Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Halskettingen / colliers

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Een halsketting als kers op de taart van elke vrouwelijke outfit

Schoonheid zit in de kleine dingen, ook als je een vrouwelijke, elegante en opvallende outfit wil creëren. Hoewel de grote onderdelen van een outfit zoals broek of kleedje, topje of bloesje, belangrijk zijn, wordt de uitstraling ervan ook bepaald door accessoires. Halskettingen / colliers zijn een voorbeeld van accessoires die in heel wat verschillende vormen komen en verdienen dan ook een woordje uitleg.

Welke outfit je ook aanhebt, accessoires zoals halskettingen / colliers hebben in veel gevallen een plaats. Ze voegen immers iets extra toe aan de uitstraling en komen je look alleen maar ten goede. Van sobere halskettingen met weinig versieringen in een onopvallende kleur tot volledig uitgewerkte sieraden met alles erop en eraan, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig.

De juiste keuze maken is dan ook niet altijd eenvoudig, maar wel belangrijk. Als je wil dat je outfit volledig tot zijn recht komt en je uitstraling compleet maakt, dan is zoeken naar halskettingen / colliers die daarbij passen essentieel. Wat meer advies over de verschillende mogelijkheden en welke factoren belangrijk zijn is hier zeker en vast op zijn plaats.

Eenvoudige halskettingen, wanneer draag je ze?

Halskettingen zijn dan wel accessoires die je moeten helpen meer te halen uit je outfit, in sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een eenvoudig model. Sommige outfits hebben immers niet veel aan een collier met gouden elementen, lange kettingen, enzovoort, en zijn beter af met een onopvallende maar voor je uitstraling toch belangrijke collier. Op die manier wordt je look mooi afgewerkt.

Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige zilveren of goudkleurige modellen die mooi om de hals hangen en achteraan de nek met een eenvoudige clip vastgemaakt kunnen worden. De eenvoud zelve, maar de ideale accessoires als je bijvoorbeeld formeel en niet te serieus gekleed wil gaan. Of als je op restaurant gaat op vakantie. Met een dergelijke halsketting ben je gekleed maar gaat het niet zo ver dat je eenvoud verliest.

Kleuren zoals zilver en goud zijn de meest voor de hand liggende maar ook kan je voor andere tinten kiezen. Op vakantie zijn koraalkleuren bijvoorbeeld erg mooi, of eenvoudige matte halskettingen / accessoires met hier en daar een bolletje of versierinkje. Als je het eenvoudig wil houden, dan kies je best niet voor halskettingen / colliers met grot, opvallende franjes, bollen of andere patronen, aangezien deze al snel te sterk gaan afsteken tegen de rest van je outfit.

Kiezen voor de juiste halskettingen / colliers is een kwestie van je keuze af te stemmen op de gelegenheid, maar natuurlijk ook je eigen stijl. Het is belangrijk een keuze te maken waar je je goed in voelt en die bij de gelegenheid past.

Opvallende halskettingen / colliers voor een unieke look

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich dan weer de mooi afgewerkte, opvallende halskettingen / colliers, die vaak met unieke kleurencombinaties, franjes en patronen uitgewerkt zijn. Het spreekt voor zich dat dergelijke modellen niet op casual gelegenheden gedragen kunnen worden, hoewel er doorgaans een paar uitzondering zijn op die regel. Zo kan je denken aan modellen met een symmetrische look van zilveren bolletjes of waaiervormige patronen, waardoor een soort van feestelijke look bereikt wordt. Perfect om op feestelijke gelegenheden te dragen, zoals bruiloften en galafeesten, zeker als je kiest voor kleuren zoals goud of zilver.

