Voer uw zoekbegrip in

Brand story: PROFLAX, mooi voor uw interieur

Brand story: PROFLAX, mooi voor uw interieur

Thuis willen we ons lekker voelen en ontspannen. Een huiselijke sfeer en een gezellige inrichting met harmonieus op elkaar afgestemde kleuren is daarvoor een must. Met eersteklas woontextiel zorgt u heel gemakkelijk voor flair en stijl in huis. Zachte grand foulards, exclusieve kussenovertrekken, mooie plaids en stijlvolle tafelkleden en placemats kunnen wonderen verrichten en uw huis onderdompelen in een fijne sfeer. Wie dat als geen ander weet, is textielfabrikant PROFLAX uit Tübingen, Duitsland. Dit merk staat bekend om haar opvallende dessins, chique materialen en een uitstekende verwerking.

De textielfabrikant PROFLAX bestaat al sinds 1864 en kan putten uit een schat aan ervaring: meer dan 150 jaar kennis, die van hand tot hand wordt overgedragen. Ontwerpers, vakmensen en materiaalexperts werken met liefde, enthousiasme en grote deskundigheid. Geen enkel product verlaat het bedrijf voordat het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen: elke naad wordt onberispelijk verwerkt, alle randen worden tot op de millimeter nauwkeurig afgewerkt en de draden zitten exact daar waar ze horen. Als het om kwaliteit en ervaring gaat, doet PROFLAX waarschijnlijk voor niets of niemand onder.

De ontwerpers reizen de hele wereld over en zijn altijd op zoek naar de laatste trends, ideeën en inspiratie. In het atelier creëren ze voor elk seizoen nieuwe motieven en patronen, afgestemd op het bestaande kleurenpalet met zo’n 460 kleurnuances. Zo zorgt PROFLAX ervoor dat nieuwe motieven en dessins perfect passen bij het al bestaande woontextiel.

Duurzaamheid bij PROFLAX

Net als wij zet PROFLAX zich al jaren in voor een bijzonder zorgvuldige en duurzame benadering van ons milieu. Samen met leveranciers wordt de ecologische voetafdruk van de producten continu verbeterd. Zo worden maten afgestemd op de breedte van de grondstoffen, zodat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat. Dit vermindert afval en ontziet zo de hulpbronnen. Bovendien maakt PROFLAX consequent gebruik van korte, milieuvriendelijke transportroutes, waardoor het hoogwaardige woontextiel vrijwel uitsluitend in Europa wordt geproduceerd.

Innovatief, creatief, modern en duurzaam! Het gebruik van deze kernwaarden hebben we zelf kunnen ervaren bij de firma Proflax in Tübingen. Wij hebben daar gesproken met Frank Dünkel van de directie.

Meneer Dünkel, wat is voor u de kern van het merk PROFLAX?

De kern van het merk is voor mij dat we twee keer per jaar met ons eigen ontwerpteam een nieuwe, modieuze collectie op de markt brengen. Het is ongelooflijk hoe innovatief de nieuwste trends worden doorgevoerd. Alle series zijn altijd perfect op elkaar afgestemd. Bijna alle artikelen zijn ‘Made in Europe’.

Frank Dünkel

Hoe komt zo’n prachtig ontwerp als ‘Egel’ en ‘Vos’ tot stand?

Wundervolle Dessins von Proflax Heimtextilien
Egel- Kussenovertrek van PROFLAX, Bestelnr. 527366
Vos- Kussenovertrek van PROFLAX, Bestelnr. 527369

Ons ontwerpteam is altijd in beweging en haalt inspiratie uit verschillende bronnen. Zodra duidelijk is welke onderdelen in de collectie worden opgenomen, tekent onze ontwerpster deze motieven met de hand. Dat zijn echte kleine kunstwerkjes. Zo ontstaan de handgetekende prints.

Frank Dünkel

Meer informatie over de collectie van PROFLAX vindt u hier:

Wat vindt u het mooist aan het werken met de producten?

De liefde voor textiel. Wij werken alleen met stoffen van de hoogste kwaliteit, die talloze mogelijkheden bieden om steeds weer nieuwe dingen te ontwerpen, met kleuren te spelen en nieuwe dessins te creëren.

Frank Dünkel

Wat zijn uw wensen voor de toekomst van het bedrijf?

We leven nu in een relatief moeilijke tijd. Het belangrijkste voor mij is dat al onze medewerkers en klanten deze situatie goed doorkomen. Ik zou willen dat we net zo succesvol kunnen blijven werken als we nu doen. En ik vind het belangrijk dat we met onze nieuwe keukenserie kunnen voortborduren op het grote succes van onze kussens en plaids.

Frank Dünkel

Meneer Dünkel, hartelijk dank voor dit gesprek.

PROFLAX-Team

Als u nu kennis wilt maken met de prachtige dessins, stoffen en het woontextiel van PROFLAX, neem dan een kijkje in onze onlineshop. U zult versteld staan van de prachtige ontwerpen, de delicate bloemen en bladeren en de schattige konijntjes, egels en vossen. En maakt u zich geen zorgen als u bont ziet. Het ziet er heel echt uit, maar is een illusie van hoge kwaliteit: zacht imitatiebont in een uitstekende verwerking. PROFLAX draagt de natuur namelijk een warm hart toe.