Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Mantels

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 Van 2 »

Pagina

Pagina 1 van 2

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 Van 2 »

Pagina

Pagina 1 van 2

Een mantel: onmisbaar voor een classy look tijdens de winter

De winter komt er weer aan, en dan wordt het tijd om de kleerkast uit te breiden met allerlei warme kledingstukken. Mantels zijn daar ongetwijfeld één van, zeker voor de vrouw die stijl en comfort hoog in het vaandel draagt. Een mantel is immers de perfecte combinatie tussen beide eigenschappen, welke keuze je ook maakt.

Een mantel kan in zekere zin vergeleken worden met een gewone jas, maar dan wel een stijlvolle variant. Hoewel bij een gewone jas vooral comfort centraal staat, onderscheidt een mantel zich door een opvallend ontwerp en chique uitstraling. Mantels bieden dan ook tal van mogelijkheden voor klassevolle dames die niet onverzorgd de deur uit willen stappen. Het aanbod is uitgebreid en biedt voor elke stijl en voorkeur wat wils.

Dat wil echter niet zeggen dat mantels altijd strak en ouderwets hoeven te zijn. Er zijn oneindig veel voorbeelden van dames mantels die perfect gedragen kunnen worden op een jeugdige outfit, zowel dankzij de kleuren als het model. Wat meer advies over de mogelijkheden en belangrijke factoren bij de aankoop van dames mantels is hier wel van toepassing.

Klassevolle mantels voor de trotse dame

Mantels bestaan op zich al lang, maar pas de laatste honderd jaar staan ze symbool voor stijl, klasse en trots, zeker bij de vrouw. Vroeger werden dames mantels vooral gedragen voor rijke vrouwen die zich wilden onderscheiden van anderen, en dat is ergens nog altijd het geval. Dames mantels hebben immers een stijlvolle, zelfs ietwat royale uitstraling, waardoor ze perfect zijn als aanvullend kledingstuk op een gelijkaardige outfit in de winter. De meeste dames mantels zijn ideaal voor koud weer, omdat ze meestal over een dikke voering beschikken en tot aan de knieën of lager reiken.

Dergelijk mantels geven je als vrouw de mogelijkheid om zelfs tijdens de koude maanden van het jaar gekleed op straat te komen. Vooral voor dames van middelbare leeftijd is dit een goede manier om een passende look te creëren. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit een heel gamma aan dames mantels.

Zo zijn er dames mantels in effen, formele kleuren zoals beige, grijs of bruin. Dergelijke modellen komen vaak met een volle col, een lange pasvorm en een effen uitstraling. Een stijlvolle dames mantel zit goed, biedt comfort en draagt toch bij aan de stijl van de outfit. Er zijn modellen met een enkele knoop, of meerdere knopen, afhankelijk van welke uitstraling men wil bereiken.

Aan de andere kant zijn er ook natuurlijk dames mantels die veel jonger en creatiever ogen. Het grootste verschil zit hem in dit geval in de kleuren die gebruikt worden, en de stof. Jeugdige dames mantels zijn verkrijgbaar in opvallende tinten zoals fel groen, blauw, of zelfs rood en geel. Hoewel deze mantels dus iets minder classy ogen, geven ze wel een jonge indruk en kunnen ze met heel wat kledingstukken gecombineerd worden. Ook zullen dergelijk modellen vaker dan niet beschikken over een rits in plaats van knopen, hoewel beide natuurlijk mogelijk zijn.

Een effen kleur of niet? Belangrijke factoren bij de aankoop van dames mantels

Net zoals bij andere kledingstukken hangt de uitstraling van dames mantels grotendeels af van bepaalde factoren. Zo kan men kiezen voor dames mantels die een effen, sobere uitstraling hebben, ofwel voor modellen die iets gedurfder zijn en in opvallende, contrasterende tinten komen en soms zelfs heuse patronen hebben. Een dames mantel met een effen kleur oogt natuurlijk iets gekleder en formeler en is perfect om te dragen als je in de winter naar een feestje gaat of uit gaat eten. Gekleurde modellen of modellen met afwisselende kleuren zijn dan weer geschikt als de gelegenheid niet al te formeel is en je je vooral goed wil voelen in je mantel.

Daarbij zijn er ook mantels die echt jeugdig ogen door hun kleur of pasvorm. Bepaalde modellen komen bijvoorbeeld niet tot de knieën, en zelfs niet tot de heup. Korte manteltjes zijn ideaal als je houdt van je jeugdigheid en dit ook terug wil laten komen in je outfit. Zo is een korte mantel in stoere kleuren zoals 'army green' erg populair bij dames die hun tweede jeugd willen herbeleven. Dergelijke modellen bieden daarbij heel wat vrijheid en ruimte voor andere, jeugdige kledingstukken, zoals een skinny jeans of comfortabel topje met korte mouwen.

Aan het andere eind van het spectrum bevinden zich dan weer de dames mantels met een luxueuze uitstraling, die eigenlijk enkel gedragen kunnen worden op formele gelegenheden en feestjes. Dit wil echter niet zeggen dat zo'n mantel saai hoeft te zijn. Er zijn tal van lange modellen tot aan de hielen, met lange mouwen en een hoge col, die toch opvallen dankzij unieke patronen en kleuren. Een geruite dames mantel in kleuren als beige, wit en zwart is daar een goed voorbeeld van. Ook modellen met een brede wollen kraag en heupzakjes zijn perfect om tijdens de winter zowel comfortabel als stijlvol over straat te lopen.

Wat je voorkeur ook is en welke gelegenheid ook van toepassing is, dames mantels bieden voor iedereen een uitkomt. Het spreekt voor zich dat men op zoek gaat naar een model dat bij de persoonlijke stijl en smaak past - en het grote aanbod dames mantels maakt dat zeker eenvoudiger.

Comfortabel de winter door, met dames mantels

Hoe stijlvol een dames mantel ook mag zijn, het comfort dat ermee gecreëerd wordt tijdens de koude wintermaanden is nog altijd een van de belangrijkste factoren waar men bij het kopen van een mantel rekening mee moet houden. Al is een mantel nog zo mooi, als deze niet lekker zit of niet warm genoeg is, is hij zijn geld niet waard. Daarom dan ook dat vooraanstaande merken altijd kwaliteit garanderen en gebruik maken van de beste stoffen om de warmte vast te houden. De meeste mantels beschikken bijvoorbeeld over een dikke voering in een stof zoals wol, die aan de buitenkant niet zichtbaar is. Op die manier oogt de mantel vanbuiten elegant, terwijl hij toch verwarmend is.

Andere modellen maken dan weer gebruik van de verwarmende stof om aan de uitstraling van de mantel bij te dragen. Zo is een model met effen buitenkant, maar een wollen kraag en zijzakjes, hét voorbeeld van een mantel die comfort gebruikt om aan een stijlvolle look bij te dragen. Tenslotte zijn er ook mantels die iets eleganter ogen door het gebruik van een bijpassende riem rond de taille, waardoor de ideale balans gecreëerd wordt tussen sierlijk en comfortabel.

Dames mantels bieden voor elke leeftijd en voorkeur wat wils. Ook als je als dame comfortabel en toch stijlvol buiten wil komen, en ook de keuze van je mantel wil afstemmen op de gelegenheid, is het belangrijk met bepaalde factoren rekening te houden tijdens je zoektocht naar het perfecte model. Kiezen voor een merk dat kwaliteit garandeert is daarbij een belangrijke factor om waarde te krijgen voor je geld en nog lang van je aankoop te kunnen genieten.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl