Slimmer winkelen - met de PETER HAHN-app. Duidelijk, eenvoudig, snel.

Installeren

T-shirts

Categorieën
Filteren
Sorteren op:
Meest populair
1 2 Van 3 »

Pagina

Pagina 1 van 3

Wij zoeken de perfecte creaties voor u
1 2 Van 3 »

Pagina

Pagina 1 van 3

Dames-T-shirts: de ene keer casual, de andere keer zakelijk gecombineerd

Een dames-T-shirt is heel ongecompliceerd: gewoon over het hoofd aantrekken en u bent als vrouw goed gekleed. Het is al lang niet meer alleen het favoriete kledingstuk van jonge mensen, want door de combinatiemogelijkheden kan men altijd nieuwe stijlen creëren. Wanneer u kiest voor kleuren, prints of een exclusief model, dan wordt het dames-T-shirt snel een echte blikvanger.

Inhoudsopgave

De verschillende modellen dames-T-shirts

Het model maakt het verschil, dat geldt ook voor de hals. Sommige vrouwen voelen zich heel prettig met een V-hals, andere vrouwen geven de voorkeur aan een T-shirt met een ronde hals. Wie twijfelt, kan het beste achter elkaar een paar verschillende shirts in een ander model uitproberen, in een favoriete kleur. Zo weet u snel wat u het mooiste vindt.

Dames-T-shirts met korte en lange mouwen

Het T-shirt heeft zijn naam te danken aan zijn T-vorm. Strikt genomen hebben dames-T-shirts altijd korte mouwen, want anders hebben we het over shirts met lange mouwen. Meestal is een dames-T-shirt met korte mouwen gemaakt van katoen, maar er zijn nu ook varianten van acryl, polyester of vergelijkbare materialen. Bepalend is, dat het model nog altijd een 'T'-vorm heeft. Alles wat geen mouwen heeft, geldt als top. Alles wat een doorknoopsluiting en een soepele stof heeft, is een blouse.

De kraag en het dames-T-shirt

Een kraag is een mooi detail dat het dames-T-shirt nog mooier maakt. Soms is het decolleté voorzien van enkele knopen, maar een doorknoopsluiting zal men niet vinden bij een T-shirt. Het beroemdste voorbeeld is het poloshirt, dat anders dan andere shirts zonder kraag een wat elitaire uitstraling heeft. Als een dames-T-shirt een kraag heeft kan deze ook omhoog gezet worden gedragen. Vaak dient een kraag als een aantrekkelijk accent bij een vest of trui die eroverheen gedragen wordt. Hij valt op en accentueert het gezicht. Daarom springt een kraag altijd in het oog.

Dames-T-shirts in grote maten

Dames met grote maten moeten bij de aanschaf van een T-shirt letten op een goede pasvorm. Het is belangrijk de sterke punten te versterken en bijvoorbeeld het decolleté te accentueren, en tegelijkertijd de minder mooie delen te camoufleren. Belangrijk daarvoor is een goede pasvorm: al naargelang de vorm van het lichaam dient de stof bijvoorbeeld vanaf de buste soepel te vallen of, als de vrouw een mooie taille heeft, deze te accentueren. Belangrijk is dat de kleurstelling een doorlopend dessin heeft of dat de onderbrekingen op de juiste plekken zijn geplaatst, zoals bijvoorbeeld een streepdessin voor of een bloemdessin rond de hals. Een grote print midden op het lichaam is meestal voor dames-T-shirts in grote maten wat onflatteus.

Dames-T-shirts in alle kleuren

Er zijn inmiddels dames-T-shirts in alle denkbare kleuren. Maar wat voor effect hebben de afzonderlijke tinten en hoe zijn deze modieus te combineren?

