Voer uw zoekbegrip in

LENZING™ ECOVERO™: op weg naar duurzame viscose

Op naar duurzame viscose

©Björn Forenius/iStock/Getty Images Plus

Het traditionele Oostenrijkse bedrijf Lenzing produceert viscose volgens een innovatief, hulpbronnen besparend procedé. Doorslaggevend hierbij is de herkomst van het hout. Het management van de onderneming heeft zich ertoe verplicht geen hout te betrekken uit kwetsbare gebieden, zoals oerbossen of bedreigde bossen. Actief leveranciersbeheer en duurzame inkoopprincipes zijn belangrijke elementen van hun duurzame grondstoffeninkoop. Het efficiënte gebruik van alle grondstoffen is een prioriteit voor Lenzing. Dit heeft ook ons bij PETER HAHN overtuigd.

Duurzame viscose: Look 1
Shirt van WALL LONDON, bestelnr. 965764,
jogg-Pants van WALL LONDON, bestelnr. 653147.
Duurzame viscose: Look 2
Blouse van WALL LONDON, bestelnr. 746081.

Zo ontstaan bijzonder zachte, soepele, duurzame stoffen die bovendien zeer huidvriendelijk en ademend zijn. Perfect voor warme zomerdagen, fijne jurken en soepelvallende blouses. Voor de mooiste stijlen vertrouwt PETER HAHN op de speciale viscosevezel LENZING™ ECOVERO™, die zelfs het EU-milieukeurmerk heeft gekregen. Deze onderscheiding wordt alleen toegekend aan producten met een aanzienlijk geringer milieueffect dan conventionele viscosevezels. LENZING™ ECOVERO™-viscose veroorzaakt tot 50% minder uitstoot tijdens de productie en bespaart ook veel water.

Lenzing heeft nog meer te bieden

Naast LENZING™ ECOVERO™-viscose produceert het bedrijf ook lyocell- en modalvezels onder de merknaam TENCEL™.

©Lenzing AG, Bavaria Luftbild Verlags GmbH

Het duurzame TENCEL™-productieproces

TENCEL™-lyocell wordt geproduceerd in een speciale, milieuvriendelijke productiecyclus. Bij dit proces wordt meer dan 99% van het gebruikte oplosmiddel teruggewonnen in een gesloten circuit en steeds weer opnieuw gebruikt in het productieproces. Hetzelfde geldt voor het gebruikte water, dat ook steeds weer opnieuw wordt gebruikt in een gesloten systeem. TENCEL™ modal wordt op de locatie in Oostenrijk vervaardigd uit het hout van beukenbomen in een symbiotisch productieproces. Dit betekent dat de beukenbomen ter plaatse of in naburige productielanden groeien. Hierdoor is de productie energie- en hulpbronnenbesparend.

Duurzame viscose: Tencel lyocellvezels productieproces

Duurzaamheidsdoel

Net als PETER HAHN staat Lenzing voor duurzame verandering in de textielindustrie. Dit omvat de productie- en toeleveringsketen en brengt alle processen samen in een circulaire economie. Samen met Lenzing willen wij het partnerschap met onze leveranciers verder uitbreiden om de duurzaamheidsnormen en de transparantie verder te verhogen. Complexe mondiale uitdagingen, zoals de klimaatverandering, kunnen immers alleen worden opgelost als iedereen samenwerkt aan complete oplossingen. Lenzing is van plan hun CO2-uitstoot in de komende jaren aanzienlijk te verminderen door middel van een reeks maatregelen. Het doel van de klimaatstrategie is om tegen 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Tegen 2030 zullen de emissies per ton geproduceerd materiaal met 50% zijn gedaald ten opzichte van 2017. Een groot doel dat getuigt van de vastberadenheid van het management om compromisloos duurzaam te zijn.

©Lenzing AG, Markus Renner / Electric Arts

Of het nu gaat om LENZING™ ECOVERO™-viscose, TENCEL™-lyocell of TENCEL™-modal, al deze duurzame vezels vallen op door de uitstekende eigenschappen van het textiel: huidvriendelijk en ademend, met een zachte touch en modieuze val. Ontdek onderhoudsvriendelijke mode die lang meegaat in diepe, rijke kleuren, die ook na lange tijd niets van hun kracht verliezen. Ervaar het fijne gevoel op uw huid. In de shop vindt u vele stijlen, gemaakt van de duurzame viscose van Lenzing. Laat u inspireren door het onvergelijkbare draagcomfort. Veel plezier met shoppen.

aanbevolen voor jou