Voer uw zoekbegrip in

Beddengoedtips: zo vindt u de perfecte overtrekset

Overtrekset Guide PETER HAHN

Alleen als u goed uitgerust bent, kunt u met volle teugen genieten van de nieuwe dag. Voor een optimale nachtrust zijn niet alleen een op de lichaamscontouren en slaaphouding aangepaste matras, een goed dekbed en perfect kussen nodig. De overtrekset speelt een even grote rol. Dekbedovertrekken en lakens zijn uitgevoerd in de meest uiteenlopende materialen met elk hun eigen voordelen. Wanneer u de eigenschappen kent, kunt u de perfecte overtrekset vinden. Het is dus de moeite waard om u te verdiepen in de wereld van de stoffen en vezels. Wij vertellen u meer over de belangrijkste materialen en laten u zien welke het beste aansluiten bij uw wensen en bij de seizoenen.

Duurzaam: linnen

Linnen heeft een streepje voor. Het materiaal is koel, licht, robuust en bovendien vuilwerend. Dat zijn meteen al meerdere uitstekende eigenschappen die linnen tot een van de meest gewilde materialen maken. Linnen (of het vlas waar linnen van gemaakt wordt) behoort tot de oudste industriegewassen ter wereld en wordt van oudsher gebruikt voor beddengoed en huishoudtextiel. Het voelt prettig aan op de huid en is door zijn langere levensduur ideaal voor regelmatig gebruik. Dankzij de dikkere vezels is er een sterker absorptievermogen. Daardoor voelt linnen beddengoed altijd droog en aangenaam aan.

Een linnen overtrekset is perfect voor u, als u:

 • een gevoelige huid heeft,
 • in de zomer ’s nachts snel transpireert,
 • graag behaaglijk warm slaapt.
Linnen overtrekset
Linnen overtrekset van PROFLAX, bestelnr. 55267988

Exclusief: satijn

Satijn is niet altijd hetzelfde als zijde. In principe gaat het bij satijn slechts om een bepaalde weefwijze (de zogenaamde satijnbinding), die ertoe leidt dat de ene kant van de stof licht glanst en de andere mat is. Ons satijnen beddengoed is gemaakt van puur, huidvriendelijk katoen: luxueuze lakens en overtreksets die u het hele jaar door kunt gebruiken. Katoen-satijn is zacht en voelt aangenaam aan op de huid. Het is bovendien slijtvast, gemakkelijk in onderhoud en kan goed transpiratievocht opnemen. Hoge temperaturen en een mechanische belasting door de wasmachine verdraagt het katoen goed. Bovendien is het materiaal gemakkelijk en snel te strijken. Veel van onze satijnen overtreksets zijn zelfs strijkvrij. Daardoor lenen satijnen overtrekken zich heel goed voor dagelijks gebruik en zijn ze praktisch in onderhoud.

Een satijn- (katoen) overtrekset is perfect voor u, als u:

 • de voorkeur geeft aan een elegant en prettig aanvoelend oppervlak,
 • graag wat koeler slaapt,
 • veel transpireert.
Satijnen overtrekset
Satijnen overtrekset van ESTELLA, bestelnr. 52822477

Luxueus: damast

Net als satijn is ook damast een speciale weefwijze die niet slechts bij één soort materiaal hoort. Damast herkent u aan de ingeweven motieven en de positief-negatief-look wanneer u de voor- en achterkant met elkaar vergelijkt. Afhankelijk van de lichtinval ontwikkelt het dessin een driedimensionaal effect dat wordt gerealiseerd door de zeer luxueuze verwerking. Daarom zijn alleen hoogwaardige vezels als zijde of veredeld katoen geschikt voor damast. Damast-beddengoed is het summum van luxe en elegantie. Het wordt meestal gemaakt van katoen en is heel gewild.

Een damast-overtrekset is perfect voor u, als u:

 • een chique uitstraling belangrijk vindt,
 • graag wat koeler slaapt,
 • op zoek bent naar een stevige, robuuste kwaliteit.
Damast overtrekset
Damast-overtrekset van CURT BAUER, bestelnr. 51421688

Onderhoudsarm: jersey

Jersey kent u wel van shirts. Het is een gebreide en geen geweven stof, zoals satijn of damast, die vaak gemaakt wordt van viscose, zijde, wol en meestal van katoen. Daardoor is jersey heel zacht en soepel. Het past zich aan iedere vorm aan, is strijkvrij en daardoor ideaal om voor lakens te gebruiken. De zogenaamde interlock-jersey is nog meer vormvast en robuuster. Dit materiaal is dubbel gebreid voor een stevig oppervlak met een compacte breistructuur. Ideaal voor dekbedovertrekken, waar u lang plezier van zult hebben.

