Lodenfrey

Met waterdicht loden begint de geschiedenis van Lodenfrey. Tegenwoordig staat het merk voor functionele vrijetijdskleding met draagcomfort bij elk weer.

Lodenfrey

(3 Artikelen)
Categorieën

 Artikellijst filteren

Onze tip: Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen

Artikelweergave

   

LODENFREY: De beste keuze in alle weersomstandigheden

Het merk Lodenfrey staat voor traditie en innovatie. Verder lezen ... Klassieke vormen worden steeds weer opnieuw geïnterpreteerd en met functionele materialen in mode van topkwaliteit verenigd. Lodenfrey is vooral bekend om zijn robuuste kleding van wind- en waterdicht loden. Voor de vervaardiging van moderne vrijetijdskleding wordt tegenwoordig echter ook steeds meer gebruik gemaakt van Gore-Tex. Door het innovatieve Gore-Tex-membraan kan geen water meer binnendringen, terwijl het lichaamsvocht nog wel afgevoerd wordt. Gore-Tex-jassen worden volgens strenge normen op weerbestendigheid getest. Met een jas van Lodenfrey bent u daarom ook op alle weersomstandigheden goed voorbereid.

Merkfilosofie
Waarden zijn belangrijk voor het bedrijf uit München. Passie voor mode, technische bekwaamheid en verantwoordelijkheidsgevoel voor de medemens en milieu zijn kenmerkend voor Lodenfrey. Maar net zo belangrijk zijn openheid, erkenning en waardering van prestaties die anderen geleverd hebben. Daarnaast spelen ook klantgerichtheid en kwaliteitsmanagement een belangrijke rol bij Lodenfrey.

Geschiedenis
Johann Georg Frey is de uitvinder van de waterafstotende stof “loden” en ontvangt in 1854 op de Parijse wereldtentoonstelling een gouden medaille voor deze innovatieve stof. Frey opent in 1850 zijn eerste winkel in München en toont ook hier zijn innovatiegeest. De winkel beschikt voor het eerst over ramen tot op de grond, de zogenaamde etalages. Na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog bouwt Karl Erich Nagel, de echtgenoot van Frey’s kleindochter, de winkel in München weer op, alwaar het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. Het assortiment van Lodenfrey omvat naast outdoorkleding ook klederdrachten en casual vrijetijdskleding.

naar boven
 
U hebt het volgende artikel in uw winkelmand geplaatst
text