Voer uw zoekbegrip in

Probleemzones camoufleren: zo krijgt u uw droomfiguur

Probleemzones camoufleren met fashion styliste Carola Nahnsen

In principe moet iedereen natuurlijk dragen wat hij of zij mooi vindt en zich prettig in voelt. Maar dat laatste is vaak precies het probleem. Waarschijnlijk heeft u ook kleding in uw kast liggen die u niet draagt, omdat u zich er gewoon niet 100% prettig in voelt. Andere outfits draagt u daarentegen regelmatig en graag. Vaak kleedt men zich intuïtief naar de eigen lichaamsvorm. Heel toevallig heeft u dan uw proporties in evenwicht gebracht met bijpassende kledingstukken, de blik afgeleid van vermoedelijke probleemzones en de aandacht op uw sterke punten gelegd.

Om ervoor te zorgen dat een goed zittende, flatteuze outfit voortaan geen kwestie van een gelukkig toeval meer is, laten wij u hier zien met welke kledingstukken, pasvormen, kleuren en combinaties u elke probleemzone slim kunt camoufleren.

Als u de juiste stylingregels voor uw figuur kent, geeft dat u zelfvertrouwen en een goed gevoel.
Probleemzones camoufleren met fashion-styliste Carola Nahnsen
Fashion-styliste Carola Nahnsen (Foto: Julia Löhning)

Twee professionele tips vooraf die werken voor alle probleemzones

  1. Het in evenwicht brengen van uw verhoudingen is vaak veel effectiever dan het camoufleren van afzonderlijke lichaamsdelen. Zo laat u niet alleen afzonderlijke delen van uw figuur mooier uitkomen, maar uw hele silhouet komt in een visueel aantrekkelijk evenwicht te staan.

    Daarom vertellen wij u niet alleen welke pasvormen en kleuren flatteus zijn voor uw figuur, maar ook hoe u uw verhoudingen in evenwicht kunt brengen met handig geplaatste accenten.
  2. Iedereen heeft probleemzones, maar ook sterke punten. Vestig de aandacht op delen van uw lichaam waar u trots op bent. Gebruik opvallende kleuren, prints en accessoires in deze zones. Voor uw probleemgebieden gebruikt u juist ingetogen en donkere kleuren.

    Wij laten u zien welke kleuren, prints en accessoires bijzonder geschikt zijn voor een subtiele afleiding, afhankelijk van de probleemzone.

Professionele ondersteuning: fashion-styliste Carola Nahnsen

Probleemzones camoufleren met fashion-styliste Carola Nahnsen
Fashion-styliste Carola Nahnsen (Foto: Julia Löhning)
In alle jaren dat ik als modestyliste werk, heb ik maar weinig vrouwen gezien die tevreden waren met hun figuur. Het maakte daarbij niet uit of ze maat 34 of 56 droegen. Ik vind het belangrijk om elke vrouw het volgende mee te geven: ‘jij bent mooier dan je denkt’.

Als modestyliste en personal shopper heeft Carola Nahnsen al talrijke klanten uit verschillende landen geadviseerd, bijv. in de VS, Groot-Brittannië en Nederland. Tijdens haar werk is ze met alle denkbare probleemzones in aanraking gekomen, want elke vrouw worstelt wel met één of twee ongeliefde lichaamsdelen! Maar waar schaduw is, is ook licht en dus is er voor iedere probleemzone een oplossing.

Carola Nahnsen weet als geen ander hoe ze uw sterke punten stijlbewust kan accentueren en tegelijkertijd uw persoonlijkheid optimaal kan onderstrepen. Daarom vertelt zij ons welke kledingstukken, pasvormen, stoffen, kleuren en prints perfect zijn voor die typische probleemzones en geeft zij ook professionele tips voor de styling, het in evenwicht brengen van proporties en de ‘don’ts’. U zult het zien: met de juiste styling zult u een probleemzone niet meer als problematisch ervaren.

Probleemzones in het overzicht

(Fotos v. l. n. r.: Phira Phonruewiangphing, PeopleImages, Deagreez, Dolgachov, Wavebreakmedia Ltf, Viktoriya Kuzmenkova, CherriesJD, Phototake / GettyImagesPlus)