Voer uw zoekbegrip in

Brand story HUGO BOSS

brand story HUGO BOSS

HUGO BOSS is een van de grote namen in de modewereld: nationaal en internationaal. We vertellen u hoe HUGO BOSS van een kleine kleermakerij uitgroeide tot een wereldwijd luxemerk, welke ‘best buy’ de moeite waard is en waarom het klassieke herenpak niet HET belangrijkste item van het merk is.

HUGO BOSS: de kenmerken

Het bekende witte logo op een zwarte achtergrond is het typische HUGO BOSS-handelsmerk. Maar het is vooral de veelzijdigheid van de collecties, van casual vrijetijdskleding tot elegante avondkleding, en de hoogwaardige afwerking die voor een sterke herkenningswaarde zorgen.

brand story HUGO BOSS - Look 1
Leren jas van BOSS, bestelnr. 165183,
jurk van BOSS, bestelnr. 165167,
schoenen van KENNEL & SCHMENGER, bestelnr. 379878.
brand story HUGO BOSS - Look 2
Trui van BOSS, bestelnr. 840017,
blouse van BOSS, bestelnr. 750158,
jeans van BOSS, bestelnr. 660142.

Uw beste maatje: HUGO BOSS

brand story HUGO BOSS - Best uy
Blazer van BOSS, Art.-Nr. 165142.

Voor mannen is het BOSS-pak natuurlijk de ‘best buy’ bij uitstek, want een klassieker is altijd in de mode. Dames kunnen het beste kiezen voor de vrouwelijke tegenhanger, het broekpak. Vooral in stemmige en toch elegante kleuren past een broekpak bij vele gelegenheden: naar kantoor, naar een feestelijke gelegenheid, naar een chic diner. Een voordeel van broekpakken in het algemeen: de verschillende items kunnen ook afzonderlijk worden gedragen en op een buitengewoon veelzijdige manier worden gecombineerd.

De geschiedenis van HUGO BOSS

Interessant is dat het herenpak van HUGO BOSS, dat onmiddellijk bij iemand opkomt als men de merknaam hoort, niet het belangrijkste item of de hoeksteen van het merk is. In feite is het allemaal begonnen met een klein, plaatselijk ambachtsatelier waar ondermode en bovenkleding voor mannen, en later werkkleding, op maat werden gemaakt. Pas veel later begon Hugo Ferdinand Boss, die het merk in 1924 oprichtte, herenpakken op maat te maken. En die waren van zo’n hoge kwaliteit en zo fijn op maat dat de naam HUGO BOSS al snel internationale bekendheid kreeg en nu op de rode loper net zo vanzelfsprekend wordt gedragen als Armani of Versace.

brand story HUGO BOSS - Look 3
Blazer van BOSS, bestelnr. 165142,
blouse van BOSS, bestelnr. 750144,
top van BOSS, bestelnr. 839798,
broek van BOSS, bestelnr. 660129.
brand story HUGO BOSS - Look 4
Jurk van BOSS, bestelnr. 165152,
tas van BOSS WOMAN, bestelnr. 385419.

HUGO BOSS was lange tijd een familiebedrijf. Hugo Fernando Boss gaf het eerst door aan zijn schoonzoon, die het op zijn beurt naliet aan zijn kleinzonen. Pas in 1993 nam de Italiaanse textielfabrikant Marzotto het bedrijf over. De overname gaf het merk nog meer mogelijkheden. Het nieuw ontwikkelde merk HUGO voor een meer progressieve doelgroep en het label BOSS GREEN, vooral voor de golfsport, kenden grote successen. Dankzij de gecombineerde ervaring in het op maat maken van werkkleding en het produceren van sportkleding, was HUGO BOSS zelfs in staat om het MacLaren-team in de Formule 1 gedurende een paar jaar uit te rusten.

Het is ook interessant op te merken dat de naam HUGO BOSS lange tijd uitsluitend voor herenmode stond. Hoewel het label zijn assortiment voortdurend uitbreidde met andere categorieën, zoals vrijetijdskleding en sportkleding, heeft een collectie voor vrouwen lang op zich laten wachten en maakt deze pas sinds eind jaren negentig deel uit van het HUGO BOSS-assortiment. Gelukkig wordt deze collectie gekenmerkt door evenveel vakmanschap, precieze vormgeving en de hoogste kleermakerskwaliteiten als de bekende herenkleding en maakt zij ook indruk met een schitterende kleurkeuze en een flatteuze snit.

WORLD OF FASHION
ons exclusieve aanbod hoogwaardige topmerken

We breiden ons assortiment voortdurend uit met exclusieve premium merken en geselecteerde designer items. Ontdek in de shop welke merken deze maand bijzonder populair zijn of lees meer over onze exclusieve merken hier in het magazine. Geheel volgens ons motto: meer mode, meer merken, meer lifestyle.

aanbevolen voor jou