Hammerschmid

Hammerschmid uit het Opper-Beierse Marquartstein is gespecialiseerd in authentieke folkloremode. De kostuums zijn traditioneel met een modieus tintje.

Hammerschmid

(16 Artikelen)
Categorieën

 Artikellijst filteren

Onze tip: Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen

Artikelweergave

   

HAMMERSCHMID: sportieve folkloremode uit traditie

De folkloremode van Hammerschmid overtuigt met een heel eigen vormentaal met traditionele elementen en typische Alpine-motieven. Verder lezen ... Jassen en dirndls zijn versierd met hoornen knopen of kleine zilveren sierkettingen. Borduurwerk en applicaties met jacht- of edelweissmotieven weerspiegelen de onderlinge verbondenheid van het merk met Alpine tradities. De combinatie van traditionele vormen met modieuze, frisse kleuren en luxe details zijn kenmerkend voor de bijzondere folklore-stijl. Deze stijl niet alleen terug te vinden in een Hammerschmid dirndl of folklorejasje, maar ook in traditionele blouses, jurken of jasjes. Bijpassende accessoires vullen de collectie aan en leveren een wezenlijke bijdrage aan een authentieke look.

Merkfilosofie
Het familiebedrijf met wortels in Opperbeieren is er veel aan gelegen om authentieke folkloremode voor dames en heren te vervaardigen. De kleding van Hammerschmid verenigt traditionele vormen met huidige trends. Alle dirndls, lederhosen en folklorejasjes vertonen typische folklore-elementen en verrassen met verfrissende dessins en verfijnde kleurencombinaties.

Geschiedenis
In 1951 richt Karl Hammerschmid het bedrijf "K & G Hammerschmid Textilgroßhandel" op en verkoopt hoofdzakelijk meterwaren, tafelkleden en doeken met Beierse patronen. Halverwege de jaren zeventig ontwerpt en produceert het bedrijf voor het eerst confectiekleding, waaronder de dirndlblouse die meteen een bestseller wordt. Geïnspireerd door dit succes wordt het assortiment folkloremode verder uitgebreid. Sinds halverwege de jaren tachtig biedt Hammerschmid complete folklore-collecties voor dames en heren aan. Het bedrijf behoort vandaag de dag tot de toonaangevende fabrikanten van traditionele kostuums in Duitsland en Oostenrijk.

naar boven
 
U hebt het volgende artikel in uw winkelmand geplaatst
text