Voer uw zoekbegrip in

De Lonneke methode

Al jaren geleden heb ik als styliste een methode ontwikkeld die voor iedereen werkt. Met mijn methode kunt u elke dag in slechts 1 minuut uw outfit heel makkelijk samenstellen. Deze methode werkt voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd, stijl, lengte, figuur of budget. Waarom? Omdat u werkt met uw eigen kleding uit uw eigen kast. Laten we bij het begin beginnen:

Hoe ziet uw kledingkast eruit?

Mag ik even meekijken in uw kledingkast? Laat me raden: of u heeft een kast met wit-wit-zwart-zwart-geel-geel-groen-groen-blauw-blauw. Of u heeft een kast met broeken-broeken-broeken-rokken-rokken-rokken-T-shirst-T-shirts-T-shirts. Of u heeft een kast met alles door elkaar. Herkenbaar?

Vanaf morgen heeft u een hele andere kast! En daar gaat u heel blij mee zijn, want voortaan hoeft u als u wakker wordt nog maar één minuut na te denken wat u aantrekt. Dat klinkt interessant, toch?

Maar voordat ik kan vertellen over styling, is het heel belangrijk dat uw kledingkast – waar u iedere ochtend voor staat – op orde is. Dus laten we vandaag beginnen met het opruimen van uw kledingkast:

  1. Haal al uw kleding uit uw kast en leg apart wat u niet (meer) past, want waarom zou u zichzelf kwellen? Ik snap best dat u denkt: volgende maand pas ik het misschien vast wel en ik geloof u ook dat dat echt wel gaat gebeuren, maar dat is toch een marteling elke morgen? Ik snap dat u daar chagrijnig van wordt. Dus uit uw kast! En uit uw kast betekent niet persé wegdoen (lees: iemand anders er blij mee maken of verkopen kan ook), uit uw kast betekent uit het zicht opbergen. Kleren in de kast hebben die u niet past slaat helemaal nergens op, dat is elke dag weer een straf voor uzelf.
  2. Daarnaast gaat u een zomer- en een wintergarderobe maken. Waarom zou u in de zomer uw dikke truien in de kast hebben liggen? Dus in de zomer bergt u uw wintergarderobe op zolder of in een doos in een hoek op (ik weet natuurlijk niet hoeveel ruimte u heeft)  en in de winter hangt of legt u uw zomergarderobe op zolder. Zo houdt u overzicht.
  3. Alle items waar u emotioneel geen afstand van kunt doen omdat ze eigenlijk te duur waren, van uw moeder zijn geweest, of u om een andere reden niet weg kan doen en die u meer dan anderhalf jaar niet gedragen heeft: mogen ook uit uw dagelijkse kast. Ja, inderdaad, dus ook dat ene dure jasje. U hoeft het niet weg te doen, maar bewaar het niet in de kast waar u elke morgen voor staat. Of maak er iemand anders blij mee! Ik heb zelf op zolder mijn 1,5 jaar-niet-gedragen-rekje en één keer in de paar maanden loop ik naar boven, naar mijn rekje, en haal ik er serieus weer items uit waarvan ik denk: hé, superleuk!

Tip: Als er na nog eens 1,5 jaar dingen hangen die u nog steeds niet gedragen heeft… doe er dan maar afstand van, want ik weet uit ervaring: u gaat ze daarna vrijwel zeker toch nooit meer dragen.

Trui van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 847129
Rok van PETER HAHN, Bestelnr. 985534
Sneaker van PAUL GREEN, Bestelnr. 347941

Nu heeft u dus een opgeruimde kast met alleen maar dingen die u past, alleen maar dingen die u altijd draagt, alleen maar dingen waar u verliefd op bent en die passen bij het seizoen. En rust in uw kast, is rust in uw hoofd!

De volgende keer gaan we uw kast op een andere manier terug inrichten!