opbouw lijkt op die van quilts : beide stofdelen zijn zonder schotten op elkaar zijn genaaid en door de verdeling in vakken kan de vulling niet bewegen.

Standaard zijn dekbedden in de maten 135 x 200 cm, 155 x 200 cm en in de extra lengte 155 x 220 cm verkrijgbaar. Zo kunnen ze op de eigen lengte worden afgestemd om het gehele lichaam te bedekken en warmte op te slaan.

Het juiste kussen voor iedere slaapgewoonte

Meestal in de uitvoeringen 40 x 40 cm of 80 cm x 80 cm zijn hoofdkussens een belangrijke voorwaarde voor een aangename nachtrust. Door de juiste vulling en vorm ontspannen ze de nek, ontlasten ze de rug en zorgen ze voor een uitstekende nachtrust. De vulling kan bestaan uit:

 • scheerwolvlokken en houtvlokken van de alpenden
 • opschudbare vezelballetjes van polyester
 • scheerwolbolletjes
 • een kern van schuim (viscose of polyurethaan)
 • wilde zijde
 • dons en veren

Door speciale ergonomische kussen kunnen de nekspieren ontspannen. Vooral voor rugslapers zijn deze modellen uitermate geschikt, omdat ze zorgen voor een ergonomisch correcte slaaphouding. Buikslapers zouden voor een zeer plat kussen moeten kiezen om de nek slechts een beetje te ondersteunen.

Om het opgenomen vocht te drogen, is regelmatig luchten van kussens zeer belangrijk. De sloop is meestal eenvoudig in de wasmachine te wassen, maar het kussen zelf zou af en toe chemisch moeten worden gereinigd.

Niet alleen voor kinderen: gemakkelijk te onderhouden overtrekken

Voor een schoon en goed onderhouden bed is het regelmatig verschonen van overtreksets zeer belangrijk. Maar dit geldt ook voor de beschermhoezen die de matras en de lattenbodem beschermen en zorgt ervoor deze langer meegaan.

Een dekmatras is zinvol om aan te schaffen, omdat deze zich aanpast aan de anatomie van het lichaam en tegelijkertijd voor een aangenaam slaapklimaat zorgt. Hij beschermt het matras tegen vocht en vuil, terwijl hij ook het lichaam ondersteunt. Dekmatrassen zijn bovendien zeer eenvoudig te reinigen. Ook een matrasbeschermer zorgt voor permanente circulatie van de lucht en verdeelt de druk van het lichaam gelijkmatig over de matras.

​Met eenwaterdichte beschermmat kan door een inwendig membraan het indringen van vocht in het matras worden voorkomen.

Slapen als een roos - met het juiste beddengoed

Door middel van praktische accessoires, zoals een bewaartas, kan beddengoed gemakkelijk worden opgeborgen. Als u in de zomer en winter van dekbed wisselt, kunt u deze dan compact opbergen. Zo blijven ze stofvrij en kunnen bovendien gemakkelijk worden vervoerd.

Een goede nachtrust is essentieel voor de levenskwaliteit. Wie zich 's nachts kan ontspannen en 's morgens uitgerust de dag begint, heeft meer energie - en zelfs op de gezondheid heeft een goede nachtrust een positief effect. Dit wordt ondersteund door passend beddengoed, zodat niets een heerlijke nachtrust in de weg kan staan.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl