Voer uw zoekbegrip in

Sjaal(tje)s draagt u zo

We hebben ze allemaal in onze kast: klassiek of modern, multicolour gedessineerd of uni, van zijde of wol. Sjaal(tje)s geven ons een heerlijk warm en zacht gevoel en verfraaien daarbij onze outfits. Maar deze accessoires kunnen meer: met de juiste manier van knopen worden sjaals en sjaaltjes kleine kunstwerkjes.

Vooral voor speciale gelegenheden is het leuk als u een paar knooptechnieken in huis heeft om een leuk effect te bereiken. En als u een paar extra grote sjaals in de kast heeft hangen, zit u altijd goed dit seizoen. Daar kunt u alle kanten mee op. Alles wat u nodig heeft, is de juiste manier van knopen. Geen nood. Wij laten u zien hoe u dat doet:

De klassieke knooptechniek

Laten we beginnen met een eenvoudige variant voor de beginner. Drapeer een langere, dikkere sjaal nonchalant over de schouders en laat beide uiteinden naar voren hangen. Kruis de beide uiteinden van de sjaal voor de hals, zodat ze weer over de schouders hangen, et voilà.

Bij deze variant is de sjaal meer als accessoire bedoeld: ziet er mooi uit bij een lange jas of een lang jack en geeft uw outfit een casual uitstraling. Ook op koude dagen biedt deze variant optimale bescherming.

De casual variant

Deze variant leent zich vooral voor naar kantoor of als alternatief voor een trui en realiseert daarbij een elegante en heerlijk zachte look, zonder ingewikkeld te zijn.

 1. Hang de sjaal over uw schouders en laat beide uiteinden van de sjaal naar voren hangen.
 2. Eventueel kunt u de sjaal voor met een broche vastmaken of uw taille met een mooie riem accentueren.

Italiaanse dubbele knoop

De varianten één en twee waren makkelijk, maar nu gaan we een stapje verder. Deze techniek is zowel geschikt voor fijne zijden sjaals, als voor heerlijk zacht gebreide sjaals. Het resultaat is heel verschillend, maar zal u in beide gevallen verrassen. Zo werkt ‘t:

 1. Leg de sjaal zo om uw nek dat de beide uiteinden naar achteren over uw schouders liggen.
 2. Draai vervolgens de lus, die zich ter hoogte van uw decolleté bevindt, een keer rond.
 3. Breng tenslotte de beide uiteinden van achteren gekruist naar voren en haal een uiteinde van boven en het andere van onder door de gedraaide lus heen.
 4. Nu nog mooi over elkaar draperen en klaar! Deze techniek is klassiek en elegant en past bij iedere kledingstijl.

Chique strikknoop

Deze manier om een sjaal te strikken is heel elegant en eenvoudiger dan het lijkt:

 1. Knoop de sjaal als een veter met een klassieke strik voor bij hals.
 2. Draai of schuif de knoop vervolgens iets opzij.

Deze techniek werkt het beste met fijnere sjaals, bijvoorbeeld met een groot aandeel zijde.

Elegante dubbele lusknoop

Achter deze vlotte knoop gaat een verbluffend eenvoudige knooptechniek schuil.

 1. Leg een dubbelgeslagen sjaal in een lus om uw hals.
 2. Trek de beide open uiteinden door de lus aan de andere kant heen.
 3. Trek nu de lus een beetje los en draai hem 180 graden. U krijgt zo een tweede lus.
 4. Door deze nieuwe lus steekt u vervolgens beide open uiteinden.
 5. Nu het geheel alleen nog maar iets vaster en in model trekken en klaar is de elegante dubbele lusknoop.

En zo combineert u de sjaal perfect

Niet iedere sjaal of sjaaltje past bij elke outfit. Let niet alleen op kleuren, maar ook op materialen die goed te combineren zijn. Bij een grofgebreide trui bijvoorbeeld zorgt een fijngebreide sjaal voor de juiste balans. Omgekeerd geeft een grofgebreide sjaal wat extra pit als u gladde stoffen in een meer ingetogen styling draagt. Belangrijk zijn de tegenstellingen. Toon lef en doorbreek de stijl. Dat houdt het spannend en dynamisch.

Ook de kleurstelling is van belang. Uw sjaal of sjaaltje hoort de kleur van uw outfit over te nemen en daarmee te harmoniëren. Bij de keuze voor uni of gedessineerd komt het erop aan, wat u wilt bereiken. Wilt u uw unikleurige outfit stijlvol opfleuren met een levendig gedessineerde sjaal of wilt u uw kleurrijke combinatie mooi aanvullen met een eenvoudige sjaal in één kleur? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem een kijkje in onze onlineshop en ontdek ons gevarieerde aanbod aan prachtige sjaals en sjaaltjes. Dit onmisbare accessoire hoort in elke garderobe thuis.