Een jersey-overtrekset is perfect voor u, als u:

 • onderhoudsarm, duurzaam beddengoed zoekt,
 • graag lekker zacht slaapt,
 • liever wat warmer slaapt.
Interlock-jersey-overtrekset
Interlock-jersey-overtrekset van ESTELLA, bestelnr. 52112077

Vederlicht: perkal

Perkal is een lichte, geweven katoenstof, waarbij de bijzonder fijne katoendraden zeer dicht geweven worden. Hierdoor ontstaat een zeer glad, niet glanzend oppervlak, dat zich uitstekend leent voor luxueuze, zeer gedetailleerde prints. Daarom kunt u de mooiste motieven verwachten op overtreksets van perkal. Bovendien is perkal, net als alle katoenstoffen, gemakkelijk in onderhoud en slijtvast.

Een perkal-overtrekset is perfect voor u, als u:

 • waarde hecht aan exclusieve dessins,
 • op zoek bent naar ventilerend en vochtregulerend beddengoed,
 • in de zomer graag wat koeler slaapt.
Bettwäsche aus Perkal
Perkal-overtrekset van FAZZINI, bestelnr. 51829077

Streelzacht: (fijn)flanel

Fijnflanellen overtreksets zijn populair door het streelzachte oppervlak. De katoenstof wordt zo zacht, doordat een of beide kanten sterk geruwd wordt. Flanel is zelfs nog zachter, omdat het katoen zeer dicht geweven wordt. Door het daaropvolgende intensievere opruwproces ontstaat dan een bijzonder dik, wollig zacht oppervlak dat kenmerkend is voor hoogwaardige flanellen overtreksets. De dichte, zachte stof is uitstekend geschikt voor winterbeddengoed. Als buiten de koude winterwind om het huis giert, kunt u heerlijk warm en behaaglijk in slaap vallen.

Een (Fijn)flanellen overtrekset is perfect voor u, als u:

 • strijkvrij, onderhoudsarm en duurzaam beddengoed zoekt,
 • graag heerlijk zacht slaapt,
 • graag warm slaapt.
Fijnflanellen overtrekset
Fijnflanellen overtrekset van ESTELLA, bestelnr. 52367377
Fijnflanellen overtrekset
Fijnflanellen overtrekset van ESTELLA, bestelnr. 52443977

Das Wort Seersucker leitet sich von den persischen Wörtern shir o shekar ab, was für Milch und Zucker steht. Eine Dualität, die sich im Seersucker-Stoff durch den Wechsel von glatten und gerafften Bereichen wiederfindet. So entsteht eine zerknitterte Oberfläche, ähnlich einem Krepp-Gewebe. Seersucker-Bettwäsche besteht meistens aus reiner Baumwolle und ist daher sehr pflegeleicht, atmungsaktiv und feuchtigkeitsregulierend. Die charaktristische, kringelige Oberfläche, oft in Längsstreifen, macht die Wäsche bügelfrei und sorgt für eine tolle Luftzirkulation im Bett, da der Stoff nicht vollflächig auf der Haut aufliegt. Das macht Seersucker ideal für Sommerbettwäsche.

Zomerfris: seersucker

Het woord seersucker is afgeleid van de Perzische woorden ‘shir o shekar’, wat zoveel betekent als melk en suiker. Een dualiteit die we in de seersuckerstof terugzien door de afwisseling van gladde en aangerimpelde delen. Hierdoor ontstaat een kreukelig oppervlak, vergelijkbaar met dat van een crêpe-weefsel. Seersucker-beddengoed is voornamelijk gemaakt van puur katoen en is daardoor zeer gemakkelijk in onderhoud, ademend en vochtregulerend. Het karakteristieke, kreukelige oppervlak dat vaak in lengtestrepen loopt, maakt de kwaliteit strijkvrij en zorgt voor een prettige luchtcirculatie in bed, doordat de stof niet over het gehele oppervlak op de huid ligt. Dit maakt seersucker ideaal voor zomerbeddengoed.

Een Seersucker-overtrekset is perfect voor u, als u:

 • strijkvrij, onderhoudsarm beddengoed zoekt,
 • graag wat koeler slaapt,
 • in de zomer ’s nachts snel transpireert.
Seersucker-overtrekset
Seersucker-overtrekset van JANINE, bestelnr. 52298077

Heeft u het ideale materiaal voor uw nieuwe lievelingsovertrek al gevonden? Neem meteen een kijkje in onze onlineshop en ontdek het grote aanbod aan lakens en overtreksets gemaakt van alle hier toegelichte materialen. Veel plezier bij het shoppen en slaap lekker alvast!