Voer uw zoekbegrip in

Cashmere – our passion: we houden van kasjmier, met elke vezel

Cashmere our passion: Darum lieben wir Kaschmir

Waarom kasjmier zo bijzonder is? Als expert met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van kasjmier, kunnen wij deze vraag eenvoudig beantwoorden. De heerlijk zachte en exclusieve wol voelt bijzonder prettig aan en u heeft er lang plezier van dankzij de hoogwaardige verwerking en unieke kwaliteit. En kasjmier verbindt. De passie die wij bij PETER HAHN voor kasjmier hebben, loopt als een rode draad door ons bedrijf. Niet zo verwonderlijk dus dat kasjmier hét handelsmerk van onze onderneming is en een passie van elke werknemer:

In deze kasjmierblog leest u alles over onze

Wij zijn Cashmere Lovers

Binnen een familie vertrouw je elkaar en luister je naar elkaar. Logisch dus dat ook iedereen bij PETER HAHN recht heeft op zijn of haar persoonlijke voorkeuren en mening. Zo creëren we elk jaar nieuwe kasjmier-looks, die zowel onze medewerkers als onze klanten weten te inspireren. Onze heerlijk zachte kasjmieroutfits zijn er namelijk voor iedereen: voor moeders en dochters, vriendinnen en zussen, stellen en singles.

Cashmere our passion: We are Cashmere Lovers

Hier leest u alles over de nieuwste kasjmiertrends. Onze medewerkers presenteren hun persoonlijke kasjmierfavorieten.

Wij zijn Cashmere Family

Ons kasjmierverhaal is veel groter dan alleen onze eigen onderneming. Wij werken samen met kasjmierpartners van over de hele wereld en uiteraard ook met degenen die helemaal aan het begin van de productiecyclus staan. Het zijn immers niet alleen onze klanten die moeten kunnen genieten van deze exclusieve kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij de productie van onze kasjmiermode hier met plezier aan bijdraagt. Daarom staat niet alleen het dierenwelzijn van de kasjmiergeiten voorop, maar verwachten wij ook van onze partners dat zij garant staan voor goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning.

Om dit te kunnen garanderen, bezoeken wij regelmatig persoonlijk onze fabrieken en leveranciers. In de loop der jaren is met onze partners een vriendschappelijke en hechte band ontstaan, waarop wij zeer trots zijn. Kasjmierexpert Heike Hillebrecht vertelt in 4 reisverslagen over kasjmier over haar bezoeken en ervaringen ter plaatse. In het artikel “Reis van een kasjmiertrui” kunt u uit eerste hand lezen wat er allemaal gebeurt voordat een kasjmiertrui uiteindelijk in uw kledingkast terecht komt.

Onze kasjmiernormen

Zonder kasjmiergeiten geen kasjmier. Als dank voor hun exclusieve wol hebben ze recht op een zorgeloos en pijnvrij bestaan. Daarom hebben wij ons ook als allereerste partner aangesloten bij de GOOD CASHMERE STANDARD van de Aid by Trade Foundation. Deze onafhankelijke stichting garandeert dat kasjmiergeiten op een verantwoorde wijze worden gehouden en gekamd, en dat de ‘geoogste’ kasjmierwol gedurende de hele productiecyclus herkenbaar is aan een onzichtbaar merkteken. Dit betekent dat wij bij het eindproduct nog steeds kunnen aantonen dat het verwerkte kasjmier afkomstig is van verantwoord gehouden geiten, zodat u met een prettig gevoel van onze kasjmiermode kunt genieten.

Aan welke strenge eisen wij moeten voldoen om dit exclusieve keurmerk te verkrijgen en welk bijzonder verhaal er achter ons speciale ‘Premium Black Label’ zit, leest u in de blog ‘THE GOOD CASHMERE STANDARD – Behind the Scenes’.

Onze kasjmiermerken

In onze onlineshop vindt u vele merken die bekend staan om hun exclusieve kasjmier-looks. Naast onze eigen merken, zoals PETER HAHN CASHMERE, INCLUDE, FADENMEISTER BERLIN of LAURA BIAGIOTTI ROMA, vindt u hier ook enkele andere topmerken, zoals FTC CASHMERE, (THE MERCER) N. Y., RICHARD GRAND of CASHMERE VICTIM. Zo kunnen wij u een zeer diverse en gevarieerde kasjmiercollectie aanbieden.

Wij zorgen er uiteraard voor dat ook de overige merken die wij aanbieden, voldoen aan onze normen op het gebied van arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn. Op peterhahn.nl vindt u daarom uitsluitend kasjmiermode van merken die, net als wij, op een verantwoorde manier met mens en dier omgaan. Lees meer over enkele van deze overige merken in onze ‘brand stories’:

Onze onderhoudstips voor kasjmier

Heike Hillebrecht is onze onbetwiste kasjmierexpert. Als hoofd inkoop bij PETER HAHN houdt zij zich al meer dan 20 jaar bezig met de fantastisch zachte wol. In onze bericht “tips voor het wassen en onderhoud van kasjmier” beantwoordt ze de belangrijkste vragen over deze geweldige natuurkwaliteit. Want als u kasjmier op de juiste manier behandelt, heeft u er jarenlang plezier van en draagt u tegelijkertijd bij aan duurzame mode.

Onze duurzame kasjmierinitiatieven

Over duurzaam kasjmier gesproken: wij gebruiken regelmatig restmateriaal bij de verwerking. Tijdens de productie heb je altijd te maken met restmateriaal, maar zomaar weggooien is er bij ons niet bij. Tijdens onze jaarlijkse kasjmier-upcycling-actie overleggen we samen met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de productie wat we nog kunnen maken van het kostbare restmateriaal. Zo hebben we bijvoorbeeld al unieke sjaals en poncho’s gemaakt van dit restmateriaal.