Voer uw zoekbegrip in

Annettes kleurreport: de glamoureuze kleur PINK

Annettes kleurreport: trendkleur PINK

(Foto: Annette, IG @nettiweber & Alex, gefotografeerd door: Katerina Kepka)

Pink. Dat is dé modekleur van 2023. Fel en vrolijk: precies wat we nodig hebben na de trieste lockdownperiodes.

Het was te zien op de catwalks in Parijs, bij alle gerenommeerde modemerken: pink. MAGENTA pink. Geen bescheiden roze, maar echt fel, intens pink-pink.

Pink trekt de aandacht. Een visueel statement. Pure glamour. Helemaal in pink? Dat valt pas op. Iedereen draait zich om, kijkt.

IETS moet deze zomer pink zijn. De grote vraag: wat dan?

Hoe draag IK PINK buiten de catwalk? In mijn heel ‘normale’ leven (oké, wat is tegenwoordig normaal?!) bij werk, kinderen, partner, vrienden, alle verplichtingen en activiteiten.

Pink voor beginners: een pinkkleurige blazer bij jeans. Een pinkkleurige broek bij een witte blouse. Een pinkkleurig T-shirt bij een chino. Pink, als klein accent, geeft oude basics nieuwe glans.

Annettes kleurreport: trendkleur PINK
Outfit links: Blazer van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 100341,
trui van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 965830,
broek van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 600972.
Outfit rechts: broek van TALBOT RUNOF x PETER HAHN, bestelnr. 600457,
trui van INCLUDE, bestelnr. 802904,
tas van MARC’O POLO, bestelnr. 302410.
(Foto: Annette, IG @nettiweber & Alex, gefotografeerd door: Streetstyleshooters)

Super: pink is perfect te combineren, want de rozetint past bij bijna alle andere kleuren, zelfs bij oranje. Dat was vroeger taboe. Toen werd gezegd dat pink en oranje ‘botsen’.

Tegenwoordig heet dat ‘colourblocking’. En het is een trend. Twee sterke kleurblokken worden gecombineerd. Pink en oranje bijvoorbeeld. Deze combinatie is zo te gek, dat de streetstylefotografen bij de PETER HAHN fotoshoot in New York van enthousiasme een spervuur van flitslicht veroorzaakten.

Annettes kleurreport: trendkleur PINK
Outfit links: Blazer van PETER HAHN ETERNAL, bestelnr. 100721,
trui van PETER HAHN CASHMERE, bestelnr. 801512,
jeans van RAFFAELO ROSSI, bestelnr. 602240.
Outfit rechts: Blazer van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 100751,
trui van INCLUDE, bestelnr. 876037,
jeans van RAFFAELO ROSSI, bestelnr. 602239.
(Foto: Annette, IG @nettiweber & Alex, gefotografeerd door: Katerina Kepka)

Het kan natuurlijk ook wat meer bescheiden worden gehouden. Pink op het werk. Prints maken het geheel vrouwelijk. Nog nooit waren er zoveel prachtige bloemen- of grafische motieven met pinktinten. Een soepele blouse, een jurk met overhemdkraag: gewoon leuk. Daarbij de nieuwe neutrale kleuren, mixtinten die gedekt en toch neutraal zijn. Kaki, blush, grijs. En camel. Camel en pink is DE onverwachte, maar supervlotte lievelingscombinatie.

Annettes kleurreport: trendkleur PINK
Blouse van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 700287,
broek van UTA RAASCH, bestelnr. 600747.
(Foto: Annette, IG @nettiweber, gefotografeerd door: Streetstyleshooters)

En ‘s avonds?

Dan kan een pinkkleurig broekpak de cocktailjurk vervangen (en die zit ook nog eens veel prettiger!!). Staat er een belangrijk feest voor de deur? Dan steelt u de show met een pinkkleurige zijden jurk. Glamoureuzer wordt het niet.

De grote vraag: welke schoenen passen bij pink?

Beige, goudkleur, zilverkleur, camel, bruin, pink… mist er iets… zwart???? Let op: zwart is de enige kleur, die pink te hard en te heftig laat overkomen. Voor de rest geldt: go for it. Met pink komt u in zomerse sferen, ook als het regent!!!

SHOP NU MODE IN PINK

MORE ABOUT

Annette-Weber-stijlicoon-en-trendsetter
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Annette Weber
is hét stijlicoon van Duitsland en Europa. Als jarenlange hoofdredacteur van InStyle speelde zij een beslissende rol bij het bepalen van de trends van de afgelopen jaren. Als ondernemer achter haar blog Glam-o-meter geeft ze haar visie op de mode van vandaag. In PETER HAHN magazine onthult zij regelmatig welke trends de toon zetten voor het huidige seizoen en laat ze natuurlijk ook altijd haar persoonlijke interpretaties zien. Van klassieke tot eigenwijze styling, het is er allemaal – laat u inspireren!