Voer uw zoekbegrip in

Duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden

Wij staan voor 100% achter de SDG’s van de Verenigde Naties.

Eerlijke arbeidsomstandigheden, naleving van de sociale normen en de bescherming van werknemers zijn zaken die ons na aan het hart liggen, zowel hier in ons bedrijf als bij onze partners over de hele wereld. Wij hechten hier bij onze leveranciers veel belang aan en doen er alles aan om de rechten van werknemers te beschermen, niet alleen op Werelddag voor Waardig Werk, maar voortdurend als integraal onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Er is echter meer voor nodig om een ​​duurzame wereld te realiseren. Hoe kunnen we dit bereiken?

Bestaat er zoiets als een internationale, politieke ’roadmap’ naar duurzaamheid? Vrijwel elk land, elke provincie of zelfs elke stad heeft zijn eigen strategie met betrekking tot de eigen duurzame ontwikkeling. Er bestaat echter ook een overkoepelend plan voor duurzaamheid: de 17 United Nations Sustainable Development Goals (ook wel SDG’s genoemd).

Wat zijn de doelen?

Die 17 Sustainable Development Goals der Vereinten Nationen

De 17 doelen of SDG’s zijn door de Verenigde Naties (UN) gedefinieerd als het politieke kader voor de duurzame ontwikkeling van alle staten. Op 1 januari 2016 traden de SDG’s in werking als onderdeel van de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Tot 2030 moeten ze de weg inleiden naar een duurzamere toekomst. De economische groei moet worden gecontinueerd, maar met inachtneming van de ecologische en sociale aspecten.

Hoe draagt PETER HAHN bij aan de SDG’s?

Wij bij PETER HAHN ondersteunen de doelstellingen van de Verenigde Naties waar wij kunnen, want duurzaamheid is voor ons geen modegril, maar een diepgewortelde overtuiging. Vijf van de 17 doelen zijn voor ons als internationaal actieve modeonderneming bijzonder belangrijk en heel nauw met onze duurzaamheidsfilosofie verweven:

SDG 5: gendergelijkheid

Een vast en dagelijks nageleefd onderdeel van onze bedrijfscultuur zijn eerlijkheid en respect in de omgang met onze medewerkers, onze partners en onze leveranciers. Hieronder valt vanzelfsprekend ook de gelijke behandeling van alle geslachten. Als onderdeel van de TriStyle Group hebben wij de Women Empowerment Principles (WEPS) van de Verenigde Naties ondertekend, waarin de principes voor een sterkere arbeidspositie van vrouwen worden beschreven.

Het resultaat van onze inspanning is duidelijk zichtbaar: ons vrouwenquotum bedraagt 79% en 60% van de leidinggevende posities wordt door vrouwen ingevuld. Maar daar houdt onze inzet niet op. We ondersteunen ook vrouwen in onze productielanden. De verenigbaarheid van gezin en carrière, financiële onafhankelijkheid en het versterken van de rechten van de vrouw liggen ons na aan het hart.

SDG 8: waardig werk en economische groei

Dat wij als bedrijf economisch willen blijven groeien, is voor ons niet in tegenspraak met de duurzaamheid van onze leveringsketen. Integendeel. Ons lidmaatschap van amfori BSCI, het mondiaal toonaangevende initiatief voor sociale normen, biedt ons daarin de grootste bevestiging. Wij zijn lid sinds 2012 en zijn zelfs onderscheiden voor onze inzet.

Naast de reguliere BSCI-controles zorgen wij er door middel van persoonlijke afspraken ter plaatse voor dat de werkplekken in de productiefaciliteiten van onze leveranciers voldoen aan alle sociale normen en dat de veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. We besteden in het bijzonder aandacht aan de klachtenprocedures: als er toch een overtreding plaatsvindt, is het belangrijk dat de betrokkenen een klacht in kunnen dienen. Deze en vele andere criteria worden bij ons nagelopen in regelmatige bedrijfscontroles voor kwaliteitskeurmerken, zoals de Grüner Knopf of de Global Organic Textile Standards (GOTS).

