Giesswein

Giesswein is gespecialiseerd in de vervaardiging van mooie walkstof. Pantoffels en folklorejasjes van walk overtuigen met duurzaamheid en een alpine design.

Giesswein

(29 Artikelen)
Categorieën

 Artikellijst filteren

Onze tip: Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen

Artikelweergave

   

GIESSWEIN: Walk in perfectie

Bij de vervaardiging van Giesswein schoenen, rubberlaarzen en gewalkte folklorejasjes wordt gebruikt gemaakt van beproefde tradities. Verder lezen ... De stoffen worden gemaakt van wol die in speciale wasmachines gewalkt wordt, totdat de wolvezels in elkaar haken. Door dit proces ontstaan de mooie en robuuste Giesswein walkstoffen met tal van positieve kenmerken, zoals onder andere een hoog draagcomfort, duurzame vormstabiliteit en ademende eigenschappen. Speciale walktechnieken zorgen ervoor dat de natuurlijke glans en kleur van de wol behouden blijven. Daarnaast worden de schoenen en jasjes gekenmerkt door een afparelend effect en een warmte vasthoudend vermogen. Dat geldt voor de jarenlange bestseller Dannheim net zo als voor alle andere Giesswein pantoffels.

Merkfilosofie
De waarden van het merk Giesswein weerspiegelen zowel alpine als moderne aspecten. Zo combineert het merk liefde voor natuur en gevoel voor traditie op harmonische wijze met inventiviteit en pioniersgeest. Giesswein volgt altijd een duidelijke lijn en verenigt deze met liefdevolle applicaties en handwerk-items in een uniek design. Hierbij hecht het bedrijf grote waarde aan natuurlijkheid en draagcomfort: Giesswein pantoffels van 100 procent scheerwol geven te allen tijde een heerlijk blote-voeten gevoel.

Geschiedenis
In 1954 richtten Elizabeth en Walter Giesswein hun bedrijf in het Tiroolse Brixlegg op. Na een aantal pogingen in de huiseigen wasmachine begint het echtpaar in 1958 met de eerste walkjasjes in een industriële walkmachine. In 1974 brengt het bedrijf haar beroemde Giesswein pantoffels op de markt. In de jaren die volgen wordt de productie uitgebreid met dames- en kindermode evenals schoenen en huishoudtextiel. De gepatenteerde profielzool die in het jaar 1999 ontwikkeld werd, staat tot op de dag van vandaag garant voor een goede grip en duurzaamheid.

naar boven
 
U hebt het volgende artikel in uw winkelmand geplaatst
text