Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Avondjurken

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Avondjurken: elegant voor bijzondere gelegenheden

Met een avondjurk ziet u er spectaculair uit, wanneer de gelegenheid daarom vraagt. Staat er bijvoorbeeld een romantisch gala gepland of heeft u een uitnodiging voor een bruiloft in huis, dan begint de zoektocht naar een feestelijke jurk. Praktisch: u vindt een gigantische hoeveelheid avondjurken online, die elk figuur het meest tot zijn recht laten komen. U kunt kiezen uit avondjurken met lange mouwen, nauwsluitende cocktailjurken, wijd vallende galajurken en nog veel meer. Vanzelfsprekend zijn er ook avondjurken in grote maten, die een voller figuur fraai flatteren.

Inhoudsopgave

  • Nauwsluitend of wijd: welk model avondjurk?
  • De vraag welk model avondjurk het meest geschikt is, laat zich voornamelijk door een blik op uw eigen figuur beantwoorden. Zo zijn er zeer nauwsluitende avondjurken, die er bij vrouwen met een slank figuur heel goed uitzien. Avondjurken in grote maten zijn meestal wijd uitgevoerd en verbergen zo gemakkelijk kleinere probleemzones. Daarnaast zijn er feestelijke jurken die zijn uitgevoerd in de populaire A-lijn, die het decolleté accentueren door de nauwsluitende stof, en die naar beneden toe steeds wijder worden.

    Nauwsluitende avondjurken

    Veel avondjurken online en in de winkel hebben een zeer aansluitend model. Deze creaties zien er verleidelijk uit. Zij tonen uw figuur met al zijn sterke kanten, bijvoorbeeld een smalle taille. Daarbij zijn nauwsluitende jurken vaak voorzien van een opvallende hals, die het decolleté of de rug accentueert.

    Nauwsluitende avondjurken zien er vooral in donkere kleuren elegant en stijlvol uit, maar zijn voor dames met probleemzones vaak ongeschikt. Als bijvoorbeeld een buikje of de heupen moeten worden gecamoufleerd, is een minimaal vanaf de taille wijd vallende jurk of een variant met plooien een slimme keuze.

    Wijde avondjurken

    Wijd vallende avondjurken in grote maten zijn ideaal voor vollere vrouwen. Ze hebben een flatteuze werking, omdat ze probleemzones, zoals een wat dikkere buik, een ronder zitvlak of stevigere bovenbenen gewoon 'wegretoucheren'. Ze hebben nog een extra voordeel: ze hebben een bijzonder romantische uitstraling en laten u er, afhankelijk van de uitvoering, uitzien als een ballerina of een prinses. Soepele stoffen of uitlopende galajurken bieden bij de wijd vallende avondjurken veel keuze.

    Geliefd zijn bovendien de jurken in A-lijn, die zelfs bij een bruidsjurk vaak smaller zijn uitgevoerd. Het aan de bovenkant nauwsluitende en naar beneden toe iets uitlopende model is bijna klassiek en al jaren in de mode, en is ook flatteus bij een avondjurk in grote maten.

    Tip: ook op de mouwlengte van de jurk moeten dames letten bij hun keus. Galajurken met lange mouwen zijn ideaal voor de winter en verbergen bovendien mogelijke probleemzones bij de armen. Wanneer het warm is kunnen ze er echter voor zorgen dat de draagster te snel gaat zweten.

    Lange en korte avondjurken met elkaar vergeleken

    Moet de avondjurk kort of lang zijn? Dat ligt meestal aan de gelegenheid. Korte jurken worden vaak gedragen bij minder chique gelegenheden, terwijl voor chique gala’s of bals een langer model gangbaar is.

    Voordelen van korte avondjurken

    Met fonkelende pailletten, als galajurk met lange mouwen of geheel zonder poespas: een korte avondjurk valt op. Door de aantrekkelijke mix van het speels korte model en de details die hem tot een avondjurk maken, ziet de draagster er verzorgd, maar niet overdressed uit. In praktisch opzicht is een korte avondjurk meestal comfortabeler en geeft deze u meer bewegingsruimte, bijvoorbeeld bij het dansen. Verder zijn cocktailjurken die tot de knieën vallen ideaal wanneer u uw benen langer wilt laten lijken.

