Voer uw zoekbegrip in

Mix it up! Motieven en prints combineren

motieven en prints combineren

Felle kleuren en motieven die prachtig in elkaar overgaan zijn echte eyecatchers en geven elke outfit iets extra’s. Prints en motieven kunt u geheel naar eigen inzicht mixen: klassieke elementen zoals strepen en lijnen komen gecombineerd verrassend voor de dag. Ook geometrische figuren zoals cirkels, ruiten of vierkanten vormen een prachtig geheel en bloemen en ranken op soepele stoffen zorgen voor een exotische look. Wij laten u zien hoe u op professionele wijze motieven en prints combineert en geven u tips over hoe u

Geen tijd voor alle details?

Zo accentueert u uw sterke punten

Bijzondere motieven en opvallende prints trekken de aandacht en moeten vooral uw sterke punten benadrukken. Om uw buik enigszins te verhullen kunt u het beste zo weinig mogelijk gedessineerde shirts en blouses dragen. Draag liever een broek of rok met een opvallende print. Zo accentueert u op subtiele wijze uw benen.

motieven en prints combineren - Look 1
Blouse van ST. EMILE, bestelnr. 700739,
broek van ST. EMILE, bestelnr. 600822.

Zo combineert u slim verschillende elementen met elkaar

Als u verschillende grafische vormen combineert, is het totaalbeeld altijd spannend en dynamisch. Richt u dan vooral op één kleursoort voor het mooiste resultaat. Bij een lichte jeans en een gedessineerd shirt past bijvoorbeeld een vest waarin de kleuren van het shirt weer terugkomen. Gaat u liever voor een elegante stijl? Combineer dan eens een zwarte broek en een zwart/wit gedessineerde blouse met een kleurrijke blazer.

Toch liever een spannende mix?

De truc is om dit seizoen verschillende motieven geraffineerd te combineren. Hoe u dat doet? Heel eenvoudig: zorg voor de juiste balans. Uw look moet in het oog springen en origineel zijn met een heldere uitstraling. Voor een perfecte outfit moet u vooral op uw gevoel vertrouwen en soms ook wat lef hebben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij drie tips voor u op een rijtje gezet.

Een tip vooraf van onze professionals:

Om een zowel creatieve, originele als stijlvolle look te creëren, hebben we een slimme tip: vul uw outfit aan met een unikleurig item, ook al is het maar een sjaal. Een groot, unikleurig kledingstuk zorgt voor rust in uw verder dynamische outfit.

Tips voor beginners: mix van strepen en geometrische motieven

Als u opvallende prints wilt mixen is ons advies om twee gestreepte prints te combineren. Bijvoorbeeld een shirt met horizontale strepen onder een vest met verticale strepen. Het is geen enkel probleem als de strepen daarbij verschillen in breedte en kleur. Of combineer een opvallend gestreept item met een unikleurig kledingstuk dat eruit springt, bij voorkeur in een kleur die ook in de strepen voorkomt.

motieven en prints combineren - Look 2
Shirt van MYBC, bestelnr. 221126,
rok van PETER HAHN, bestelnr. 980046,
tas van PETER HAHN, bestelnr. 302955.

Tips voor gevorderden: prints combineren in kleuren die matchen

Zeer geslaagd: combineer verschillende motieven in kleuren die bij elkaar passen. Bijvoorbeeld donkerblauwe ruiten met lichtblauwe strepen. Ook heel stijlvol en harmonieus is een outfit met een zwart/wit motief in combinatie met een gekleurde print.

motieven en prints combineren - Look 3
Broek van PETER HAHN, bestelnr. 600971,
shirt van PETER HAHN, bestelnr. 700407.
motieven en prints combineren - Look 4
Shirt van BOSS, bestelnr. 800947,
broek van BOSS, bestelnr. 600493.

Ideaal voor een wat meer zakelijke en tegelijkertijd creatieve look: motiefblocking. Denk hierbij aan een donkerblauwe krijtstreepbroek in combinatie met een fijn gebloemde blouse. Of een geruite rok met een subtiel gestreept shirt of trui.

