Voer uw zoekbegrip in

De perfecte schoen voor u: ons advies

De perfecte schoen voor u: ons advies

©g-stockstudio/iStock/Getty Images Plus

Schoenen zijn een prachtig middel om onze persoonlijkheid mee uit te drukken. Kakelbont en opvallend of ingetogen, hoog of plat, schoenen zijn altijd een fashion-statement. Met de perfecte schoenen kunnen wij vrouwen de hele wereld veroveren. Belangrijk zijn daarbij een perfecte pasvorm, modieuze stijl en de hoogste kwaliteit. Wij laten u zien hoe u de perfecte schoenen kunt vinden.

Criteria voor de aankoop van schoenen

Om veel plezier van uw schoenen te hebben en voetklachten te voorkomen, moet u bij de volgende keer dat u schoenen koopt letten op het volgende:

  • Uw nieuwe schoenen moet comfortabel zijn en perfect passen. Ze mogen bij het lopen niet wegglijden bij de hiel en in geen geval mag de hiel aan de achterkant uitsteken.
  • In het midden van de schoen moet de voet zo aansluiten, dat deze goed wordt ondersteund en niet kan wegglijden.
  • De tenen mogen niet geplet worden en ze moeten voldoende ruimte hebben.
  • Voor een optimale pasvorm moet niet alleen de lengte van de schoen kloppen, maar ook de breedte. De voet mag in de schoen niet heen en weer schuiven, maat ook niet te strak zitten.
  • En tot slot: de schoen mag niet op de wreef drukken.

Schoenen voor gevoelige voeten

Alleen een perfecte pasvorm geeft u de garantie van goed loopcomfort en houdt uw voeten gezond. Wij bij Peter Hahn hebben verschillende schoenmerken, zoals BERKEMANN, SOFTWAVES, WALDLÄUFER, XSENSBILE, SEMLER, ARA en GABOR, in ons assortiment, die zowel garant staan voor hoog draagcomfort en bijzonder design, als voor een uitstekende kwaliteit.

Aspecten als elastische inzetten, comfortabele schoenwijdten, rekbare materialen, flexibele pasvormen voor hallux of orthopedische inlegzolen garanderen de optimale pasvorm voor elke voet. Dat schept ruimte voor (druk)gevoelige voeten, bijvoorbeeld veroorzaakt door hallux valgus of reuma, en ontlast voelbaar bij het lopen. Daarbij hoeft u niet in te leveren op een modieuze stijl, want ook onze hallux-modellen gaan met de mode mee.

Schoenen voor gevoelige voeten
Sneakers van BERKEMANN ORIGINAL, Bestelnr. 332539

Zoals bijvoorbeeld deze sneakers van BERKEMANN ORIGINAL, die speciaal zijn gemaakt om voeten die last hebben van hallux valgus te ontlasten. Deze prettige schoenen zijn gemaakt van zeer flexibel, gebreid textielmateriaal, hebben een zacht verdikt en met textiel bekleed verwisselbaar voetbed en zijn uitstekend geschikt voor orthopedische inlegzolen. Met antislip-loopzool en schoenwijdten van H tot J loopt u met deze sneakers als op wolken.

Comfort begint bij het voetbed

Het voetbed, dus de binnenzool van de schoen, geeft steun en stabiliteit. Daarvoor moet de voet prettig in de schoen zitten. Goede dempende eigenschappen zijn een must, want ze zorgen voor een zacht loopcomfort en ontzien de gewrichten. De High-Soft-technologie van ARA past dat optimaal toe. De technologiemix van ARA-SoftSkin-leer en de ARA-SoftWalk-zool staan garant voor een elegante stijl en een prettig loopcomfort. Het SoftSkin-leer past zich aan de individuele vorm van de voet aan en is bijzonder zacht en elastisch. De SoftWalk-zool combineert twee voordelen in één: de op schuim gebaseerde binnenzool en de schuim-inlay bij de bal van de voet nemen de voetboog zacht en vormend op. Daarbij zorgt de bijzondere stijl voor beduidend meer flexibiliteit en een hoog loopcomfort.

Comfort begint bij het voetbed
Alternatief: Instappers van ARA, Bestelnr. 349944

De juiste schoenwijdte: van F t/m K

Onze voeten hebben verschillende breedten, van heel smal en delicaat tot zeer breed zijn alle varianten vertegenwoordigd. Uw schoenen moeten niet alleen in de lengte optimaal passen, maar ook in de breedte. Daarom is het belangrijk om behalve uw schoenmaat ook uw schoenwijdte te kennen.

