Voer uw zoekbegrip in

Bruin combineren – de mooiste looks van caramel tot kaneel

Bruin combineren

Bruin is het nieuwe zwart. Deze prachtige natuurtint is een echte hit en het hele jaar door perfect te combineren: lichtere bruintinten voor frisse lente-looks, krachtige nuances voor sfeervolle herfstoutfits. Toch twijfelen veel vrouwen of bruin wel mooi staat. Natuurlijk wel! De truc is om precies de juiste bruintint voor uw huidtype en stijl te vinden. Wij laten u zien hoe u dat doet, welke bruintinten dit seizoen in zijn en verklappen hoe u bruin met andere kleuren of monochroom met bruin combineert.

De perfecte bruintint voor uw huid- en haartype

Wanneer men de drie primaire kleuren blauw, geel en rood met elkaar mengt, ontstaat de kleur bruin. Afhankelijk van de mengverhouding wordt de kleur warmer of koeler en neigt dan meer naar geel/rood of juist meer naar blauw.

Warme kleurtypes kunnen het beste kiezen voor warme bruintinten. Deze hebben een hoog aandeel geel of rood. Klassieke voorbeelden zijn camel, noga of mahoniebruin. Koele kleurtypes staan blauwachtige bruintinten, zoals taupe, grijsbruin of donker chocoladebruin, het mooiste.

U kunt zien welk kleurtype u bent aan de ondertoon van uw huid of aan de aderen op uw onderarm:

 • De huid van koele kleurtypes heeft meestal een blauw-roze ondertoon. De aderen op de onderarm lijken blauw of paars bij daglicht. Vaak hebben koele huidtypes een bleke huid en licht haar.
 • De huid van warme kleurtypes heeft gewoonlijk een gouden of oranje ondertoon en hun aderen zien er bij daglicht groenig uit. Warme kleurtypes hebben vaak donkerder haar en een natuurlijk gebruinde huid.

Monochrome Chic: bruin met bruin combineren

Eentonig? Nee hoor! Bruin kent vele kleurschakeringen en is dan ook perfect voor een stijlvolle en gevarieerde all-over look. Als u zich op één kleurenfamilie richt en verschillende tinten caramel met elkaar combineert, creëert u een bijzonder elegante look. En als u verschillende bruintinten met elkaar mixt en bijvoorbeeld een item met een leuk motief toevoegt, wordt de stijl wat spannender.

Onze tips:

 • Combineer maximaal drie verschillende tinten bruin met elkaar. Zo houdt u de unikleurige look mooi rustig.
 • Gebruik geen mix van warme en koele bruintinten.
Bruin combineren: monochrome look
Trui van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 803507,
blazer van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 102227,
leren broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 104045,
muts van SEEBERGER, bestelnr. 306719.
Bruin combineren: monochrome look
Blouse van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 701966,
Trui van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 804409,
mantel van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 102222,
leren broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 145378.

Colour-Blocking: diverse kleuren met bruin combineren

Bruin is simpelweg perfect te combineren. Elke bruintint vormt een mooi geheel met vrijwel elke andere kleur. Vooral met colourblocking kunt u dus alle kanten op.

Onze tips:

 • Sterke contrasten zijn echte eyecatchers. Houdt u van een opvallende look of brengt u graag wat kleur in uw outfit op een grijze herfstdag? Dan zijn deze krachtige outfits met veel contrast echt iets voor u.
 • Gaat u liever voor een wat meer ingetogen en elegante look? Kies dan voor zachte contrasten met gedempte en lichte kleuren. Zij geven uw outfit een harmonieuze en stijlvolle uitstraling.

Zand & camel

Met oker en camel kunt u meerdere kanten op. Als opvallende kleur in een elegante en ingetogen outfit of als solide basis voor prima te combineren outfits. Met warme groentinten en verschillende roodschakeringen zorgt u voor variatie. Elegant in een rustige look met zwart, wit, grijs of warme blauwtinten.

ingetogen outfits

Bruin combineren: kleurenraster oker

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Zand
Trui van MARC CAIN, bestelnr. 804661,
jas van MARC CAIN, bestelnr. 102435,
broek van MARC CAIN, bestelnr. 602579.

Caramel & noga

Perfect te combineren en toptrendy: caramel en noga zijn niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook een lust voor het oog. Fris gekleurd roze of vrolijk zonnegeel zorgen daarbij voor een expressieve uitstraling. Zachte blauwtinten geven uw outfit een elegante touch.

ingetogen outfits

Bruin combineren: kleurenraster caramel

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Caramel
Blouse van PETER HAHN ETERNAL, bestelnr. 701648,
gebreide mantel van PETER HAHN ETERNAL, bestelnr. 803384,
leren broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 104045,

Kaneel & kastanje

Het samenspel van deze twee bruintinten maakt van elke outfit een fashion statement. Elegant én natuurlijk, uniek voor deze mix van kleuren. De kleur van de herfstbladeren harmonieert hier net zo goed als de kleurrijke lentebloemen. De combinatie met natuurlijke groentinten, zoals olijf- of bladgroen, is stijlvol.

ingetogen outfits

Bruin combineren: kleurenraster kaneel

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Kaneel
Trui van INCLUDE, bestelnr. 804357,
leren broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 104045,

Steen & taupe

Steen en taupe zijn het bewijs dat zelfs grijs en bruin in een mix prima bij elkaar passen. Deze twee kleurenfamilies liggen namelijk helemaal niet zo ver uit elkaar. Vooral in een mix van motieven hebben beide bruintinten een tijdloze en moderne uitstraling.

ingetogen outfits

Bruin combineren: kleurenraster steen

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Steen
Trenchcoat van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 102314,
trui van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 804563,
jeans van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 602440.

Grijsbruin & mokka

Deze stijlvolle aardetinten geven elke look een rustige uitstraling. Zeker bij trendy dierenprints zijn deze bruintinten geweldig. Ook hip dit seizoen: mixen met natuurlijke herfstkleuren of frisse pasteltinten, zoals lila, mint of jade. Dat geeft zelfs een koele herfst de nodige kleur en warmte.

ingetogen outfits

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Grijsbruin
Blazer van BOSS, bestelnr. 102190,
blouse van BOSS, bestelnrr. 701818,
jeans van BOSS, bestelnr. 602392.

Chocolade & espresso

Wilt u graag een vleugje frisheid aan uw outfit toevoegen? Donkere chocolade en warme espressotinten zorgen voor een vrolijk accent. Kies in de zomer voor frisse nuances, zoals flamingo of kersenrood, en in de winter voor koele tinten, zoals hemelsblauw of curry.

ingetogen outfits

opvallende outfits

Bruin combineren: Look met Chocolade
Trui van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 804421,
leren jas van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 102231,
broek van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 602400.

Alle tips nog even op een rijtje

 • Koele bruintinten passen bij koele kleurtypes, warme bruintinten zijn perfect voor warme kleurtypes. Ontdek welk kleurtype u bent.
 • Gaat u voor een monochrome look? Mix dan vooral warme met warme en koele met koele bruintinten.
 • Mix voor monochrome bruine outfits maximaal drie verschillende bruintinten met elkaar.
 • Ga bij elegante outfits voor subtiele contrasten en maak gebruik van lichte, sobere combinatiekleuren.
 • Liever een expressieve outfit? Maak dan gebruik van sterke contrasten, mix met complementaire kleuren en volle, heldere tinten.
 • Voor de juiste balans kunt u altijd neutrale kleuren, zoals beige, wit of zwart, in uw kleurenmix integreren.

Gaat u ook voor bruin?

Trek de stoute schoenen aan en probeer het gewoon. De modieuze natuurtint komt dit seizoen terug in vele outfits, dus genoeg reden om de stap te wagen. Laat u inspireren door trendy oversized blazers in bruin-beige glencheck, leren culottes en jassen, exclusieve handtassen en heerlijk warme laarzen.

aanbevolen voor jou