Voer uw zoekbegrip in

Tough Styles: 5 designs voor een zelfverzekerde uitstraling

Tough Styles - 5 Teile für mehr Selbstbewusstsein

Soms worden wij extra op de proef gesteld: een moeilijk gesprek, een belangrijke deadline of gewoon een slechte dag. Dan kunnen wij wel een oppepper gebruiken of een extra dosis zelfvertrouwen. Hoe u hier direct als u opstaat al mee kunt beginnen, leest u in dit artikel.

’Kleren maken de vrouw’ en geven zelfvertrouwen

Vaak valt aan onze stijl en manier van kleden al af te lezen hoe wij ons voelen. Dus wat als wij dat eens zouden omdraaien? Waarom kleden wij ons niet gewoon zoals wij ons graag willen voelen? Het klinkt misschien gek, maar het werkt wel. Probeer het ook eens! Voor welke uitdaging u ook staat, kies voor een stijlvolle outfit en pluk de dag. Wij laten u 5 kledingstukken zien die uw outfit direct in een echte Tough Style veranderen.

Een zelfbewuste uitstraling met onze Tough Styles

Tough Styles zijn outfits met impact, die u een krachtige, zelfbewuste uitstraling geven. Outfits die ‘tough’ en dus stoer zijn. Ze bevatten minimaal één element dat in het oog springt. Dat mag in eerste instantie misschien contraproductief klinken, want misschien wilt u zich op uitdagende momenten juist liever veilig op de achtergrond houden en niets prijsgeven, maar wanneer u te bescheiden bent neemt uw zelfvertrouwen ook snel af. Met een outfit, daarentegen, die sterk overkomt, maakt u vanaf het eerste moment al een statement. Hiermee geeft u uzelf alvast een houding, voordat u ook maar een woord gezegd heeft. Klinkt goed, toch?

1. Schoenen, liefst met hak

Het is geen geheim, dat schoenen een hele outfit kunnen veranderen. Maar dat vooral hoge hakken een echte boost aan uw zelfvertrouwen geven, wist u misschien nog niet. U lijkt niet alleen langer, maar groeit ook van binnen met een paar centimeters. Daarvoor hoeft u niet direct superhoge hakken te dragen. Een klein hakje zorgt er al voor dat u rechtop loopt en rustiger voortbeweegt, wat er zelfverzekerd uitziet. Op bredere blokhakken loopt u altijd veilig en elegant, ook als onervaren hakkendrager.

Nicole trägt zwei tolle Tough Styles mit extravaganten Schuhen.
Links: vergelijkbare laarsjes met vachtprint van KENNEL & SCHMENGER, bestelnr. 34028488
Rechts: vergelijkbare pumps in puntig model van PETER KAISER, bestelnr. 34090488
(Fotos: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Onze tip voor een extra Tough Style:

Schoenen die puntig toelopen, zogenaamde pointy shoes, zijn net wat stoerder en zijn een nieuwe trend. Ook laarzen met een vachtprint zijn niet alleen superstijlvol, maar geven u ook een zelfverzekerd gevoel en verlenen elke outfit iets bijzonders.

2. Blouses mogen opvallen

Jazeker, blouses! U denkt misschien dat blouses meer tot de basic garderobe behoren? In de klassieke zin van het woord wel, maar blouses lenen zich ook heel goed voor Tough Styles. Waarschijnlijk omdat ze vaak met een zakelijke kledingstijl geassocieerd worden en daardoor automatisch al een zelfverzekerde uitstraling hebben. En zich durven onderscheiden heeft met zelfvertrouwen te maken, vindt u niet?

Anja mag es klassisch - und dabei selbstbewusst.
Blouse met staande kraag van DAY.LIKE, bestelnr. 70496888
(Foto: Anja, IG @schminktante und @huesch.co)

Daarbij maakt het niet uit of u kiest voor een chic, elegant, verleidelijk of oversized design. Blouses versterken uw zelfbewustzijn. Ontdek het zelf!

