Voer uw zoekbegrip in

Het verhaal achter het merk: CURT BAUER, voor optimaal slaapcomfort

Bij een behaaglijk huis hoort een mooie, gezellige slaapkamer. Hier vinden we rust en kunnen we genieten van een verkwikkende nachtrust. Hier kunnen we ontspannen en weer opladen. Daar draagt niet alleen een stijlvolle, harmonieus vormgegeven inrichting aan bij. Ook de stoffen waar wij ons ‘s nachts in hullen hebben een grote invloed. Met lakens, slopen en dekbedovertrekken staan wij in nauw contact en wij brengen er vele uren mee door, bijna langer dan in onze kleding. Om er echt van te genieten, komt het aan op de juiste samenstelling van motieven, kleuren en duurzame, huidvriendelijke materialen. Een ware kunst die één merk meesterlijk beheerst: CURT BAUER.

Traditioneel product, innovatieve vervaardiging

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1882, als de ondernemer Samuel Wolle een weverij in Aue (Duitsland) overneemt. Bedrijfsleider wordt Alwin Bauer, die het bedrijf in een paar jaar tot een veelzijdige, succesvolle textielonderneming ontwikkelt. Toen al had de onderneming een uitstekende naam over de landsgrenzen. Niet vanzelfsprekend voor deze tijd is de grote betrokkenheid bij de werknemers. Al vanaf 1910 is er een keuken en eetzaal, een bedrijfszorgverzekering en pensioenregeling voor alle medewerkers.

In 1915 wordt Curt Bauer, de zoon van Alwin Bauer, mede-eigenaar en in 1927 de enige eigenaar. De jaren die hierop volgen worden gekenmerkt door oorlog en verlies. Zijn inzet voor menselijke arbeidsvoorwaarden betaalt Curt Bauer met zijn vrijheid. Zijn zonen Alexander en Wolfgang leiden het bedrijf daarna samen met hun moeder. Alexander Bauer vecht voor het voortbestaan van het bedrijf, dat in 1972 in de DDR tenslotte genationaliseerd werd. Pas in 1993 gaat de onderneming terug naar de Bauers. Nu leiden Michael en Gert de CURT BAUER GmbH Aue. Er worden investeringen gedaan, het bedrijf wordt vanaf de basis gemoderniseerd en wordt weer net zo succesvol gemaakt als vroeger. Het merk vertegenwoordigt opnieuw de Duitse kwaliteitsbelofte “Made in Germany”.

Op dit moment, na een lange, bewogen ondernemingsgeschiedenis, is de CURT BAUER GmbH Aue een onderneming die diep geworteld is in de regio, met uitstekend hooggekwalificeerde, gepassioneerde medewerkers. Een garantie voor kwaliteit, die van binnenuit beleefd wordt en aan de buitenkant zichtbaar is. We hebben Ralph Bauer ontmoet voor een geïnterviewd.

Wat heeft in deze meer dan 130 jaar het meeste indruk op u gemaakt?

Er zijn altijd bloeiperioden geweest, maar ook crises. Denk bijvoorbeeld aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de DDR, overstromingen en financiële crises. Dat alles kreeg de firma te verduren, maar daar zijn we altijd sterker en met innovaties uit gekomen. Wij en ons team hebben altijd vooruitgekeken. Ik denk dat dat iets is om trots op te zijn. Indrukwekkend is ook, dat de onderneming van het begin af aan in handen van de familie was. Met uitzondering van de tien jaar waarin tijdens de DDR-tijd een aangestelde bedrijfsleider de firma leidde.

RALPH BAUER

Welke waarden bij het ondernemen zijn vandaag de dag belangrijk voor u?

Traditie staat voorop en daarmee gepaard gaand de verbondenheid met de familie. Dat wordt ook op de medewerkers geprojecteerd: zoals wij ons verhouden als management, zo wordt dat ook doorgegeven aan de medewerkers. Onze locatie in het hart van het stadscentrum is ook verbonden met de traditie. Dat is vandaag de dag bijzonder, omdat producerende bedrijven meestal buiten de stad te vinden zijn. Wij bevinden ons er echter middenin.

RALPH BAUER

Als u CURT BAUER in twee à drie zinnen zou moeten omschrijven, hoe luiden deze dan?

Wij hechten zeer veel waarde aan onze kwaliteitsstandaard. Daartoe behoren een hoge klanttevredenheid, de beste service en de traditie van een familiebedrijf. Wij kunnen er trots op zijn dat wij ons ambacht beheersen.

RALPH BAUER

Welk beddengoed, dat wij voor ons assortiment bij PETER HAHN uitgezocht hebben, bevalt u persoonlijk het beste en waarom?

Dat is zonder enige twijfel het model ‘Louis XIV’. Hier wordt onze ervaring in het weven van jacquard met filigraan verwerkte schakeringen heel duidelijk. Dat is het uithangbord voor onze knowhow. Dat is waar CURT BAUER voor staat.

RALPH BAUER
Dekbedovertrek van CURT BAUER, Bestelnr. 524652

Wat wenst u voor de toekomst van de onderneming CURT BAUER?

Een wens is, dat wij ook in toekomst crises de baas kunnen zijn en ons verder, ook internationaal, in de kijker kunnen spelen. Het is ook een grote uitdaging om geschikte medewerkers te vinden, vooral voor de productie. Ik hoop dat dit weer gemakkelijker gaat worden, want zonder competente medewerkers functioneert een bedrijf niet.

RALPH BAUER

Meneer Bauer, hartelijk dank voor het zeer interessante gesprek.

Het is spannend om te zien welke verhalen achter een merk schuil kunnen gaan. Neem eens een kijkje in onze onlineshop en ontdek het schitterende slaap- en woontextiel ‘Made in Germany’ van CURT BAUER. Wie ooit onder dit heerlijke damasten beddengoed geslapen heeft, wil deze luxe nooit meer missen. Wij wensen u een verkwikkende nachtrust toe.

Gert Bauer, Ralph Bauer, Claudia Bauer, Michael Bauer