Voer uw zoekbegrip in

SÜDWOLLE GROUP: onze garenspecialist voor scheerwol

Scheerwol is puur natuur. De warme en duurzame scheerwol voelt heerlijk aan en is daarom een essentieel onderdeel van ons assortiment. Vandaag stellen we u voor aan een heel bijzondere expert die ons al heel lang het heerlijk zachte garen uit de Biella Yarn-collectie levert: de Südwolle Group.

Een bedrijf met traditie

Het begon allemaal met de twee broers Wolfgang en Erhart Steger. In 1966 richtten zij SÜDWOLLE OHG op en zes jaar later openden zij hun eerste eigen spinnerij. Het bedrijf groeide en andere productielocaties, ook internationaal, volgden. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 3.000 medewerkers in dienst, die jaarlijks ongeveer 25.000 ton garen produceren.

Südwolle Group
Veehouderij zoals het hoort
(Foto: Elementdigital / iStock / GettyImages Plus)

Tevreden schapen

Wat de Südwolle Group onderscheidt, is de aandacht voor verantwoordelijkheid, ook op het gebied van het houden van dieren. De garenfabrikant betrekt de merinoswol voor zijn producten onder meer van de eigen schapenboerderij Mount Hesse in Australië. De merinosschapen hebben het daar erg goed. De dieren grazen op uitgestrekte, natuurlijke vlakten, de grote kudde wordt liefdevol verzorgd en er wordt speciale aandacht besteed aan de verzorging die op de soort is afgestemd.

Het bijzondere aan onze creaties met de Südwolle-garens van Tasmaanse scheerwol of Biella-garen is ook dat ze mulesing-vrij zijn. Mulesing is het zonder verdoving verwijderen van een overtollige huidplooi van de achterkant van jonge lammeren. De daardoor ontstane littekens moeten voorkomen dat larven van een voor de schapen gevaarlijke vliegensoort zich daar nestelen. Een besmetting kan leiden tot ernstige infecties die zelfs dodelijk kunnen zijn. Toch is deze procedure zeer pijnlijk voor de dieren. Op de boerderijen van de Südwolle Group wordt het nestelen van de vliegen tegengegaan door medicijnen en het vaker scheren van de achterkant.

Ook de uitgestrekte velden van de boerderij worden duurzaam bewerkt, waarbij het gebruik van chemicaliën zoveel mogelijk wordt vermeden. De boerderij wordt ook al generaties lang door een familie gerund: een echte idylle voor mens en dier.

Südwolle Group
Mount Hesse Sheep Farm in Australië.

Natuurlijk materiaal in perfectie

De hoogwaardige scheerwol van het merinosschaap scoort vooral door het onbeschrijflijk zachte gevoel. Het houdt ons warm en kan veel vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het helpt ons bovendien tegen geurvorming en uv-straling. De allrounder merinoswol toont zijn talent in alle situaties.

Gecertificeerd

De hoge normen van de Südwolle Group blijken uit talrijke certificeringen, zoals GOTS, OEKO-TEX® 100, bluesign®, IVN Best Naturtextil en de Responsible Wool Standard (RWS). Het bedrijf loopt ook voorop in het beheer van chemische stoffen. De Südwolle Group gaat de uitdagingen van de DETOX-campagne aan: de omgang met en het gebruik van chemicaliën, die bijvoorbeeld worden gebruikt bij het verven van garens, worden zoveel mogelijk beperkt en streng gecontroleerd.

Wij van Peter Hahn hebben regelmatig contact met de Südwolle Group en zijn onder de indruk van het brede scala aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Zo gaf de Südwolle Group tijdens onze leveranciersdagen in Azië een belangrijk inzicht in diens engagement voor duurzaamheid en inspireerde het bedrijf alle aanwezigen. In de jaarlijkse Ecobalance somt het bedrijf al haar duurzaamheidsinspanningen op, zoals energiebesparing, afvalvermindering, sociale normen en waterverbruik. De laatste jaren is er ook veel geïnvesteerd in de installatie van zonnepanelen op de productielocaties van de spinnerijen om groene stroom voor de productie op te wekken. Geweldig dat we zo’n verantwoordelijke leverancier tot onze jarenlange zakenpartners mogen rekenen. 

Meer informatie over de Südwolle Group vindt u hier: www.suedwollegroup.com.