Voer uw zoekbegrip in

Trend BLUE INSPIRATION: de mooiste blauwtinten van dit seizoen

Trend BLUE INSPIRATION - de mooiste blauwtinten van het seizoen

Diepblauwe tinten zoals lapis lazuli of royalblauw ontvouwen hun magische effect als een oceaan. Zo ontstaan looks waarin onze zintuigen verdwalen en die intense harmonie, rust en welzijn uitstralen. Dit maakt blauw tot de perfecte modieuze begeleider en de perfecte trendkleur. Gemakkelijk te combineren, altijd goed, klassiek en gegarandeerd elegant. Wij stellen u voor aan de BLUE INSPIRATION-trend van dit seizoen.

Koele blauwtinten

Warme blauwtinten

Koele blauwtinten in de kleurtrend BLUE INSPIRATION

Trend BLUE INSPIRATION: Hemelsblauw & ijsblauw

Hemelsblauw & ijsblauw
Trend BLUE HARMONY: Mood Ijsblauw
(Foto: skhoward / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE INSPIRATION: Look in Ijsblauw
Blouse van BOSS, bestelnr. 700320,
broek van BOSS, bestelnr. 600493.

Helder blauw is zo fris als de ochtend en ziet er elegant en gracieus uit. Soepele blouses, vederlichte truien en shirts in blauw laten u stralen. De koele nuances horen dit seizoen thuis in elke garderobe. Niet alleen omdat ze zo glamoureus en stijlvol zijn, maar ook omdat ze bij bijna alle andere kleuren passen.

Trend BLUE INSPIRATION: Azuur & royalblauw

Azuur & royalblauw
Trend BLUE HARMONY: Mood Royalblauw
(Foto: yotrak / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE INSPIRATION: Look in Royalblauw
Blouse van TRUE STANDARD, bestelnr. 700877.

Royalblauw, ook wel koningsblauw genoemd, is een stralend mooie tint die uw vrouwelijke elegantie accentueert. De majestueuze kleur vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar de lijfwachten van de koning uniformen in deze tint droegen. Het was een echte luxe, want de productie van deze tinten blauw was erg duur. En deze luxe heeft vandaag de dag nog steeds effect. Azuurblauw, royalblauw en kobalt zijn zeer expressieve kleuren en onderstrepen uw vrouwelijke kant. Vooral kleurencombinaties met wit of zwart zorgen voor opmerkelijke blikvangers.

Trend BLUE INSPIRATION: Navy & marine

Navy & marine
Trend BLUE HARMONY: Mood Marine
(Foto: Alexmumu / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE INSPIRATION: Look in Marineblauw
Jeansblouse van DAY.LIKE, bestelnr. 700598,
katoenblouse van DAY.LIKE, bestelnr. 700599,
jeans van DAY.LIKE, bestelnr. 600722.

Dit blauw is zo donker als de nachtelijke hemel en zo diep als de zee. Als u het anders zo kalme en serene beeld van blauw ver achter u wilt laten, ga dan dit seizoen voor navy en marine. Dit bijna zwarte blauw is ongelooflijk veelzijdig en biedt vele mogelijkheden om te spelen met kleuren. Hiermee kunt u uzelf steeds opnieuw uitvinden en het belooft vooral spannende monochrome looks. Geen ander blauw straalt meer elegantie uit. Of het nu als luchtige blouse, casual jurk of zacht breisel is, dit donkerblauw is een musthave in elke garderobe.

Warme blauwtinten in de kleurtrend BLUE INSPIRATION

Trend BLUE INSPIRATION: Ocean & Aquamarijn

Ocean & aquamarijn
Trend BLUE HARMONY: Mood Aquamarijn
(Foto: Michael Fitzsimmons / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE INSPIRATION: Look in Aquamarijn
Trui van INCLUDE, bestelnr. 800538.

Oceaanblauw en aquamarijn zijn de warme blauwtinten in de BLUE INSPIRATION-kleurtrend. De lichtgroene glinstering in deze frisse kleuren voegt een warm accent toe aan de anders nogal afstandelijke blauwtinten. In de herfst en de winter beloven het warme oceaanblauw en het lichte aquamarijn een welkome afwisseling en een onderbreking van de dreigende winterdip.

Trend BLUE INSPIRATION: Turquoise & topaas

Turquoise & topaas
Trend BLUE HARMONY: Mood Turquoise
(Foto: tatyana_tomsickova / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE INSPIRATION: Look in Turquoise
Trui van WONDERJEANS, bestelnr. 800978,
blouse van WONDERJEANS, bestelnr. 700639,
broek van WONDERJEANS, bestelnr. 600805.

Deze warme blauwtinten zijn heerlijk zacht en de absolute highlights van dit seizoen. Geen wonder, want ze zijn de perfecte symbiose van blauw en groen in elegante vorm en in onweerstaanbaar mooie nuances. Alleen al het kijken naar deze kleuren geeft ons een goed gevoel: ze nemen ons mee naar de natuur, naar mistige bossen en diepe valleien. Dit gevoel van welbehagen werkt door in ons uiterlijk. Zacht turquoise, fris groenblauw en donker topaasblauw geven onze huid een gezonde gloed.

Trend BLUE INSPIRATION: Teal & petrolblauw

Teal & petrolblauw
Trend BLUE HARMONY: Mood Petrolblauw
(Foto: georgeoprea9 / iStock / Getty Images Plus)
Trend BLUE HARMONY: Look in Petrolblauw
Gebreide vest van PETER HAHN CASHMERE, bestelnr. 950918.

Veel vaker dan we beseffen, vinden we blauwtinten in de natuur. We moeten alleen goed kijken. Teal komt ons tegemoet in de vorm van glinsterende schubben, petrol doet ons denken aan edelstenen en parelmoer. Wat de natuur voortbrengt, kan alleen maar goed voor ons zijn. Deze tinten komen chic en zelfbewust over en passen perfect in de herfst. Bovendien bieden ze een kleurrijke afwisseling van de vaak alleen grijze, zwarte of bruine wintermode, zonder al te veel op te vallen. Petrolblauw en teal beloven u dit seizoen natuurlijke sereniteit.

Klaar voor de trend BLUE INSPIRATION?

Ga voor blauw en ontdek uw favoriete tint. Welk blauw het beste bij u past en hoe u blauw handig kunt combineren, vindt u in ons stijladvies ‘Trendkleur blauw: combineren doet u zo’.

aanbevolen voor jou