Basic dames-T-shirts: zwart en wit

Absolute klassiekers zijn dames-T-shirts in zwart en wit. Daarvan hoort elke vrouw er eigenlijk minstens één in elke kleur in de kledingkast te hebben. Zwarte en witte dames-T-shirts zijn namelijk met bijna alles te combineren. Voor dames die onzeker zijn over hun figuur, is het een goed idee om een zwart basic shirt te combineren met iets eroverheen (blazer, vest of poncho), om zo een outfit te creëren die elke dag is te dragen. Witte dames-T-shirts staan vooral heel erg mooi op een donkere, gebruinde huid. Ze fungeren echter ook heel goed als onderhemd en zijn een mooi alternatief voor functioneel ondergoed onder truien, sweaters of blouses. Het voordeel is daarbij dat het daarover gedragen kledingstuk indien nodig uitgetrokken kan worden. Zijn de T-shirts van katoen, dan beschermt dit tegen een kriebelende trui.

Kleurrijke dames-T-shirts

Wie wat meer kleur in zijn leven wil, kiest voor een kleurrijk dames-T-shirt. Hiermee is snel een moderne kleurtrend te volgen en is een klassieke outfit te veranderen in een modieuze blikvanger. Wat te denken van krachtig saffraangeel? Of roestbruin? Op een lichte huid zijn blauw- en groentinten erg mooi, op een iets donkerdere huid zien rood- en natureltinten er bijzonder mooi uit. Opvallende kleuren zijn prachtig bij een donkere huid.

Dames-T-shirts met print

De print kan een mooie afbeelding zijn, maar ook een opschrift met een boodschap. Wie een print draagt, moet altijd weten wat er op haar borst staat. Dan kan een dames-T-shirt met een bijzonder opschrift, een bandnaam of een motief ook een heel persoonlijk accent vormen. Belangrijk is op welke plek op het T-shirt een print is geplaatst. Prints rondom staan de meeste vrouwen mooi, een print op de borst of de buik kan flatteus zijn, maar kan de blik ook sturen naar plekken die beter niet te veel aandacht krijgen.

Heel casual: dames-T-shirts voor elke dag

Een dames-T-shirt bij een jeans, een chino-broek of een zwarte stoffen broek is altijd mooi. In beginsel kan een vrouw niet veel verkeerd doen, als zij een dames-T-shirt combineert met een eenvoudige broek. Hetzelfde geldt voor een zomerrok. In beide gevallen dienen de kleuren van het onderste deel in het bovenste deel terug te komen of omgekeerd. Dat maakt het dames-T-shirt perfect voor thuis, voor een zondag in het park of een dagje in de stad met vrienden. Bijzondere combinaties maken een casual dames-T-shirt overigens tot een modieuze blikvanger: zo was het afgelopen jaren modieus om kanten lingerie over een basic shirt te dragen of met een politiek statement op de borst de persoonlijke overtuigingen te tonen.

Dames-T-shirts voor een zakelijke stijl

Het dames-T-shirt kan er ook chic uitzien! Het komt aan op de combinatie: heel stijlvol voor over een dames-T-shirt is de blazer. Vooral jonge vrouwen of vrouwen die zich nog jong voelen dragen deze combinatie veel naar kantoor, overal ter wereld. Als u het jasje uittrekt, ziet u er direct een stuk nonchalanter uit en kunt u in deze outfit ook nog na het werk een bar bezoeken. Het T-shirt is voor een klassieke business-look ook te combineren met een kokerrok. Volumineuzere rokken of rokken met kanten details, gekke motieven of applicaties zijn daarentegen minder geschikt voor kantoor en zijn vooral bedoeld voor de catwalk of voor de vrije tijd. In het moderne zakenleven is wat een vrouw kan dragen naar het werk nogal aan veranderingen onderhevig. Uiteindelijk is dit afhankelijk van de werkgever en van uw eigen smaak. Als een combinatie met een T-shirt nog niet eerder is gezien op het werk, dan kunnen de vrouwelijke managers van deze wereld het modieus maken.

Tip: wat een outfit zakelijk of casual maakt, zijn vooral de schoenen: als een vrouw pumps bij een T-shirt en rok draagt, ziet dit er zakelijk uit. Jeans met gymschoenen en een dames-T-shirt stralen daarentegen direct ’vrije tijd en ontspanning’ uit!

Lid van Thuiswinkel.org
Bestellen zonder risico
Achteraf betalen
Prettig en veilig
Retourzending
Eenvoudig en gratis
Bestelservice
030 659 29 15
PETER HAHN klantenservice
030 659 29 15


Wij staan voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel per e-mail via
service@peterhahn.nl