Voer uw zoekbegrip in

Trend CLEAN ELEGANCE: Zo creëert u de clean chic-stijl

Trend CLEAN ELEGANCE

Een wat meer ingetogen stijl is niet alleen modieus als het gaat om het interieur. Ook in de mode wordt de Scandinavische, pure manier van kleden steeds populairder. Het motto bij de zogenaamde clean chic-stijl is onmiskenbaar ‘minder is meer’. De focus ligt hier op wat het belangrijkst is: eerlijke essentials, innovatieve en natuurlijke materialen, en een duurzame, tijdloze uitstraling bepalen deze stijl. Bovendien zijn cleane outfits gewoon mooi casual, ongelooflijk praktisch en heerlijk ongecompliceerd.

Trend CLEAN ELEGANCE: Scandinavian Style Look 1
Gebreide vest van INCLUDE, bestelnr. 962616,
blouse van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 745813,
broek van RAFFAELLO ROSSI, bestelnr. 620297.
Trend CLEAN ELEGANCE: Scandinavian Style Look 2
Trui van INCLUDE, bestelnr. 962613.

Wie zich clean en minimalistisch wil kleden kan bij de kledingkeuze beter niet voor opvallende kleuren of wilde motieven gaan, maar op de in eerste instantie minder opvallende eigenschappen van de kleding letten: zijn de materialen kwalitatief hoogstaand? Is de verwerking hoogwaardig? Is de pasvorm perfect? Wie zich houdt aan 5 eenvoudige regels, creëert in een handomdraai een schitterend eenvoudige stijl, met een onopgesmukte en pure uitstraling.

5 regels voor de perfecte clean chic-stijl

  1. Kies voor heldere, bij voorkeur koele kleuren. Blauw of grijs, of natuurlijk de klassiekers zwart en wit zijn ideaal voor de clean chic-stijl. Het beste werkt deze stijl als u geheel in ton-sur-ton gekleed bent. U kunt ook beter niet kiezen voor motieven of anders hoogstens voor subtiele prints. Bijvoorbeeld zeer dunne strepen of een motief dat zich slechts iets onderscheidt van de tint van de ondergrond.
  2. Pure vormen en rechte lijnen zijn essentieel voor een geslaagde clean chic-stijl. Draag geen kleding met markante versieringen, zoals ruches, strikken, plooien e.d.
  3. Door een terughoudend gebruik van kleur en vorm krijgen de verwerkte stoffen meer aandacht. Een echte clean chic-stijl moet het daarom hebben van hoogwaardige materialen, zoals kasjmier, zijde en fijn gebreide wol. Voor een spannende stijl combineert u unikleurige kledingstukken van verschillende materialen. Een soepele rok en een trui in koel blauw bijvoorbeeld vormen een spannende combinatie.
  4. Naast het materiaal speelt ook de verwerking en de pasvorm een grote rol bij het stylen van een outfit in een wat meer minimalistische stijl. Eersteklas naden en een perfecte pasvorm ronden de clean chic-uitvoering af. Daarbij dienen vooral bovenstukken nooit te strak op het lichaam te zitten. Vooral blouses en kledingstukken van fijn vallende stoffen werken het beste als ze in wijder, ruimer model worden gedragen. Zo komen ook de wat subtielere kledingstukken met bijv. schuine of bewust geplaatste naden perfect tot hun recht.
  5. Eenvoudige accessoires en wat subtielere make-up maken de clean chic-stijl af. Beperk u tot maximaal één groter sieraad, bijv. een ketting, een opvallende riem of oorringen, en zie af van meer accessoires. Ook het gebruik van veel make-up past niet bij de clean chic-stijl. Dat betekent natuurlijk niet dat u zich niet mag opmaken. Kies alleen niet voor al te opvallende kleuren rond de ogen en op de lippen.
Trend CLEAN ELEGANCE: Clean Chic Look 1
Blouse van RIANI, bestelnr. 744568,
broek van RIANI, bestelnr. 648485.
Trend CLEAN ELEGANCE: Clean Chic Look 2
Jas van RIANI, bestelnr. 157928,
blouse van RIANI, bestelnr. 744568,
broek van RIANI, bestelnr. 648485.

Clean chic: onopvallend opvallend auffällig

Misschien bent u bang om met zo’n ingetogen outfit op te gaan in de massa? Die zorg is ongegrond. De clean chic-stijl is weliswaar casual, maar door de opzettelijk nonchalante uitstraling van deze stijl valt u toch op: namelijk doordat het zo authentiek is.

Een groot voordeel: met een eenvoudige, ingetogen outfit bent u altijd goed gekleed. U bent nooit overdressed en u valt toch steeds op. En als u zich een keer wat eleganter wilt kleden, is de stijl in een handomdraai met een paar highheels aan te passen.

Meer CLEAN ELEGANCE vindt u bij PETER HAHN

Wanneer u onder de indruk bent van de Scandinavische stijl, dan vindt u in onze onlineshop alles voor een mooie clean chic-look. Comfortabel op pad gaan en er tegelijkertijd fantastisch uitzien was nog nooit zo eenvoudig. We gaan ervoor!

aanbevolen voor jou

https://www.peterhahn.nl/magazine/trends-voorjaar-zomer/