Voer uw zoekbegrip in

Internationale Vrouwendag: onze bijdrage aan gelijke behandeling

donatie vrouwendag - spende weltfrauentag

(Foto achtergrond: Povareshka / iStock /Getty Images Plus)

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze bijzondere dag, die ook wel dag van vrouwenstrijd of Vrouwendag wordt genoemd, roept herinneringen op aan alles wat al bereikt is op het gebied van de gelijkstelling van mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld het vrouwenkiesrecht of het vastleggen van gelijke rechten in de grondwet. Maar het maakt ons ook bewust van de vele misstanden, die zich nog altijd op veel plaatsen, maar ook hier, voordoen en die nog vragen om verandering.

Ook bij PETER HAHN zetten wij ons in voor gelijke behandeling. Samenwerking op voet van gelijkheid is niet alleen stevig verankerd in onze bedrijfsfilosofie, maar wij ondersteunen ook regelmatig organisaties die deze belangrijke missie bevorderen met diverse projecten. Lees hier meer over onze inzet tijdens deze en vorige Internationale Vrouwendagen en lees hoe wij met onze donatie vrouwen een belangrijke stap in de goede richting van gelijke behandeling hebben kunnen laten zetten:

Onze donatie Vrouwendag 2021 gaat naar de organisatie UN WOMEN

Ook tijdens de komende Internationale Vrouwendag, die in het teken staat van ’Women in leadership: Achieving an equal future in a COVID-19 world’, willen wij graag een bijdrage leveren aan gelijke behandeling. Met een gift van 2.000 euro steunen wij daarom UN WOMEN. UN WOMEN is een organisatie van de Verenigde Naties. UN WOMEN zet zich sinds de oprichting in 2010 in voor gendergelijkheid, de emancipatie van vrouwen en meisjes en de uitbanning van alle vormen van discriminatie.

Een belangrijk aandachtspunt voor UN WOMEN is het versterken van de positie van vrouwen op economisch en politiek gebied. De organisatie zet zich ervoor in vrouwen en meisjes toegang te bieden tot top- en managementfuncties. Dit vraagt aan de ene kant om het afbouwen van bureaucratische restricties en aan de andere kant om het uitbannen van de heersende discriminatie in het onderwijs. Dit laatste biedt vrouwen ook onafhankelijkheid en financiële zekerheid. Momenteel loopt meer dan 70% van alle vrouwen het risico in armoede te vervallen, omdat de toegang tot scholing, gezondheidszorg en/of werkgelegenheid stelselmatig verhinderd wordt. Vooral in moeilijke tijden als deze, waarin een globale pandemie de economische positie van veel vrouwen extra belast, is versterking ervan bijzonder belangrijk.

Onze gift moet UN WOMEN in staat stellen, deze en meer projecten een boost te geven, zodat de gelijkstelling en gelijke behandeling van vrouwen dichterbij komt.

Onze donatie Vrouwendag ging in 2020 naar de organisatie PRISMA in Peru

Internationale Vrouwendag op 08-03-2020 stond in het teken van ’Each for Equal’. Dit was voor ons de aanleiding om in actie te komen en 5.000 euro te doneren aan projecten van de organisatie PRISMA in Peru. Dat was geen toeval, want Peru ligt ons na aan het hart. Daar biedt Kero Design, het bedrijf dat sinds jaar en dag onze leverancier is, vrouwen rond de Peruaanse hoofdstad Lima de mogelijkheid om wat bij te verdienen met breien. Exclusief voor ons wordt zo onder de naam INKADORO prachtige alpaca-mode vervaardigd.

Kero Design zet zich al jarenlang met veel passie in voor sociale projecten en ondersteunt eveneens de non-profitorganisatie PRISMA, die vrouwen helpt bij het oprichten van hun eigen atelier. PRISMA schoolt de vrouwen, bijvoorbeeld in het breien en naaien. In cursussen leren zij professioneel te werken, de kwaliteit van hun producten te verbeteren en hun waren te verhandelen. PRISMA helpt ze om op eigen benen te staan, onafhankelijker te worden en hun zelfvertrouwen te vergroten. Op die manier weet PRISMA vrouwen in Peru uit de armoede te halen en wordt bijgedragen aan meer gelijkheid in één van de armste landen ter wereld.

onze donatie 2020: PRISMA, Peru

Hiervoor heeft PRISMA onze donatie gebruikt:

Dankzij onze donatie kon een uitgebreide workshop gerealiseerd worden en konden 20 Peruaanse vrouwen een onafhankelijk leven gaan leiden dankzij hun eigen bedrijf: 20 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar uit de Huaychao-gemeenschap namen dankzij onze donatie van het afgelopen jaar deel aan een 30 weken durende workshop van de organisatie AWASKI WARMI.

In deze workshop leerden de vrouwen het technische handwerk van het weven en met name het omgaan met alpacawol. Ze werden bovendien geschoold op het gebied van design, pasvorm en andere verwerkingsmogelijkheden voor alpaca-mode. Bovendien werden de deelneemsters ook geïnformeerd over de economische aspecten van hun werk. Ze kregen bijvoorbeeld les in (strategisch) management, werden getraind in het sluiten van zakelijke overeenkomsten en leerden hoe zij een goed onderbouwde prijs voor hun goederen kunnen bedingen. Tijdens de workshop werden de deelneemsters constant begeleid door gekwalificeerde trainers: zo konden de vrouwen gedurende het gehele traject met al hun vragen terecht bij onder andere weefdocente Elba Maria Cruz Laureano, design- en productspecialist Rossy Anali Nieves Aguilar en specialiste in management en soft skills Sonia Mori Salazar.

Alle 20 deelneemsters wisten de workshop succesvol af te sluiten en kregen een introductie op de arbeidsmarkt. Dankzij de workshop, die mede door ons gefinancierd werd, kunnen 20 Peruaanse vrouwen vanaf nu in hun eigen levensonderhoud voorzien en op eigen benen staan.

Internationale Vrouwendag bij PETER HAHN

Wij hebben vrouwelijke medewerkers van PETER HAHN en collega’s van partnerbedrijven en leveranciers in het buitenland gevraagd, wanneer en waar zij met discriminatie te maken hebben gehad, waar zij eventueel juist positieve ervaringen met gelijkheid hebben opgedaan en wat zij hopen met het oog op de toekomst. Lees nu.

NAAR BERICHT “Internationale Vrouwendag bij PETER HAHN”

NAAR BERICHT “Internationale Vrouwendag bij PETER HAHN”