Voer uw zoekbegrip in

Rood combineren – de mooiste kleurencombinaties voor mode in rood

Rood combineren

Rood is elk seizoen te zien op de catwalks. De felle kleur staat immers garant voor een expressieve look. Dat rood een signalerende werking heeft, is niet alleen in tal van onderzoeken bewezen, het is ook gemakkelijk zelf waar te nemen. We laten u de mooiste roodtinten van het seizoen zien en vertellen u hoe u rood kunt combineren met andere kleuren en hoe u er modieus uit kunt zien in monochroom rood.

Het perfecte rood voor uw huid- en haartype

Rood is één van de drie primaire kleuren. Afhankelijk van de mix met de andere twee primaire kleuren, geel of blauw, ontstaan warmere of koelere nuances. Warme kleurtypes moeten zich vooral richten op warme rode nuances. Bijvoorbeeld koraal, meloen, salsa of port zijn flatteus. Koele kleurtypes daarentegen kunnen beter gaan voor blauwrode tinten, zoals orchidee, kersenrood, bordeaux of mauve.

U kunt zien welk kleurtype u bent aan de ondertoon van uw huid of aan de aderen op uw onderarm:

 • De huid van koele kleurtypes heeft meestal een blauw-roze ondertoon. De aderen op de onderarm lijken blauw of paars bij daglicht. Vaak hebben koele huidtypes een bleke huid en licht haar.
 • De huid van warme kleurtypes heeft gewoonlijk een gouden of oranje ondertoon en hun aderen zien er bij daglicht groenig uit. Warme kleurtypes hebben vaak donkerder haar en een natuurlijk gebruinde huid.

Monochroom chic: rood met rood combineren

Helemaal in het rood is voor de dapperen onder ons, want een ton-sur-ton outfit in deze signaalkleur ziet niemand over het hoofd. De monochrome look is echter ook heel elegant. Ook geschikt voor op kantoor en vooral aan te raden als u zelfverzekerd wilt overkomen.

Rood combineren: monochrome look
Blazer van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 103706,
broek van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 603695.
Rood combineren: monochrome look
Jurk van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 103703.

Onze tips

 • Combineer maximaal drie verschillende tinten rood met elkaar, anders kan een effen look al snel onrustig overkomen.
 • Mix geen warme en koude roodtinten.

Colour blocking: verschillende kleuren met rood combineren

Rood is een blikvanger. Het krachtige effect komt echter pas echt tot uitdrukking in een mix met andere kleuren. Hier zijn onze tips voor geweldige kleurencombinaties.

Onze tips

 • Sterke contrasten zijn echte blikvangers. Als u wilt opvallen of als u wat kleur aan een donkere dag wilt geven, dan zijn contrastrijke power-outfits precies wat u zoekt.
 • Als een mix met alleen maar kleur te veel voor u is, vul dan uw outfit aan met neutrale vlakken in wit, zwart of grijs. Want deze neutrale kleuren brengen rust in de look en laten twee expressieve kleuren beter met elkaar harmoniëren.
 • Met een jurk in de trendkleur creëert u moeiteloos een spannende, maar niet te opvallende all-over look. Zo benadert u de extravagante monochrome chic-look zonder dat u er helemaal voor hoeft te gaan.

Orchidee & malve

ingetogen outfits

Rood combineren: raster voor orcidee

opvallende outfits

Rood combineren: look met orchidee
Blouse van HERZEN´S ANGELEGENHEIT, Bestelnr. 102142,
cape van HERZEN´S ANGELEGENHEIT, Bestelnr. 102144,
jeans van WINDSOR, Bestelnr. 100589.

Orchidee en malve zijn beide nogal opvallende tinten rood, maar beide kunnen zowel extravagant als ingetogen worden gestyled. Als een kleuraccent in een verder simpele outfit of gecombineerd met rustige natuurlijke tinten komen deze kleuren prachtig tot hun recht. Ook in een all-over look of met andere felle kleuren zijn ze een goede keuze.

Kersenrood & granaatappel

ingetogen outfits

Rood combineren: kleurenraster kersenrood

opvallende outfits

Rood combineren: look met kersenrood
Blouse van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 702762,
broek van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 603675.

