Voer uw zoekbegrip in

Enjoy Summer: een dag in de hangmat

Enjoy Summer: een dag in de hangmat met Nicole

Nicole, @nicole_lange_stuggi

Koffers pakken, tickets boeken, op tijd inchecken: kent u deze vakantiestress? Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die voor de reis denken: ’waarom moet ik zo nodig weg?’. Ja, waarom eigenlijk? Even bijtanken, heerlijk ontspannen en genieten van culinaire hoogstandjes: dat kan natuurlijk ook gewoon thuis, op het balkon of in de tuin.

Het uitgespaarde reisbudget kunt u vervolgens investeren in het creëren van een gezellige sfeer. Richt een prettige plek in om uitgebreid te zonnen of creëer een koele schaduwzone om u in terug te trekken. Als het weer meewerkt, kunt u in uw vakantie thuis juist dat doen, waar u anders nooit tijd voor heeft: ontspannen in de zon genietend van een goed boek. Breng de hele middag door op een ligstoel of blijf tot in de late uurtjes buiten zitten. Met parasols, mooie tuinmeubelen en hangmatten kunt u al naargelang de grootte van uw balkon, tuin of terras een heerlijke oase van rust creëren. Een fijne loungeplek, een passend kleurenschema en kleurrijke bloemen: et voilà, thuisblijven wordt een geweldig alternatief voor op vakantie gaan.

©Beli_photos / iStock / Getty Images Plus

Zo schept u een zuidelijke sfeer op balkon en terras

Met verschillende decoratieartikelen, tafelkleden en kussens brengt u afwisseling in uw loungeplek. Zorg voor een mediterrane ambiance met lichtsnoeren, gezellige zit- en ligmogelijkheden met grote kussen en dekens voor ’s avonds. Maak gebruik van kleurrijke bloemen en decoratieve potten en versier de tafel met kaarsen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als terras en tuin groot genoeg zijn, kunt u verschillende plekken inrichten: voor eten en ontspanning, voor het zonnen en om in de schaduw te kunnen zitten, waar u in de tuin bezig kunt zijn en even wat kunt drinken. Daarvan krijgt u het echte resort-gevoel.

Nicole, @nicole_lange_stuggi
Trui met ronde hals van PETER HAHN, Bestelnr. 848960
City-short van DAY.LIKE, Bestelnr. 601875

Urban Gardening

Een absolute trend is een eigen moestuin. Ook als u in de stad woont, kunt u op een klein oppervlak al de mooiste bloemen en planten in huis halen. De eenvoudigste manier is een klein kruidentuintje. Munt, peterselie, bieslook en basilicum zijn niet alleen heel eenvoudig te kweken, uit eigen tuin smaken ze ook extra lekker. Als u iets meer ruimte heeft, zet u gewoon een hoge kweekbak voor tomaten, courgette, salade en radijsjes neer: een rijke oogst is bij deze groenten gegarandeerd. En wie van zoet fruit houdt, kan kiezen voor aardbeien in een hangpot. Aan plafond of pergola krijgen de aardbeien veel licht en zon en zijn ze tegelijkertijd optimaal beschermd tegen hongerige slakken.

©Vaivirga / iStock / Getty Images Plus

Heel veel ideeën voor een gezellige sfeer vindt u in onze onlineshop. Probeer het gewoon eens uit. Wij wensen u een heerlijke zomer toe.