Voer uw zoekbegrip in

Boothals, U- of V-hals? Ontdek welke halslijn perfect is voor u

Halslijnen-Guide: welke halslijn is perfect voor u

Waarschijnlijk is het u ook al opgevallen: sommige kledingstukken lijken voor u ontworpen te zijn en leveren u regelmatig complimentjes op. In andere kledingstukken voelt u zich juist niet 100% prettig. Dit kan aan de halslijn liggen. Dat geldt zowel voor shirts en truien als jurken. Wij laten u zien hoe u bepaalt wat voor u de perfecte halslijn is.

Kleuren en dessins, kwaliteit en pasvorm spelen een beslissende rol voor een geslaagde outfit. Maar als uw figuur nadelig wordt geaccentueerd, dan helpen de mooiste combinaties niets. De juiste halslijn laat uw figuur, maar ook uw decolleté en uw huid, mooi uitkomen en heeft daardoor veel effect op hoe u eruit ziet.

Boothals

Halslijn-Guide: Boothals:
Boothals-shirt van PETER HAHN, bestelnr. 824961.

De boothals is hooggesloten, maar juist in de lengte wat wijder. Deze halslijn accentueert de schouder- en sleutelbeenderen. Door de brede uitsnede wordt de verticale lijn van het lichaam benadrukt.

De boothals staat u daarom bijzonder goed, als u

 • smalle schouders heeft
 • brede heupen heeft (ook uw schouders zien er door de snit iets breder uit en brengen uw proporties daarmee optisch meer in balans).

Carmenhals

Halslijnen-Guide: Carmenhals
Carmenhals-blouse van EMILIA LAY, bestelnr. 712771.

De carmenhals heeft hetzelfde effect als de boothals. Deze halslijn laat de schouders compleet vrij. Bovenkleding met carmenhals wordt meestal met behulp van elastiek op zijn plek gehouden. Deze halslijn accentueert de horizontale lijn van uw lichaam bijzonder sterk.

Bovenkleding met carmenhals staat u daarom bijzonder goed als u

 • smalle schouders heeft
 • brede heupen heeft.

Trouwens: blouses met carmenhals en ruchebeleg geven een smalle bovenwijdte iets meer volume.

V-hals en hartvormige halslijn

Halslijnen-Guide: V-hals
V-shirt van UTA RAASCH, bestelnr. 848609.

Een V-hals accentueert de verticale lijn van uw lichaam. Deze halslijn verlengt optisch de buste en zorgt voor een mooi decolleté. Hoe breder de heupen, des te wijder mag de hals zijn om het figuur stijlvol in balans te brengen

Dit model staat u bijzonder goed als u

 • een korte nek heeft
 • brede schouders heeft
 • een grote bovenwijdte heeft.
Halslijnen-Guide: hartvormige halslijn
Shirt met hartvormige halslijn van EFIXELLE, bestelnr. 946285.

Het is een groot misverstand dat hooggesloten bovenkleding een grote buste camoufleert. Dergelijke kleding, bijvoorbeeld met een ronde hals, accentueert het zelfs nog meer.

Een V-hals onderbreekt de buste mooi en laat uw bovenlichaam langer lijken. Zo worden uw verhoudingen optimaal geaccentueerd. Bovendien stuurt deze halslijn, in tegenstelling tot wat algemeen wordt beweerd, de blik naar boven, naar het gezicht.

Ook wikkeltops zijn zeer geschikt voor vrouwen met een grote boezem.

Ronde hals

Halslijnen-Guide: Ronde hals
Ronde hals-shirt van PETER HAHN, bestelnr. 945097.

De ronde hals is net groot genoeg om het hoofd erdoor te laten bij het aantrekken. Hij is zeer hooggesloten en zit rond de hals. Shirts met deze halslijn geven het bovenlichaam door het dichte vlak meer volume. Coltruien of bovenkleding met kraag versterken dit effect nog verder.

De ronde hals staat u bijzonder goed als u

 • een lange nek heeft
 • brede schouders heeft
 • smalle gelaatstrekken heeft (in tegenstelling tot een V-hals maakt een ronde hals u niet langer en een smal gezicht lijkt er niet extra lang door)
 • een smallere bovenwijdte heeft

U-hals

Halslijnen-Guide: U-hals
U-shirt van LIEBLINGSSTÜCK, bestelnr. 886575.

De U-hals is tot op zekere hoogte een uitbreiding van de ronde hals. Hij is zowel breder als dieper. Shirts met deze halslijn vallen niet zo erg op. Omdat hij iets opener is dan de ronde hals, ziet de U-hals er vaak wat moderner uit.

Deze halslijn staat u vooral mooi als u

 • een grote bovenwijdte heeft
 • brede heupen heeft
 • smalle schouders heeft

Zoals bij de V-hals geldt: hoe breder de heupen, des te wijder mag de U-hals zijn. Zo brengt u uw proporties optisch optimaal in balans. Hart- en diamantvormige halslijnen hebben een vergelijkbaar effect.

Heeft u uw favoriete halslijn al gevonden?

Welk figuur u ook heeft, u mag uiteraard elke halslijn kiezen die u mooi vindt. Maar vooral bij basics is het de moeite waard te letten op de optimale halslijn. In onze onlineshop vindt u bovenkleding en jurken die u van uw beste kant laten zien.