Tips voor vrouwen met lef: mix van dierenprints en bloemprints

Hoe ver durft u te gaan? Toon lef en combineer twee of zelfs meer motieven met elkaar en kies bovendien voor bijzondere kleuren. U zult verrast zijn door het geweldige resultaat.

motieven en prints combineren - Look 6
Blouse van PETER HAHN ETERNAL, bestelnr. 700752,
broek van UTA RAASCH, bestelnr. 303429.
motieven en prints combineren - Look 5
Blazer van SEM PER LEI, bestelnr. 101209,
broek van SEM PER LEI, bestelnr. 601581.

Tip: houd wel oog voor nuances, ook al is het de bedoeling dat uw look in het oog springt. Combineer gevarieerde motieven (zoals dierenprints of verschillende bloemen) met een wat rustigere, geometrische print. Zo houdt u de juiste balans.

Welk motief past bij welk figuur?

U weet het vast al: verticale strepen laten u langer en daarmee ook slanker lijken. Nog een belangrijke vuistregel: bent u lang, gebruik dan royale bloem- en ruitmotieven en brede strepen. Bent u kleiner, gebruik dan kleinere en verfijndere motieven, zoals millefleurs, subtiele pied-de-poule-dessins of dunne lijnen. Grote prints zijn dan echt af te raden.

motieven en prints combineren - Look 11
Jurk van EMILIA LAY, bestelnr. 164947,
gebreide mantel van EMILIA LAY, bestelnr. 894868,
muts van PETER HAHN, bestelnr. 379530.
(Foto: Susanne, IG: @textelle und Martina, IG: @stillsparkling_50plus)
motieven en prints combineren - Look 8
Jurk van BOSS, bestelnr. 100397.

Welke kleuren passen goed bij uw huid- en haartype?

Motieven die u dicht bij uw gezicht draagt, bijvoorbeeld op blouses of op een sjaaltje, vragen wat extra aandacht als het om de kleur gaat. De juiste tint is hier namelijk extra belangrijk.

Sterke contrasten, zoals bijvoorbeeld zwart/wit zijn zeer dominant en passen vooral bij u, als u donker haar of opvallende wenkbrauwen hebt. Heeft u dat niet, dan kunt u bijvoorbeeld met rode lippenstift of opvallende oogmake-up uw gezicht accentueren. Wilt u dat liever niet? Dan kunt u beter niet voor sterke contrasten kiezen en voor een zachtere kleurencombinatie gaan, zoals wit/grijs.

motieven en prints combineren - Look 9
Gebreide jas van WONDERJEANS, bestelnr. 801067,
trui van WONDERJEANS, bestelnr. 801908,
broek van WONDERJEANS, bestelnr. 601951,
tas van FURLA, bestelnr. 390826,
schoenen van KENNEL & SCHMENGER, bestelnr. 302635.
(Foto: Tanja, IG @jagta8)
motieven en prints combineren - Look 10
Blouse van WONDERJEANS, bestelnr. 700652,
trui van WONDERJEANS, bestelnr. 801066,
broek van WONDERJEANS , bestelnr. 601951,
tas van PICARD, bestelnr. 349848.
(Foto: Tanja, IG @jagta8)

Onze tip:

Hoe lichter uw haar en huid, des te geraffineerder moeten de contrasten van uw motieven zijn. Hier is een heel slim trucje voor: zodra een contrast of motief zo dominant is dat dit meteen de aandacht van uw gezicht afleidt, is het contrast te sterk.

Alle tips voor prints combineren nog even op een rijtje

  • Gebruik prints en motieven op plekken die u wilt accentueren
  • Gebruik rustige kleuren bij gewaagde prints
  • Hoe meer kleuren, hoe rechter en symmetrischer de motieven
  • Kies altijd voor een unikleurig item in uw outfit
  • Focus bij meerdere motieven altijd op een basiskleur
  • Verticale strepen laten u langer en slanker lijken
  • Grote motieven voor lange vrouwen, kleine motieven voor kleine vrouwen
  • Hoe lichter de huid en het haar, hoe subtieler het contrast

Toon lef!

Opvallende prints en abstracte motieven zijn dit seizoen een echte must. Zeker, dit vergt een beetje lef, maar u zult merken dat het ook heel leuk is om uw persoonlijkheid op deze manier te benadrukken.

Ontdek de mooiste prints en motieven voor dit seizoen. Wij wensen u veel plezier met het shoppen en uitzoeken. Meer inspiratie vindt u in onze onlineshop.