F: smalle tot normale voeten

Ook smalle voeten hebben goede steun nodig en mogen in de schoen niet heen en weer schuiven. De sneakers van GABOR bieden met ‘Best fitting’ een bijzonder goede pasvorm.

F: smalle tot normale voeten
Sneakers van GABOR, Bestelnr. 326421

Om de voet bij de bal van de voet meer loopvlak te bieden, is de tussenzool verbreed. En het verwisselbare Opti Fit-voetbed is gemakkelijk uitneembaar om hem te luchten en schoon te maken.

G: normale tot brede voeten

U hebt schoenwijdte G als u iets bredere voeten heeft. Soms, afhankelijk van het schoenmodel, is schoenwijdte G ook heel prettig voor voeten met een normale breedte.

G: normale tot brede voeten
Sneakers van SOFTWAVES, Bestelnr. 326678

Deze sneakers van SOFTWAVES bijvoorbeeld zijn er tot en met schoenwijdte G. De modieuze stijl met decoratieve strikken en ritssluiting aan de binnenkant laat de voeten er meteen iets smaller uitzien. De antislip-loopzool en het zacht verdikte, verwisselbare voetbed zorgt voor een wellness-effect.

H: brede en stevige voeten

Mensen die schoenwijdte H of K hebben, kunnen soms maar moeilijk de juiste schoenen vinden. Bij ons is dat niet het geval. Wij hebben veel erkende schoenmerken in de collectie, die modieuze en prettige schoenen voor brede en stevige voeten aanbieden. Zoals bijvoorbeeld WALDLÄUFER.

H: brede en stevige voeten
Alternatief: Sneakers van WALDLÄUFER ORTHOTRITT, Bestelnr. 339062

Deze sneakers zijn een weldaad voor uw voeten. Ze zijn niet alleen ongelooflijk comfortabel, maar zien er ook nog chic uit. De ritssluiting aan de buitenkant zorgt ervoor dat u de schoenen gemakkelijk aan en uit kunt trekken. De materialenmix van leer en textiel maakt de schoenen zeer flexibel en door het zacht verdikte, met leer beklede verwisselbare voetbed zijn ze geschikt voor orthopedische inlegzolen.

K: zeer brede voeten

Sommige voeten hebben speciale aandacht nodig. Om te beginnen moet er niets knellen in de schoen. Daarom is er de comfortwijdte K. Daarbij hoeft u niet af te zien van een modieuze stijl, wat de sneakers van SEMLER bewijzen.

K: zeer brede voeten
Sneakers van SEMLER, Bestelnr. 397505

Deze mooie leren sneakers zijn er niet alleen in comfortwijdte K, maar ook tot en met schoenmaat 43 en in drie modieuze kleuren. De ritssluiting aan de buitenkant helpt ook hier bij het aan- en uittrekken. Het met leer beklede verwisselbare voetbed zorgt voor een optimaal voetklimaat en maakt de schoenen geschikt voor orthopedische inlegzolen.

De juiste onderhoudsproducten

Een goed en regelmatig onderhoud is essentieel om lang van uw schoenen te kunnen genieten. Vandaag de dag zijn er niet alleen verschillende soorten glad- en ruwleer in vele kleuren, maar ook talrijke, deels gevoelige lak- en metallic-oppervlakken, stretch- en hightech-materialen en nog veel meer bijzondere materialen, die zorgvuldig behandeld moeten worden.

Onze tip: het met de hand onderhouden gaat gemakkelijk en snel met de producten van Shoeboy’s.

Kent u onze rubriek ‘Goed om te weten’? Neem eens een kijkje in onze onlineshop. Daar vindt u direct naast de beschrijving van het desbetreffende product alle informatie over uw favoriete schoenen overzichtelijk gepresenteerd. Zo ziet u in één oogopslag of de schoenen de bijzondere functies hebben waar u naar op zoek bent. Of het nu gaat om juiste maat, wijdte, antislip, verwisselbaar voetbed of orthopedische geschiktheid – u vindt alles in één overzicht. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om uw droomschoenen te vinden. Veel plezier bij het shoppen!