Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

Tafellinnen

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 van 1

Pagina

Pagina 1 van 1

Tafellinnen voor sfeervolle couverts

Wie zijn tafel feestelijk wil dekken of gewoon een gezellige sfeer in de eethoek wil, begint meestal met het kiezen van passend tafellinnen. Tafellinnen van uitstekende kwaliteit, servetten en stoelkussens kunnen qua kleuren en patronen uitstekend op elkaar afgestemd worden - en toveren sobere meubels om tot originele stuks. Creativiteit kent geen grenzen.

Wat combineer ik waarmee?

Er is een enorme keuze aan tafelkleden, tafellopers, servetten en dergelijke. Ze verschillen niet alleen in lengte en breedte, maar ook in materiaal, kleur en dessin. De volgende stijlen kunnen snel en gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen worden gerealiseerd.

  • Puristisch
    Strakke lijnen, eenvoudige kleuren zonder versieringen en patronen: De puristische stijl is geschikt voor feestelijke tafels die er zonder veel accessoires modern en elegant uit moeten zien. Materiaal van uitstekende kwaliteit en geperfectioneerde verwerking spelen bij tafellinnen een belangrijke rol.
  • Modern
    Afhankelijk van de situatie zorgen moderne prints en patronen voor de juiste tafelsetting: of het nu voor een high tea is, of voor een diner met vrienden. Gecombineerd met effen placemats, tafellopers of kussens, is het resultaat een mooi en kleurrijk totaalbeeld.
  • Romantisch
    Bloemen, zachte prints en pastelkleuren Bloemenpatronen gecombineerd met galons en luxe details toveren elke eethoek om tot een zinnenprikkelend eiland dat tot dromen uitnodigt. Romantisch tafellinnen is ook uitstekend geschikt voor de tafel buiten.
  • Mediterraan
    Groenten en fruit in retro-stijl als smaakvolle print - mediterraan tafellinnen past perfect in een woonkeuken met rustieke look. De mooie stoffen verspreiden landhuis-flair, nodigen uit om gezellig te genieten en kunnen indien nodig gemakkelijk worden gecombineerd met effen stoffen.
  • Maritiem
    In de zomer zijn blauwtinten erg in de mode. Tafellinnen in een maritieme stijl roept reislust op en geeft tegelijkertijd het gevoel dat de zee erg dichtbij is. Tegelpatronen en strepen zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buiten op het terras.

Wie zijn tafellinnen afstemt op de inrichting van de kamer krijgt een individueel resultaat. Een rustig, sfeervol totaalbeeld kan bijvoorbeeld ontstaan door gebruik van terugkerende kleuren en materialen, sober bestek op een tafellaken met patroon en bijpassend gekleurde accessoires.

Materiaal van uitstekende kwaliteit

Het materiaal van tafellinnen is net zo belangrijk als het patroon. Katoen van uitstekende kwaliteit heeft een zachte, natuurlijke uitstraling en valt mooi. Dicht geweven, duurzaam gobelin is vooral geschikt voor placemats of stijve tafellopers. Polyesterstoffen spelen met delicate structuren en zijn gemakkelijk te onderhouden. Sommige tafelkleden zijn ook bekleed met acryl, zodat ze wanneer nodig gemakkelijk met een vochtige doek kunnen worden afgeveegd.

Variatie op tafel

Tafelkleed, tafelloper, tussendek, placemats, servetten, stoelkussens: stoffen rond de tafel kunnen op veel manieren worden gebruikt en gecombineerd. Afhankelijk van de gelegenheid is minder toch vaak meer.

