Voer uw zoekbegrip in

Lonneke: “TREND-alert: de kleur oranje & rieten tassen”

Lonneke: Trend Oranje

(Foto: Lonneke, IG @lonnekenooteboom)

We zagen het al aankomen toen de trend reports vorig jaar uitkwamen, maar nu is het echt een feit: oranje is één van DE trendkleuren van komende zomer. Gaat het er nu echt van komen, dacht ik vorig jaar nog toen ik door alle modevoorspellingen heen ging. Ik twijfelde een beetje, want in de loop van de jaren werd oranje veel vaker genoemd, maar als het er vervolgens op aankwam ontbrak bij vele merken toch echt deze uitgesproken kleur.

Oranje word in Nederland vaak geassocieerd met Koningsdag en met voetbal, omdat we juist op deze dag oranje dragen. Maar komend modeseizoen dragen we óók oranje. Ik hoor u denken: wow, ik vind dat best een felle en uitgesproken kleur, maar ik kan u troosten met de gedachte dat er erg veel verschillende tinten oranje zijn, die allemaal onder deze noemer vallen. Peach-kleuren, oranje-roze en prints met opvallend veel oranje, alles kan en alles mag deze zomer!

Lonneke: Trend Oranje Look
Jurk van DeA KUDIBAL, bestelnr. 163451,
tas van RALPH LAUREN, bestelnr. 308619,
sLipper van AIGNER, bestelnr. 300361.
(Foto: Lonneke, IG @lonnekenooteboom)

Daarom viel ik persoonlijk als een blok voor deze prachtige zijden jurk van Dea Kudibal (kijk vooral op de website van Peter Hahn eens naar dit merk, want het is allemaal even mooi). De elastische band van de 3/4-mouwen en de mooi geplaatste taillenaad zorgen voor een goede pasvorm. Een mooie oranje print all-over maakt de look van de maxi-jurk prachtig af. De kwaliteit is 90% zijde met 10% elastan, waardoor de jurk extra comfortabel draagt. Met een jurk in een print met opvallend veel oranje, bent u natuurlijk ook helemaal on-trend.

Als we het over zomertrends hebben, dan wil ik het met u ook nog even hebben over een andere trend die ik zelf geweldig vind, namelijk: de raffia (rieten) tas. Vorig jaar deed deze trend al een beetje haar intrede, maar dit jaar is de rieten tas echt niet meer uit het modebeeld weg te denken. We zien voor de doorgewinterde fashionista’s ook rieten petjes, rieten riemen en rieten (vissers)hoedjes, maar een rieten tas is wel voor iedereen weggelegd.

Een voordeel van het aanschaffen van een rieten tas in deze natuurlijke kleur, is dat deze bij al uw outfits matcht. Als u een raffia tas aanschaft bent u eigenlijk klaar voor deze zomer als het op tassen aankomt. De kleur is een “basic-kleur” die bij al uw outfits combineert; hoe fijn is dat? Qua modellen is de keuze oneindig en zit er vast ook voor u een favoriet model bij.

Ik koos voor deze crossbody tas van Ralph Lauren. Ik hou persoonlijk erg van een tas die ik schuin kan dragen, omdat dit zo ontzettend praktisch is. Mijn handen zijn vrij en ik draag mijn persoonlijke bezittingen dicht bij het lichaam, wat ook nog eens een veilig gevoel geeft. Wat ik ook belangrijk vind om te benoemen is dat raffia heel licht is. Vaak zijn leren tassen best wel zwaar en niet heel praktisch, maar tassen van deze natuurlijke kwaliteit zijn vederlicht, dus ideaal. Alle redenen om voor dit modeseizoen op zoek te gaan naar uw ideale rieten tas!

Voor deze outfit koos ik zeer comfortabele slippers van Aigner in een beige kleur, die tijdloos zijn en bij al mijn outfits matchen. Echte investment-pieces dus.

anbevolen voor jou