Voer uw zoekbegrip in

Klassieke dresscodes uitgelegd + modern geïnterpreteerd

Dresscodes: tips van een fashion-styliste

Af en toe valt er een uitnodiging in de bus en kunnen we uitkijken naar een groots evenement of een speciale gelegenheid. Maar dan komt de schok: een van deze dresscodes is verplicht:

Los het dresscode-raadsel op

Kledingvoorschriften hebben niet voor niets een naam. De gewenste dresscode gaat schuil achter een code die eerst moet worden ontcijferd. Het is niet zo gemakkelijk om aan de hand van de naam te bepalen welke kleding geschikt is voor een bepaalde dresscode.

Had u namelijk geweten dat evenementen met de dresscode Semi-Formal zeer officiële gelegenheden zijn? Of dat bij de dresscode Cravate Blanche de klassieke stropdas juist NIET gewenst is?

Een dresscode geeft u houvast voor het kiezen van de juiste outfit voor een event. Zulk advies kan elke vrouw gebruiken.
Dresscodes met fashion-styliste Carola Nahnsen
Fashion-styliste Carola Nahnsen
(Foto: Julia Löhning)

Verwarring alom! Toch is het zo dat als u eenmaal de dresscodes doorgrondt heeft, u nooit meer in de verkeerde outfit zult verschijnen. U zult niet overdressed of underdressed overkomen als u weet wat belangrijk is. Wij vertellen u:

  • wat de verschillende dresscodes betekenen,
  • welke dresscode u voor welke gelegenheden kunt verwachten en
  • hoe u geschikte outfits kunt samenstellen.

Dresscodes modern interpreteren

We hebben het even nagevraagd bij de expert: fashion-styliste Carola Nahnsen vertelt hoe klassieke dresscodes op een moderne manier kunnen worden geïnterpreteerd. Zo bent u altijd modieus en stijlvol gekleed, zonder de gewenste dresscode te negeren.

Fashion-styliste Carola Nahnsen

Dresscodes met fashion-styliste Carola Nahnsen
Fashion-styliste Carola Nahnsen (Foto: Julia Löhning)
Voor mij is het een uiting van respect om mij passend naar de gelegenheid te kleden.

Mode is de spiegel van de ziel. Carola Nahnsen heeft tijdens haar opleiding tot modestyliste bij Astrid Rudolph geleerd dit te herkennen en het beste uit zichzelf te halen. Verschillende trips naar het buitenland, onder meer naar de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland, gaven haar ook een authentiek beeld van de stijlwerelden van verschillende continenten en culturen.

Carola Nahnsen is niet alleen fashion-styliste, maar ook garderobe-expert en personal shopper. Zij weet dus als geen ander hoe ze uw persoonlijkheid het beste tot uiting kan brengen. Maar hoe zit het als verschillende dresscodes strikte regels voor de kleding voorschrijven? Carola Nahnsen heeft ook speciale stylingtips voor dergelijke gevallen. Laat u verrassen

Dresscodes in het overzicht