Kersenrood en granaatappel zijn klassiekers onder de roodtinten. Ook hier geldt: gemixt met lichte kleuren of de klassiekers zwart en wit creëert u een look die geschikt is om dagelijks te dragen. Met andere roodtinten of felle kleuren worden de twee nuances juist echte blikvangers. Draag de kleuren met een blauwe jeans voor een perfecte mix van extravagantie en understatement.

Bordeaux & mauve

ingetogen outfits

Rood combineren: kleurenraster bordeaux

opvallende outfits

Rood combineren: look met bordeaux
Trui van PETER HAHN ETERNAL, Bestelnr. 803268.

Bordeaux en mauve zijn stijlvolle kleuraccenten, vooral in de winter. Hier geldt hetzelfde: met natuurlijke kleuren zoals bruin of blauw en de klassiekers zwart en wit kunt u niet fout gaan. Ga voor een bijzonder opvallende look door met felle kleuren, zoals geel of olijf, te combineren of een all-over look te creëren met andere tinten rood.

Flamingo & koraal

ingetogen outfits

Rood combineren: raster voor koraal

opvallende outfits

Rood combineren: look met koraal
Blazer van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 103629,
trui van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 801634,
jeans van FADENMEISTER BERLIN, Bestelnr. 659391.

Koraal en flamingo zijn al lang bekend bij de echte modekenners, omdat de lichtroze tinten al meerdere seizoenen de ranglijst van trendkleuren aanvoeren. De combinatie met sterke contrasten, zoals olijf-, goudtinten, fel salsarood of wijnrood, is bijzonder modieus. Aan de andere kant hebben donkerbruine tinten, zoals mahonie en kaneel of de all-time favorieten zwart, wit en grijs, een chic effect.

Meloen & salsa

ingetogen outfits

Rood combineren: kleurenraster meloen

opvallende outfits

Rood combineren: look met meloenrood
Broek van PETER HAHN, Bestelnr. 600772.

Met meloen en salsa creëert u een echte statement-outfit. Om een ​​gegarandeerd positieve indruk achter te laten, raden wij een combinatie met ingetogen aardetinten aan. Als u voor iets gedurfder wilt gaan, mix dan met koraal, curry of rood voor een monochrome look. Een frisse marine-look of een stijlvolle French chic outfit in rood, wit en blauw zijn ook altijd in de mode.

Tomaatrood & port

ingetogen outfits

Rood combineren: kleurenraster tomaatrood

opvallende outfits

Rood combineren: Look met Tomaatrood
Jeans van MYBC, bestelnr. 623507,
leren jas van MYBC, bestelnr. 127720.

Hoe donkerder de tint, hoe kouder het buiten is lijkt het wel. Juist nu in de herfst komen we steeds vaker de zware rode tinten tegen, zoals tomaat of port. De mix met beige en crème is chic, de combinatie met zwart en wit is klassiek. Probeer uw wijnrode ‘statement piece’ ook eens gedurfd te mixen met lichtpaars of donker aubergine. Of voeg knaloranje of zacht kaki toe aan uw outfit. U zult versteld staan ​​van de kracht die deze explosieve mix uitstraalt.

Alle tips in het kort

 • Koele tinten rood passen goed bij koele kleurtypes. Warme rode tinten zijn perfect voor warme kleurtypes. Zo kunt u zien welk kleurtype u bent.
 • Mix voor monochrome outfits alleen warme met warme en koele met koele rode tinten.
 • Combineer maximaal drie verschillende tinten rood voor monochrome looks.
 • Creëer elegante outfits met subtiele contrasten door lichte, ingetogen combinatiekleuren te gebruiken.
 • Expressieve outfits worden gecreëerd door sterke contrasten, de mix met complementaire kleuren en rijke, felle tinten.
 • Voor de juiste balans kunt u altijd neutrale kleuren, zoals beige, wit of zwart, integreren in de kleurenmix.

Vandaag is ROOD!

Het is gewoon een kwestie van durven! Rood is opvallend, maar waarom zou u niet in het middelpunt van de belangstelling staan?! Ervaar zelf de ongelooflijke energie die rood in al zijn schakeringen met zich meebrengt. Veel plezier met experimenteren!

aanbevolen voor jou