Wie in plaats van klassieke blouses liever wat meer opvallende exemplaren draagt, heeft de keus uit ontwerpen met strikken, bijzondere mouwranden of prints. Het aanbod is heel gevarieerd. Leef u uit en geniet van uw nieuw verworven zelfvertrouwen!

3. Blazers, klassiek of modern

Vooral op normale werkdagen verandert een goed gesneden blazer een casual outfit in een stijl met effect. De heldere, scherpe snit van een klassieke blazer geeft u pit en laat zien dat hier een zelfverzekerde vrouw staat.

Blazer gehören auch zu den Tough Styles.
Blauwe blazer van WINDSOR, bestelnr. 12885088
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

Ook in het dagelijks leven, tijdens een etentje met vrienden of bij het shoppen in de stad blaakt u van zelfvertrouwen, in kleurrijke creaties met geprinte dessins of gemaakt van bijzondere stoffen. Dat is de ultieme Tough Style.

Blazer gehören auch zu den Tough Styles.
Fluwelen blazer van UTA RAASCH, bestelnr. 12735088
(Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)

4. Helemaal in leer

Het leren jack is de klassieker onder de Tough Styles. Het glanzende, fijne materiaal straalt gewoon een casual en nonchalante ‘coolness’ uit (hetzelfde geldt natuurlijk ook voor imitatieleer). Voor diegenen onder ons, die deze stijl dan toch iets te stoer vinden, zijn er leuke alternatieven, die minstens zoveel effect hebben, maar iets eleganter overkomen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mouwloos leren vest?

Leder ist ein tolles Material für Tough Styles.
Links: tweezijdig te dragen, lang en mouwloos vest van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 71343188 (Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)
Rechts: tweezijdig te dragen, kort en mouwloos vest van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 71231588 (Foto: Marta, IG @marti_7447)

Ook leren broeken zijn allang niet meer alleen voorbehouden aan het Oktoberfest. En leren rokken zijn modieuzer dan ooit. Beide verzekeren u van een aantrekkelijke stijl- en materialenmix, bijvoorbeeld in combinatie met een satijnen blouse of wollen trui, en vormen leuke Tough Styles.

5. Meer kleur graag!

Tot slot: beken kleur. Knalkleuren stralen power uit. Aan de buitenkant en van binnenuit. Ze geven een goed gevoel en hebben een krachtige uitstraling. En deze laatste truc kunt u heel gemakkelijk toepassen: basics hebben gelijk al meer impact als ze in stralende kleuren uitgevoerd zijn. Statement-designs krijgen nog meer zeggingskracht voor als ze extra lef mogen of moeten tonen.

Farben machen aus jedem Outfit tolle Tough Styles.
Linksboven: plissérok van RIANI, bestelnr. 98198588 (Foto: Doro, IG @nowshine)
Rechtsboven: rode trui van PETER HAHN CASHMERE, bestelnr. 80215788 (Foto: Nicole, IG @nicole_lange_stuggi)
Linksonder: okerkleurige trui van INCLUDE, bestelnr. 82885588 (Foto: Beate, IG @befifty)
Rechtsonder: turquoise gedessineerde jurk van BASLER, bestelnr. 11630488 (Foto: Anja, IG @schminktante und @huesch.co)

Belangrijk: kies voor echte knalkleuren en laat u niet verleiden tot pastelroze, zacht groen of lichtblauw. Deze kleuren zijn natuurlijk ook heel aantrekkelijk, maar te onopvallend, te voorzichtig en te bescheiden. Daarom dragen ze niet bij aan een zelfbewuste stijl.

Onze tip voor een extra Tough Style:

Als u desondanks de voorkeur geeft aan kleding in een subtiele tint of het geheel toch nog wat stoerder wilt maken, maak dan een statement met uw make-up. Bijvoorbeeld met mooie lippenstift of nauwkeurig aangebrachte eyeliner.

Welke power-outfit kiest u?

Zit er ook een ‘Tough Style’ voor u bij? Uiteraard moet het ook prettig voelen om dergelijke statement-designs te dragen, maar u kunt gerust eens iets uitproberen dat wat gewaagder is. Neem daarvoor een kijkje in onze onlineshop. Wij zijn benieuwd welke nieuwe power-outfit u zult kiezen.