Voer uw zoekbegrip in

Global Recycling Day 2021: zo wordt u ook een recycle-held

Global Recycling Day

(Foto achtergrond: Chainarong Prasertthai / iStock / Getty Images plus)

Op 18 maart is het Global Recycling Day. Deze dag herinnert ons aan de eindigheid van onze hulpbronnen en moedigt ons aan om er zorgvuldig en bewust mee om te gaan. We kunnen niet meer verbruiken dan er is. Daarom kunnen we niet zonder recycling. Het is een belangrijk onderdeel van onze duurzame circulaire economie en draagt bij aan de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen. Er is geen twijfel over mogelijk dat recycling op nummer één staat in de strijd om de toekomst van onze planeet en de mensheid veilig te stellen. Daar zijn wij bij PETER HAHN stellig van overtuigd en daarom is recycling een belangrijke pijler in ons duurzaamheidsdenken.

Recycling in het assortiment? Uiteraard, u vindt het bij PETER HAHN

In ons veelzijdige assortiment mode en woontextiel heeft recycling al lang geleden zijn intrede gedaan. Bijvoorbeeld bij onze duurzame badmode van gerecyclede polyamide. Het aandeel polyamide in onze badmode is 100% gerecycled. Hiervoor worden onder andere vissersnetten uit zee verzameld en tot geheel nieuwe vezels verwerkt. Of bij de duurzame jassen van het fair-fashion-label LangerChen. Eveneens gemaakt van gerecyclede polyamide en bovendien milieuvriendelijk verwerkt in onze eigen productiefaciliteiten.

Global Recycling Day - sjals

Bij deze artikelen spreken we van post-consumer-recycling. Dit betekent dat deze kleding tot stand is gekomen door reeds gebruikte grondstoffen te recyclen, zoals bijvoorbeeld vissersnetten, waarvan vervolgens badmode is gemaakt. Daarnaast is er bij PETER HAHN ook sprake van zogenaamde pre-consumer-recycling. Hierbij zoeken wij voortdurend naar mogelijkheden om overproductie en restvoorraden slim te gebruiken voor nieuwe, exclusieve designs. Dit lukt heel goed met ons premium-kasjmier. Het zou ook zonde zijn om de resten van deze kostbare wol weg te gooien. Door resterend garen van de productie, dat anders niet zou worden gebruikt te verwerken tot streelzachte sjaals en poncho’s, ontzien wij het milieu en de hulpbronnen. De kleine overgebleven hoeveelheden zijn ideaal voor de vervaardiging van onze kleurrijke sjaals en poncho’s. Het is voor 100% gemaakt van garenresten die anders niet meer gebruikt zouden worden. Mode gemaakt van gerecyclede grondstoffen herkent u aan ons ’Recycled Materials’-keurmerk.

Global Recycling Day - ponchos

Onze verpakkingen: milieuvriendelijk vervaardigd en 100% recyclebaar

De bewuste en voorzichtige omgang met onze natuurlijke hulpbronnen strekt zich bij ons veel verder uit dan tot de mode alleen. Wij letten er bij de verzending en verpakking op dat de hulpbronnen worden ontzien en zoeken altijd naar mogelijkheden om het milieu en de natuur nog meer te ontlasten.

Zo worden bijvoorbeeld onze verzenddozen voor 70% van oud papier gemaakt en zijn deze FSC-gecertificeerd. Die certificering garandeert dat het papier voor de dozen uit hout gewonnen wordt dat afkomstig is van duurzame bosbouw. Ons verpakkingsmateriaal is daarmee 100% recyclebaar. Ditzelfde geldt voor de omsnoeringsbanden bij de pakketten, die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Onze verzendzakken hebben een recyclingdeel van 80% en dragen het milieukeurmerk ’Der Blaue Engel’. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Duurzaamheid en een zorgvuldig gebruik van onze hulpbronnen zijn thema’s die hun invloed hebben op elke beslissing, groot of klein, die binnen onze onderneming wordt gemaakt. Zo zijn de kleerhangers die in de logistiek gebruikt worden voor 98% gemaakt van gerecycled materiaal en gebruiken wij veel balpennen van gerecyclede petflessen. In ons hoofdkantoor in het Duitse Winterbach zijn voor onze medewerkers opgestelde recyclingstations ingericht voor pennen die hun langste tijd hebben gehad en zelfs voor mobieltjes, die op deze manier vakkundig kunnen worden gerecycled.

De optelsom van al onze maatregelen maakt het verschil

Het zijn van die kleine alledaagse keuzes, die het recyclen en daarmee uiteindelijk ook de bescherming van het milieu stimuleren. Dat begint al bij de scheiding van het afval. Iedereen kan hier zijn steentje aan bijdragen.

Word een recycle-held!

Elk jaar wordt er door recycling meer dan 700 miljoen ton minder CO2 uitgestoten. Het is dus de moeite waard om in actie te komen. Wij hebben drie tips voor u die recycling integreren in het dagelijks leven kinderlijk eenvoudig maakt:

#recyclingheroes

  1. Vooral in deze tijden van Corona, nemen we af en toe onze toevlucht tot bezorgdiensten. De volgende keer dat u een pizza bestelt, kunt u letten op het volgende: door etensresten vuil geworden pizzadozen horen thuis bij het restafval, niet bij het oud papier.
  2. Groen, blauw, rood of toch bruin? Bent u niet helemaal zeker over de kleur van het glas dat u weggooit? Kies dan altijd voor de groene glascontainer. In deze bak horen verschillende kleuren thuis.
  3. Moderne recyclinginstallaties leveren geweldig werk. U kunt de machines echter een handje helpen door bij bepaalde verpakkingen, zoals bijvoorbeeld yoghurtbekers of chipsbussen, de deksels en papierwikkels te verwijderen.
Global Recycling Day - tipps
(Foto: AnSyvanych / iStock / Getty Images Plus)

Probeer het zelf maar eens

Recycling kan ook ongelooflijk creatief en heel eenvoudig zijn. Van oude en versleten kleding zijn heel veel nieuwe dingen te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van oude

  • katoenen T-shirts en handdoeken zijn herbruikbare, wasbare make-uppads te maken.
  • kussenovertrekken zijn kersenpit- en kruidenkussens te naaien.
  • jeans zijn mooie hoezen voor tablets en smartphones te maken.
  • panty’s kunnen stijlvolle knoopkussens voor uw bank gevlochten worden.

Iedereen bij PETER HAHN zet zich dag in, dag uit in voor een betere bescherming van het milieu en voor het ontzien van de hulpbronnen. De boodschap van deze actiedag ligt ons zeer na aan het hart en wij willen dan ook graag het goede voorbeeld geven. Elk jaar produceert de aarde een veelvoud aan natuurlijke hulpbronnen, maar de voorraden zijn beperkt. We moeten er bewust over nadenken of we het ons kunnen veroorloven om waardevolle hulpbronnen te verspillen. Wij denken van niet. Ieder van ons heeft de mogelijkheid om hier iets tegen te doen en dat elke dag opnieuw. Doe ook mee!