    Voordelen van lange avondjurken

    Lange avondjurken zijn als het gaat om elegantie door geen ander kledingstuk te overtreffen. Vrouwen die een avondjurk dragen vallen gegarandeerd op, vooral als de jurk voorzien is van extra details als pailletten, volants, ruches of strassteentjes. Verder camoufleren lange avondjurken niet alleen in grote maten geheel de eventuele probleemzones. Ze zorgen er ook voor dat de draagster zich heel bijzonder voelt.

    Tip voor wie niet kan kiezen: de jurken die voor kort en achter lang zijn uitgevoerd, zijn ideaal wanneer de draagster van beide varianten wil profiteren.

    Van feest tot diner: voor welke gelegenheid is een avondjurk de beste keuze?

    Afhankelijk van de gelegenheid adviseren wij een stijlvolle cocktailjurk, een lange avondjurk of een pittige, korte avondjurk met glitterpailletten of ruglijn.

    Avondjurken voor een feest

    Een elegant feest heeft vaak al een dresscode: een knielange cocktailjurk en een korte avondjurk liggen hier meer voor de hand dan een uitbundige galajurk. Ligt de focus meer op een lange party-nacht, dan moet de jurk comfortabel zijn en liever niet te strak. Details zoals een hals achter zijn vaak erg mooi om een avondjurk geraffineerd af te ronden, vooral bij een zomerfeest.

    Avondjurken voor een gala of voor een bruiloft

    Bij een (school)bal of een bruiloftsfeest proberen de uitgenodigde dames elkaar meestal te overtroeven met hun elegante avondjurk. Voornamelijk zijn het hier de lange avondjurken, die door opvallende details zoals een rijk gegarneerde hals, bloemenapplicaties of pailletten de aandacht weten te trekken. Ook galajurken met lange mouwen zijn al naargelang het jaargetijde erg gewild en maken een bijpassende bolero overbodig bij koelere temperaturen.

    Wees voorzichtig bij de keuze voor een kleur op een bruiloft: de kleur wit is voorbehouden aan de bruid en kan beter niet voor een jurk van een gast gekozen worden!

    Avondjurken voor een diner, een bezoek aan het theater en dergelijke

    Bij een minder chique gelegenheid, waarbij desondanks toch avondkleding vereist is, kunnen vrouwen kiezen voor een korte avondjurk of een eenvoudige jurk. Details zoals een ruglijn of galajurken met lange mouwen en kant zijn niet perse noodzakelijk en kunnen ervoor zorgen dat een vrouw er te gestyled uitziet. Minder is bij deze gelegenheden meer!

    Dat beetje extra bij een avondjurk

    Met glinsterende pailletten, een romantische ruglijn of luxueus gegarneerde mouwen wordt een nieuwe avondjurk snel een bijzondere favoriet. Ook accessoires als een riem voor de taille en fonkelende sieraden maken de avondjurk helemaal perfect.

    Wanneer het koud is mag bovendien een mantel niet ontbreken. Met een klassieke wollen mantel ziet een vrouw er in de winter fantastisch uit. In voorjaar of de herfst kan men ook een zwarte of meer beige trenchcoat dragen voor een aantrekkelijk contrast met de avondjurk. Ook is het belangrijk de juiste schoenen en tas bij de feestelijke jurk te kiezen. Deze dienen wat betreft kleur op elkaar afgestemd te zijn en met het design niet te zeer van de jurk af te leiden. De avondjurk moet de blikvanger zijn, schoenen als pumps daarentegen dienen meer ingetogen gekozen te worden.

    Tip: bij een avondjurk met een grote hals kunnen sieraden als een halsketting voor de perfecte afronding zorgen.

    Lid van Thuiswinkel.org
    Bestellen zonder risico
    Achteraf betalen
    Prettig en veilig
    Retourzending
    Eenvoudig en gratis
    Bestelservice
    030 659 29 15
    PETER HAHN klantenservice
    030 659 29 15


    Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

    Bestel per e-mail via
    service@peterhahn.nl