  • De feestelijke tafel
    Een feestelijk gedekte tafel moet niet per se overladen zijn. Wie bijvoorbeeld voor een tafelloper op het tafellaken kiest, heeft zeker geen extra tussendek of placemats nodig.
  • De gezellige lunchtafel
    Tafellopers, placemats en daarbij passende servetten - en klaar is de mooie lunchtafel. Placemats voorkomen vlekken op tafel en beschermen het tafeloppervlak. En de servetten zijn zowel praktisch in gebruik als ook een decoratief accessoire.
  • Het gezellige koffiekransje
    Een eenvoudig tafelkleed past goed bij een leuk koffieservies Het kan ook een tussendek met bloemenpatroon zijn. Gecombineerd met bijpassende stoelkussens ontstaat een betoverende en uitnodigende tafel.
  • De tafel tussen maaltijden in
    Tafellinnen maakt elke eethoek mooi, ook wanneer hij even niet gebruikt wordt. Een loper die past bij de inrichting van de kamer biedt uitzicht op een prachtig tafelblad - bijpassende stoelkussens zorgen voor een sfeervol totaalbeeld.

Afhankelijk van het seizoen kunnen lichte of zwaardere stoffen worden gekozen. Zomerse kleuren - of in de winter knusse, donkere patronen - halen actuele home-thema's op en kunnen worden aangevuld met bijpassende accessoires.

Welke accessoires voor het tafellinnen?

Denk bij het kiezen van geschikte accessoires voor de tafel aan persoonlijke smaak, de gelegenheid en het seizoen. Verse bloemen, bloemblaadjes of fruit zijn vooral in de zomer populair. Takken, geurkaarsen en kerstarrangementen dan weer in de winter. Mooie lampen met indirect licht zorgen niet alleen met Kerstmis voor een gezellige sfeer. Op zwoele zomeravonden kunnen ook kaarsen worden gebruikt.

Houd bij het decoreren wel rekening met bij elkaar passende kleuren en een harmonieus totaalbeeld.

De beste kwaliteit en eenvoudig onderhoud

Tafellinnen moet gemakkelijk te onderhouden zijn, vooral bij frequent gebruik. De meeste stukken kunnen daarom in de wasmachine worden gewassen. Goede kwaliteit zorgt ervoor dat het tafellinnen een voorbehandeling overleeft, zelfs in het geval van hardnekkige vlekken zoals van rode wijn . Hoogwaardig materiaal is ook zonder extra middelen gemakkelijk te strijken.

Verschillende afmetingen voor tafellinnen

Verschillende afmetingen van een tafelkleed zijn geschikt voor alle tafelformaten en vormen en breiden de combinatiemogelijkheden uit. Zo kunnen garnituren optimaal op elkaar worden afgestemd. Klanten kunnen in de regel kiezen tussen rechthoekige en vierkante afmetingen. De laatste kunnen echter ook op ronde tafels worden gelegd.

Designs uitbreiden

Bij veel tafellinnen kunnen bijpassende kussenovertrekken worden besteld. Verspreid over de stoelen rond de tafel krijgt de kamer meteen een leuke, gezellige sfeer. Hetzelfde resultaat geven kussens die goed passen bij de kleuren van het tafellinnen. Het geheel kan ook worden doorgetrokken naar bijpassende gordijnen of tapijten . Aan de persoonlijke voorkeuren zijn geen grenzen gesteld.

Zin in iets nieuws?

Tafellinnen biedt op eenvoudige en voordelige wijze de mogelijkheid om ruimtes een nieuwe sfeer te geven, zonder dat hiervoor timmeren of boren of andere uitgebreide renovatiewerkzaamheden nodig zijn. Wanneer u zin heeft in iets nieuws, is dit de kans om uw huisgenoten te verrassen met stijlvolle designs .

Bepaalde gelegenheden zoals een verjaardag, een romantisch diner bij kaarslicht of een leuk feest vragen om een aangepaste stijl. Vaak bepalen de seizoenen en de bijhorende feesten hoe de gedekte tafel eruit moet zien. Wie houdt er niet van kerstservetten op een mooi gedekte tafel of leuke accessoires bij het paasfeest? Vaak roepen zulke zaken ook herinneringen aan vroeger op, die de ogen steeds weer laten glinsteren.

Een liefdevol gedekte tafel getuigt van gastvrijheid en echte waardering. Nieuwe tafelkleden zorgen voor de nodige afwisseling en een nieuw gevoel in de eigen woning. Tegelijkertijd zorgen stijlvolle ontwerpen en hoogwaardige afwerking ervoor dat men lang plezier heeft van de nieuwe tafelsetting .

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl