Voer uw zoekbegrip in

We houden van kasjmier, met elke vezel

Meer dan 50 jaar ervaring met kasjmier, van geit tot trui: er zijn er niet veel die dit kunnen zeggen. Wij delen met u onze liefde voor dit gedroomde, zachte materiaal, dat ons dagelijks een gevoel van welbehagen geeft. En onze kennis van de meest luxueuze wol ter wereld.

Inhoudsopgave:

Onze kwaliteitsnormen zijn zo hoog, omdat we precies weten welk verschil hoogwaardig premium-kasjmier maakt. Het geheim zit hem in de lengte van de kasjmiervezel. Premium-kasjmier van PETER HAHN bestaat niet alleen uit zeer fijne, maar ook uit extra lange vezels. Onze experts kennen en volgen elke stap van de productie op de voet, waardoor we u deze bijzondere kwaliteit kunnen aanbieden. Onze kasjmiermode is gegarandeerd duurzaam, uitstekend verwerkt en modieus van stijl. En geheel volgens onze principes nemen we alleen merken in ons assortiment op die aan onze kwaliteitscriteria voldoen en die net zoveel geven om kasjmier als wij.

Heike Hillebrecht is onze meest ervaren kasjmierexpert. Als hoofdinkoper bij PETER HAHN zet zij zich al meer dan 20 jaar in voor het heerlijk zachte materiaal dat het leven van alledag zo heerlijk ontspannen en aangenaam maakt.

Heikes kasjmierreizen naar Binnen-Mongolië

Jaar na jaar bezoekt Heike de kasjmiergeiten in Binnen-Mongolië om zich te verzekeren van de diervriendelijke omstandigheden in de veehouderij. Ze controleert de grondstof tijdens elke stap van het productieproces en roept tenslotte nog de expertise in van een haaranalist. Dit zijn tijdrovende kwaliteitscontroles die voor ons zeer belangrijk zijn.

Ik ben al vaak in Binnen-Mongolië geweest, waar de geiten leven. Als ik de geiten bezoek, zie ik erop toe dat het goed met ze gaat. En ook met de eigenaren van de kuddes heb ik een goede band. In de loop der jaren zijn velen van hen vrienden geworden.

HEIKE HILLEBRECHT

In ons magazine doet Heike verslag van haar ervaringen en voert ze u mee langs de verschillende productiestappen:

Hoe ons premium-kasjmier wordt geproduceerd

Ook bij de productie van garen en wol laten wij niets aan het toeval over. Het fijne onderhaar van de kasjmiergeiten wordt één keer per jaar zorgvuldig met de hand geschoren. Op deze manier verkrijgen we bijzonder lange vezels en dus de hoogste kwaliteit.

Sorteren, wassen en drogen: dit zijn de volgende stappen op weg naar premium-kasjmier. Uiteindelijk gaan de wolbalen, die 70 kg per stuk wegen, op reis. De balen met gewassen, ruw materiaal komen aan bij één van onze ververijen en spinnerijen. Maar zonder een intensieve kwaliteitscontrole wordt er niets in productie genomen. Omdat onze normen hoog zijn en de zuiverheid van de producten gegarandeerd moet zijn. We moeten dus eerst controleren op zuiverheid, vezelfijnheid, vezellengte en zogenaamde pillingtests uitvoeren.

Het ruwe materiaal wordt vlok voor vlok geverfd en vervolgens tot een fijn garen gesponnen. Na het wegen en verpakken gaat het garen door naar de productie. Hoogwaardige machines breien de afzonderlijke delen, die vervolgens met de hand aan elkaar worden genaaid. Nu nog wassen, strijken, het label instikken en dan volgt opnieuw een kwaliteitscontrole. Ditmaal van de vervaardigde kleding. Als hier geen fouten aan het licht komen, gaan de topdesigns op weg naar PETER HAHN. Na ongeveer 40 dagen op zee komen de luxueuze kledingstukken eindelijk bij ons in Winterbach aan. Daar krijgen ze een knus plekje in ons magazijn, waar ze wachten op uw bestelling.

Trouwens: 100% puur kasjmier is ook echt 100% puur kasjmier en niets minder. Bij ons krijgt u gegarandeerd zuivere streelzachte designs. Dit zijn we als echte experts in natuurlijke materialen aan u en aan het kasjmier verschuldigd.

Duurzame productie

Bij de productie van onze streelzachte kasjmiermode blijven altijd garenresten over. Dit is helaas niet te voorkomen. Het kostbare restmateriaal is echter veel te mooi om weg te gooien. Samen met onze productiemanagers bedenken we welke mooie dingen we van dit overgebleven garen kunnen maken. Zo hebben we elk jaar een upcycling-actie voor kasjmier en worden van de exclusieve resten prachtige sjaals en poncho’s vervaardigd.

Niets van het waardevolle garen wordt verspild: dit is beter voor het milieu en voor ons allemaal. De bescherming van onze hulpbronnen ligt ons namelijk na aan het hart. Daarom controleren we ook regelmatig alle productiestappen. We willen niet alleen kasjmiermode van het hoogste niveau kunnen leveren, maar ook zorgen voor een optimale productie onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Dat is de duurzaamheidsbelofte van PETER HAHN.

Bij het juiste onderhoud gaat kasjmier een leven lang mee en is het materiaal dan ook bijzonder duurzaam. Om ervoor te zorgen dat u langer plezier heeft van uw kasjmierdesigns, heeft onze kasjmier-expert Heike Hillebrecht uitgebreide onderhoudstips voor kasjmier voor u verzameld. Hier vindt u uitvoerige informatie over de juiste manier van wassen en opbergen, en eerste hulp bij overlast van motten.

The Good Cashmere Standard®

The Good Cashmere Standard® is een nieuw dierenwelzijnskeurmerk waar wij intensief aan meegewerkt hebben. Bij de ontwikkeling van de normen door de ‘Aid by Trade Foundation’ kon onze kasjmier-expert Heike haar uitgebreide kennis inbrengen. Daar zijn wij zeer trots op, want voorheen was er nog geen standaard voor duurzaam kasjmier.

the good cashmere standard