Voer uw zoekbegrip in

Brand-Story MARCEL OSTERTAG – de ontwerper in een exclusief interview

Brand-Story MARCEL OSTERTAG

Marcel Ostertag is een ontwerper en merk in één persoon. Vanuit zijn hoofdkantoor in het bruisende Berlijn creëert de designer mode op het spanningsveld tussen traditionele invloeden en moderne impulsen.

In zijn samenwerking met PETER HAHN verwerkt de mode-ontwerper dit spannende contrast in unieke en toch zeer draagbare kleding voor modebewuste vrouwen van alle leeftijden. We laten u zien wat mode van Marcel Ostertag zo bijzonder maakt, geven u inzicht in het creatieve proces achter een modecollectie en brengen u een exclusief interview met de designer.

De designer Marcel Ostertag

Designer Portrait Marcel Ostertag
Marcel Ostertag

Het is een geluk bij een ongeluk dat de modewereld vandaag de dag kan profiteren van de creatieve uitingen van Marcel, want eigenlijk wilde hij balletdanser worden. Op 5-jarige leeftijd begon hij met danslessen en enkele jaren later had hij al naam gemaakt bij het Salzburger Landestheater en de Weense Staatsopera. Nadat hij vanwege een blessure moest stoppen met dansen, wijdde hij zich aan zijn tweede passie.

Ook mode boeide hem al op jonge leeftijd. In zijn jeugd toonde hij zich al creatief en kleedde hij zich graag kleurrijk en opvallend. Hij was het kleurrijke buitenbeentje in zijn Beierse dorp. Zo begreep Marcel al vroeg het gezegde ‘kleding maakt de man’. Zijn moeder steunde hem altijd in zijn ongewone kledingkeuze en moedigde hem aan om in die richting te gaan studeren.

Hij studeerde modedesign in München en Londen, waar zijn modekennis werd gevoed en hij zijn eigen unieke signatuur kon ontwikkelen, die nog steeds als een rode draad door zijn collecties loopt.

Zijn moeder is tot op de dag van vandaag een grote steun en toeverlaat voor hem.

De collectie PETER HAHN x MARCEL OSTERTAG

Mode van MARCEL OSTERTAG wordt voornamelijk gekenmerkt door drie aspecten: duurzaam, tijdloos en liefde.

Deze waarden passen perfect bij die van PETER HAHN en een samenwerking zou alleen al in dit opzicht een perfecte match zijn. Maar wat Marcel Ostertag en PETER HAHN nog meer verbindt, is de gezamenlijke passie om dingen opnieuw te creëren en klanten van alle leeftijden te enthousiasmeren met mode. De samenwerking tussen Marcel en PETER HAHN is bovendien zo boeiend omdat traditionele waarden en moderne invloeden op een zeer authentieke en esthetische manier met elkaar worden verenigd.

Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 1
Trui van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 806274,
sjaal van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 105371.
Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 2
Trui van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 806272,
rok van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 980283.

In de actuele PETER HAHN x MARCEL OSTERTAG-collectie slaagt de ontwerper erin dit kunststukje te creëren door invloeden uit de jaren ’70 te integreren en hedendaagse waarden toe te voegen: een wilde mix van materialen in combinatie met felle kleuren, expressieve snitten en een hoogwaardige afwerking. De resulterende designerkleding bestaat uit krachtige statement-pieces die tegelijkertijd moeiteloos geschikt zijn voor elke gelegenheid.

Design dat onder de huid kruipt, emoties losmaakt en een veelheid aan looks biedt voor zelfverzekerde, moderne vrouwen!

Het interview

Maar wat heeft de designer geïnspireerd bij het creëren van deze kledingstukken? Hoe is de collectie tot stand gekomen en hoe verloopt het productieproces? Wat is het absolute favoriete item van Marcel en voor welke gelegenheden is zijn mode bedoeld? De ontwerper beantwoordt al deze vragen in het video-interview:

Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 5
Trenchcoat van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 103668,
blouse van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 702788,
jeansrok van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 980282.
Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 3
Blouse van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 702788,
Jeansrok van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 980282.

Zijn levensverhaal

Nadat hij zijn danscarrière vanwege een blessure moest opgeven, studeerde Marcel modedesign aan de Esmod Modeschule in München en vervolgens aan het Central Saint Martins College in Londen.

Direct na zijn afstuderen in 2006 richtte hij in München zijn eerste eigen bedrijf op: het label MARCEL OSTERTAG was geboren. Zijn eerste shows tijdens de Berlijnse en Londense Fashion Week waren meteen een doorslaand succes en Marcel werd bekroond met talloze prijzen en onderscheidingen.

Sinds 2016 is Marcels atelier niet langer in München, maar in Berlijn gevestigd, waar hij in eigen regie met een klein team twee collecties per jaar ontwerpt. Duurzaamheid en eerlijkheid zijn zeer belangrijke waarden voor Marcel. In zijn collecties verwerkt hij uitsluitend fijne en hoogwaardige stoffen die op een eerlijke manier in Europa worden geproduceerd.

Hij werkt al jaren samen met de verschillende producenten, die grotendeels in Italië en Spanje gevestigd zijn. De uiteindelijke productie vindt plaats in Oost-Duitsland. Het label “Made in Germany” is voor Marcel bijzonder belangrijk, en hij laat bewust in eigen land produceren in plaats van in het buitenland, bijvoorbeeld in Azië.

Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 6
Blouse van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 702786,
jeans van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 603729.
Brand-Story MARCEL OSTERTAG - Look 4
Jurk van MARCEL OSTERTAG, bestelnr. 103734.

Bovendien is Marcel altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen in de mode-industrie. Daarom werkt hij graag samen met modestagiaires en -leerlingen in zijn bedrijf. Terwijl de stagiaires en leerlingen profiteren van zijn expertise, krijgt Marcel waardevolle inzichten in nieuwe technieken en eigentijdse processen die momenteel worden onderwezen op modevakscholen en universiteiten.

WORLD OF FASHION
ons exclusieve aanbod hoogwaardige topmerken

We breiden ons assortiment voortdurend uit met exclusieve premium merken en geselecteerde designer items. Ontdek in de shop welke merken deze maand bijzonder populair zijn of lees meer over onze exclusieve merken hier in het magazine. Geheel volgens ons motto: meer mode, meer merken, meer lifestyle.

aanbevolen voor jou