Ook zijn er echter mooi versierde halskettingen / colliers die ook op iets minder extravagante gelegenheden gedragen kunnen worden. Zo zijn er tal van klassiek ogende halskettingen / colliers in matte, minder opvallende kleuren zoals pasteltinten - vaak in combinatie met zilver - of gewoon roze, rood of blauw. Dergelijke kleuren verlenen zich perfect voor situaties waarbij je een zekere stijl en uitstraling wil hebben, zonder al te veel op te vallen. Als perfecte middelmaat tussen eenvoudige en versierde halskettingen / colliers kunnen dergelijke modellen gebruikt worden voor tal van gelegenheden, van casual tot formeel en van zakelijk tot familiair.

Het is echter wel aangeraden om altijd te kiezen voor een collier die vrouwelijk en sierlijk oogt. Gaan voor een bombastisch, overgroot model lukt dan misschien wel voor hele oude vrouwen, aan middelbare leeftijd is het van groot belang je vrouwelijkheid en sierlijkheid te benadrukken. En daar zijn verfijnde, mooi afgewerkte sieraden de perfecte accessoire voor.

Halskettingen / colliers voor elke outfit

Outfits komen in ontelbare vormen, stijlen en voor elk mogelijk seizoen, gelegenheid of moment van de dag. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om mee te blijven met de trends en de juiste combinaties te vinden. Ook bij accessoires zoals halskettingen / colliers kan het soms ingewikkeld zijn om precies dat te vinden waar je naar zoekt - juist door het enorme aanbod.

Halskettingen / colliers komen in zilverkleurige, goudkleurige, matte, bronskleurige modellen met ofwel weinig franjes, ofwel juist erg veel, modellen die strak om de hals zitten of juist niet, enzovoort. Hoewel het slechts een accessoire is, verdient de zoektocht naar het beste model heel wat aandacht. Heb je gekozen voor een casual outfit met een eenvoudige jeansbroek en topje met korte mouwen, dan ga je best voor een eenvoudige halsketting met niet al te veel poespas. Denk aan gewone zilverkleurige modellen met misschien een klein versierinkje aan de hals, zoals een bolletje of hartje, zodat de eenvoud van je outfit behouden wordt.

Voor zakelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het werk of tijdens een bedrijfsfeestje geldt hetzelfde. Hoewel je in dit geval zal kiezen voor een strakker model met in de meeste gevallen geen versieringen, kan je gaan voor een eenvoudige halsketting in het zilver - aangezien dit iets neutraler oogt dan goud - die eigenlijk niet opvalt maar toch een meerwaarde betekent voor je look.

Ook zijn er speciale modellen halskettingen / colliers die vooral op informele gebeurtenissen gedragen kunnen worden. Denk daarbij aan halskettingen met meerdere lagen en kettingen, waar verschillende diamantjes of andere soorten steentjes op vast zitten. Zo wordt een groter deel van de hals bedekt en is een dergelijk model dus perfect voor iets gekledere outfits. Ook halskettingen / colliers met natuurlijke elementen - bijvoorbeeld een houten ketting en versieringen of een halsketting die is afgewerkt met veren en andere opvallende elementen - horen thuis bij gelegenheden die gekleed maar toch informeel zijn. Denk hierbij aan thuisfeestjes of een dineetje in een mooi restaurant.

Halskettingen / colliers, altijd kiezen voor kwaliteit

Ook bij je keuze voor accessoires is het belangrijk te gaan voor de beste kwaliteit. Net zoals de uitstraling en duurzaamheid van je volledige outfit bepaald worden door de kwaliteit en het merk, is dat bij accessoire niet anders. Er zijn tal van merken die halskettingen / colliers aanbieden in duurzame, kwalitatieve materialen zoals zilver of goud, zodat je nog lang kan genieten van een prachtige accessoire die elke outfit perfect afwerkt. Halskettingen / colliers zijn dan misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het creëren van een mooi outfit, het is er wel een belangrijk aspect van. Maak de juiste keuze en voor je het weet is je look zoveel unieker.

PETER HAHN nieuwsbrief
Meld u nu gratis aan en profiteer van de voordelen.
U kunt zich aanmelden op de volgende pagina.
Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice

030 659 29 15

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl