Voer uw zoekbegrip in

Blauw combineren – De mooiste kleurencombinaties voor blauwe mode

blauw combineren

Van korenbloemblauw tot indigo, van aqua tot petrol – de trendkleur blauw is er in vele varianten. Wij laten zien met welke kleuren de meest verschillende blauwtinten het beste harmoniëren, hoe u kunt blauw met blauw combineren en hoe u de ideale blauwtinten voor uw huid- en haartype vindt.

Geen tijd voor alle details?

De perfecte blauwtint voor uw huid- en haartype

Blauw wordt vaak gezien als een koude kleur, die doet denken aan ijs of water. Er zijn echter evenveel warme als koele tinten. Blauwtinten van ijsblauw tot navy gaan goed samen met de zogenaamde koude kleurtypes. Koel blauw zorgt voor een casual nuance in uw look en definieert een stijlcode die puristisch is. Maar als de heldere blauwtint wordt gecombineerd met geeltinten om een groenachtige blauwtint te creëren, wordt het koele blauw warmer – en dus geschikt voor warme kleurtypes. Van aquamarijn tot petrolblauw, laat uw omgeving versteld staan met outfits in deze tinten. Ze zijn gemakkelijk te combineren en in een handomdraai creëert u een look die u doet stralen.

Onze tip:

U kunt zien welk kleurtype u bent aan de ondertoon van uw huid of aan de aderen op uw onderarm:

 • De huid van koele kleurtypes heeft meestal een blauw-roze ondertoon. De aderen op de onderarm lijken blauw of paars bij daglicht. Vaak hebben koele huidtypes een bleke huid en licht haar.
 • De huid van warme kleurtypes heeft gewoonlijk een gouden of oranje ondertoon en hun aderen zien er bij daglicht groenig uit. Warme kleurtypes hebben vaak donkerder haar en een natuurlijk gebruinde huid.

Monochroom chic: blauw met blauw combineren

Effen kleuren zijn erg in de mode. Monochroom chic oogt ontspannen, minimalistisch en elegant. De trendy stijl is gemakkelijk te creëren met blauw.

Onze tips:

 • Combineer maximaal drie verschillende tinten blauw. Anders zal een effen look snel onrustig overkomen.
 • Mix geen warme en koude blauwtinten.
blauw combineren: monochrome look met warme blauwtinten
Jurk van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 108437.

blauw combineren: monochrome look met koele blauwtinten
Jas van WINDSOR, bestelnr. 112550,
broek van WINDSOR, bestelnr. 112549,
shirt van WINDSOR, bestelnr. 112552.

Colourblocking: andere kleuren met blauw combineren

Blauw is even gemakkelijk te combineren als zwart en wit. Als u weet waarop te letten, kunt u de meest uiteenlopende effecten bereiken.

Onze tips:

 • Sterke contrasten zijn echte blikvangers. Als u wilt opvallen of een saaie dag wilt opvrolijken met leuke kleuren, dan zijn contrasterende power-outfits precies wat u zoekt.
 • Uw look wordt ingetogen en elegant met subtiele contrasten, die u kunt creëren met gedempte en lichte kleuren. Zij geven u rustige, harmonieuze outfit de nodige accenten.

Aquamarijn en oceaanblauw combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Aquamarijnblauw

opvallende outfits

blauw combineren: look met aquamarijn
Trui van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 111916,
blouson van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 108465,
broek van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 108477.

Aqua en oceaanblauw vallen altijd op en geven uw outfit een vleugje extravagantie. U kunt nog steeds rustige, elegante looks creëren met zachte, warme aardetinten, zoals beige, karamel- of chocoladebruin, warmgrijs of taupe. In de zomer of op vakantie daarentegen zijn opvallende outfits welkom. Elke combinatie is hier toegestaan: zonnig geel, felroze, feloranje. De wilde mix wordt wat zachter met heldere natuurlijke kleuren zoals terracotta, mandarijn of aubergine, naast neutraal wit of zwart.

Turquoise en topaas combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Turquoise

opvallende outfits

blauw combineren: look met turquoise
Jurk van PETER HAHN, bestelnr. 111632.

Turquoise en topaas zijn echte modeklassiekers geworden en behoren bijna elk seizoen tot de toptrendkleuren. Vergelijkbaar met aquamarijn en oceaan, kunt u elegante stijlen met subtiele contrasten creëren door warme aardetinten zoals crème, beige, bruin of oker in uw outfit te verwerken. Wit en zwart zijn geschikt voor zowel een ingetogen als een opvallende look. Uw outfit zal opvallend en contrasterend zijn, vooral met verschillende tinten groen, zoals smaragdgroen, grasgroen of gifgroen. U kunt ook een spannende mix maken met bordeauxrood, oranje of lichtroze.

Petrol en teal combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Teal

opvallende outfits

blauw combineren: look met petrolblauw
Mouwoos vest van INCLUDE, bestelnr. 111461,

Petrol en teal zijn warme, vriendelijke blauwtinten die goed harmoniëren met lichtere tinten. Elegante outfits met zachte contrasten worden gecreëerd door pasteltinten zoals lichtgeel, lichtpink, lila of jadegroen. Natuurlijke kleuren zoals wit, grijs, beige, crème en zwart zijn ook zeer geschikt. Uw look zal opvallender en contrastrijker zijn met felle kleuren zoals zonnegeel, pink en roze, paars of grasgroen. Bordeaux of taupe passen er ook goed bij.

IJs- en hemelsblauw combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Ijsblauw

opvallende outfits

blauw combineren: look met ijsblauw
Blouse van LIEBLINGSSTÜCK, bestelnr. 113944,
Gebreide jas van LIEBLINGSSTÜCK, bestelnr. 113868.

Lichte blauwtinten zoals ijsblauw en hemelsblauw harmoniëren bijzonder goed met pasteltinten, vooral lichtpink of citroengeel. Probeer ook zachte groentinten zoals mint of jade. Lichte blauwtinten gaan net zo goed samen met wit of lichtgrijs. Deze combinaties zien er heel rustig en vrouwelijk uit en zijn echte blikvangers, vooral in het voorjaar. Als u ijsblauwe kleding opvallend wilt combineren, ga dan voor feloranje, diep donkerpaars of ga voor een sterk contrast en combineer met zwarte kledingstukken.

Azuurblauw en royalblauw combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Royalblauw

opvallende outfits

blauw combineren: look met royalblauw
Blazer van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 108464,
broek van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 108476,
trui van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 111905.

Voor elegante outfits is royalblauw, ook wel koningsblauw of middenblauw genoemd, perfect. Uw outfit zal er bijzonder elegant uitzien in combinatie met ingetogen kleuren zoals crème, beige en karameltinten, lichtgrijs of klassiek wit of zwart. Als u wilt opvallen, combineer dan azuurblauw, royalblauw en kobalt met gedurfde kleuren zoals felrood, bordeaux en zonnegeel. Maak uw look nog extravaganter met paars of lila.

Navy en marine combineren

ingetogen outfits

Blauw combineren: Raster voor Marineblauw

opvallende outfits

blauw combineren: look met marine
Blouse van PETER HAHN, bestelnr. 111758,
broek van PETER HAHN, bestelnr. 113965.

Elegante outfits met subtiele contrasten worden een succes met monochrome looks met soortgelijke tinten. Bij wijze van uitzondering behoren hiertoe ook combinaties met zwart. Lichtgrijs of wit ziet er ook elegant uit met diepdonkerblauw. Voeg dieprood toe en u kunt uw outfit gemakkelijk omtoveren tot een minimalistische Franse chique look of een verfrissende maritieme stijl. Navy en marine harmoniëren ook goed met felle en opzichtige kleuren en zijn daarom uitermate geschikt voor expressieve outfits met sterke contrasten. Felrood of zonnegeel met navy vormen een opwindende mix, net als paars of dieproze. Kies voor kledingstukken met patronen voor uw outfit om uw look nog spannender te maken.

Onze tip:

Als een mix te veel van het goede is, complementeer uw outfit dan met neutrale oppervlakken in wit, zwart of grijs. Deze neutrale kleuren brengen rust in uw look en zorgen ervoor dat twee opvallende kleuren beter met elkaar harmoniëren.

Alle tips voor blauw combineren kort samengevat

 • Koele blauwtinten passen bij koele kleurtypes, warme blauwtinten zijn perfect voor warme kleurtypes. Zo kunt u zien welk kleurtype u bent.
 • Mix voor monochrome outfits indien mogelijk alleen warme blauwtinten met warme blauwtinten en koele blauwtinten met koele blauwtinten.
 • Combineer voor monochrome blauwe outfits maximaal drie verschillende tinten blauw met elkaar.
 • Elegante outfits kunnen worden gecreëerd met subtiele contrasten door gebruik te maken van lichte, ingetogen combinatiekleuren.
 • Opvallende outfits worden gecreëerd met sterke contrasten, een mix van complementaire kleuren en rijke, felle tinten.
 • Voor het juiste evenwicht kunt u altijd neutrale kleuren zoals beige, wit of zwart in de kleurenmix verwerken.

Bent u al klaar voor blauw?

Neem een duik in de wereld van de veelsoortige en mooie blauwtinten. Ontdek donkere navy-tinten, fel royalblauw, prachtige varianten van lichtblauw en levendig marine. De grote verscheidenheid aan kleuren van de oceaan zal u fascineren. In onze onlineshop vindt u broeken, blouses, jurken, truien en nog veel meer in talloze tinten blauw. Ontdek uw eigen persoonlijke lievelingsblauw.

aanbevolen voor jou