Voer uw zoekbegrip in

#findyourself in verrassende prints: zo combineert u geometrische motieven

zo combineert u geometrische motieven

Waar opvallende kleuren of bijzondere materialen geen uitkomst bieden, kunnen motieven fungeren als echte eyecatchers. Prints in allerlei variaties kunnen outfits oppeppen en uw eigen stijl versterken. Wij laten u zien, hoe u het spel met de prints speelt.

Prints en motieven mogen op een ongebruikelijke en gewaagde manier gemixt worden: stippen met pied-de-poule, jacquard met strepen, flowerpower met ruiten. Denk dus niet te rechtlijnig, want dynamische en originele combinaties zijn dit seizoen een trend. De ontelbare combinatiemogelijkheden frissen uw garderobe modieus op en bieden volop inspiratie. Ga met ons mee op ontdekkingstocht en vind met alle verrassende prints en nieuwe dessins uw eigen nieuwe stijl: wild, kleurrijk en authentiek.

Wild met bloemen en opvallend geruit?

Als u verschillende motieven met elkaar wilt combineren, komt alles neer op de juiste balans. Uw stijl moet er door benadrukt worden en er origineel uitzien, maar het moet dan weer niet conceptloos lijken, alsof u lukraak kledingstukken uit de kast gepakt heeft. De perfecte outfit vindt u het beste, als u gewoon op uw gevoel voor stijl vertrouwt en daarbij een goede dosis lef toont. Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan? Wij hebben drie ideeën voor u: voor beginners, gevorderden en voor echt gedurfde dessincombinaties.

verrassende prints
Blouse van PETER HAHN, bestelnr. 71962877, broek van ST. EMILE, bestelnr. 64565877, trui van PETER HAHN, bestelnr. 83783177
(Foto: Marion, IG @1022mari22)

Motieven voor beginners: een mix van strepen en geometrie

Als u zich voorzichtig aan opvallende prints wilt wagen, adviseren wij u om twee streepdessins te combineren. Bijvoorbeeld een horizontaal gestreept shirt onder een verticaal gestreept vest. Het mooist werkt dit als de strepen verschillende breedtes hebben en in verschillende kleuren zijn uitgevoerd. Of combineer een gedessineerd kledingstuk als statement-item met kledingstukken in één, weliswaar opvallende, kleur.

motieven combineeren
Blouse van PETER HAHN, bestelnr. 71962877, Rok van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 98606777

Zogenaamde ’geometrics’, dus geometrische motieven zoals strepen, stippen, driehoeken etc., lenen zich bijzonder goed om als eerste mee te experimenteren. Deze motieven flatteren namelijk en ogen niet te wild, maar zijn op zich geordend. Vooral strepen vallen op, maar hebben tegelijkertijd een rustige en strakke uitwerking. Niet voor niets vinden we het klassieke gestreepte shirt terug tussen de basics in iedere garderobe.

verrassende prints
Broek van PETER HAHN, bestelnr. 64561777, trui van INCLUDE, bestelnr. 87584977

Motieven voor gevorderden: prints in afgestemde kleuren

Nog een idee: combineer verschillende motieven in bijpassende kleuren. Bijvoorbeeld donkerblauwe ruiten met lichtblauwe strepen. Ook mode met een zwart-wit motief in combinatie met een gekleurde print werkt altijd stijlvol en zorgt voor een basisharmonie in uw outfit. Een zakelijke outfit in blocking-stijl is trouwens ook mogelijk: denk eens aan een donkerblauwe krijtstreepbroek in combinatie met een fijn gebloemde blouse. Of een geruite rok met een stijlvol gestreept shirt.

motieven combineeren
Trui van INKADORO, bestelnr. 88330977, Rok van UTA RAASCH, bestelnr. 98383677

Motieven voor professionals: vachtprints, bloemmotieven en geometrie in een bonte mix

Als u het echt goed wilt doen, kunt u twee of meer dessins met elkaar combineren en kunt u zich wat betreft de kleuren ook helemaal uitleven. Mix dus twee of meer motieven naar keuze in opvallende kleuren.

Over het algemeen geldt voor het blocking-dessin dat alles mag en dat er geen regels zijn. Vooral het breken van de vertrouwde conventies en algemeen geldende stijlvoorschriften is leuk. Maar ook hier geldt natuurlijk dat u beter voorzichtig kunt beginnen dan meteen teveel te willen. Let er ondanks het gewenste vrij spel dus op dat bijvoorbeeld de gekozen kleuren niet te tegengesteld zijn en combineer bij voorkeur altijd een wild motief (zoals een vachtprint of wilde bloemen) met een rustige geometrische print.

motieven combineeren
Trui van CASHMERE VICTIM, bestelnr. 87614477, sjaal van CASHMERE VICTIM, bestelnr. 35961277, jeans van MYBC, bestelnr. 61596677

En voor alles geldt:

Uw look mag niet willekeurig gecombineerd lijken. Het geheim voor een creatief, dynamisch, maar toch ook stijlvol geheel: vul uw outfit altijd aan met een kledingstuk in één kleur, al is dit alleen maar een sjaal. Een groot unikleurig vlak houdt uw verder dynamische outfit namelijk rustig en laat deze er geweldig mooi, maar ook modieus uitzien.

Gewoon doen!

Ja, het vraagt misschien een beetje lef om u aan zulke combinaties te wagen, maar het is ook ongelooflijk leuk om te doen. Ook om uw persoonlijkheid meer uit de verf te laten komen en uw eigen stijl te ontdekken. Verken uw grenzen en ontdek hoe ver u durft te gaan. Wij wensen u veel plezier met experimenteren. Nog veel meer inspiratie vindt u natuurlijk in onze onlineshop.

Es muss mittels id="..." eine Video-ID angegeben werden

De 5 grote modethema’s voor het voorjaar

In onze tv-reclame laten wij u trouwens de 5 grote modethema’s voor het voorjaar en de zomer van 2021 zien. Gewaagde dessincombinaties horen daar absoluut bij. Neem hier vooral eens een kijkje als u de andere trends ook niet wilt missen of als u onze tv-reclame wilt bekijken. Veel plezier!

NAAR BERICHT “#findyourself: de outfits uit onze tv-reclame”

NAAR BERICHT “#findyourself: de outfits uit onze tv-reclame”