SDG 12: verantwoorde consumptie en productie

Met twee goed doordachte creatieve collecties per jaar, onze hoogwaardige kwaliteit en tijdloze designs zorgen wij ervoor dat u lang plezier beleeft aan onze mode. En wilt u toch eens iets nieuws aanschaffen, dan vindt u bij ons mode van duurzame of gerecyclede materialen, compleet met duurzaamheidskeurmerk.

Zoals GOTS-gecertificeerde artikelen van biologisch katoen of biologische viscose, die ook voorzien zijn van het nieuwe ’Grüner Knopf’-textielkeurmerk. Wij zijn voortdurend bezig met het verder ontwikkelen en consequent uitbreiden van de hoeveelheid duurzame producten in ons assortiment. Onze richtlijnen voor duurzame materiaalkeuze helpen ons hierbij sinds 2017. Deze definiëren de eisen en uitsluitingscriteria, de voorkeuren en interne aanbevelingen voor maatregelen op het gebied van duurzame materialen en productkeurmerken.

SDG 13: klimaatactie

Of het nu gaat om groene stroom, hybridevoertuigen, CO2-neutraal printen of duurzame kantoorbenodigdheden: waar we kunnen, proberen we over te schakelen op ’groen’ en het milieu te ontzien.

Hieraan leveren wij een grote bijdrage met onze catalogi, die gedrukt zijn op PEFC-gecertificeerd papier. Dit betekent dat het gebruikte hout afkomstig is uit duurzame bosbouw. Ook onze verzenddozen hebben een duurzame herkomst.

Sinds 2014 versturen wij bovendien al onze catalogi en correspondentie klimaatneutraal via PostNL. Onze bijdrage over Wereldmilieudag gaat dieper in op het thema milieubescherming bij Peter Hahn.

SDG 17: partnerschap om de doelen te bereiken

Waar mogelijk vertrouwen wij op hechte samenwerkingen. Veel van onze leveranciers staan al jaren aan onze zijde, sommige al decennialang. Daarnaast nemen wij deel aan diverse branche-initiatieven op het gebied van duurzaamheid om ideeën uit te wisselen met andere bedrijven en om samen veranderingen tot stand te brengen.

Zo zijn wij onder andere lid van amfori BSCI, de duurzaamheidscommissie van de AVE (de internationale handelsvereniging voor de Duitse detailhandel) en de dierenbeschermingswerkgroep van de German Fashion Association. Partnerschappen en samenwerkingen met organisaties als GOTS (Global Organic Textile Standard), de Aid by Trade Foundation in het kader van The Good Cashmere Standard of het Duitse ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ) voor de Grüner Knopf-certificering zijn voor ons van groot belang om samen voor meer duurzaamheid te zorgen.

De 17 doelen in het dagelijks leven

De 17 SDG’s van de Verenigde Naties zijn niet alleen opgesteld voor bedrijven of regeringen. Ze richten zich tot ons allen. Ieder van ons kan er aan bijdragen. Zo kunt u bijvoorbeeld op de fiets naar de stad gaan in plaats van met de auto: zo heeft u meteen al uw bijdrage geleverd aan doel 13 ’klimaatactie’. Met de aanschaf van biologische levensmiddelen helpt u bij de naleving van doel 15 ’leven op het land’ en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. De mogelijkheden zijn eindeloos en u zult al snel merken dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een bijdrage aan doelstelling 12 ’verantwoorde consumptie en productie’? Het enige wat u hoeft te doen bij uw volgende aankoop, is duurzame mode selecteren in onze onlineshop. Wij wensen u veel plezier bij het uitzoeken.

Meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van PETER HAHN vindt u op: www.peterhahn.nl/duurzaamheid