Voer uw zoekbegrip in

Trendkleur blauw: het ene blauw is het andere niet…

Misschien kent u het wel: u wilt een kamer verven en na lang wikken en wegen heeft u besloten welke kleur het gaat worden. U gaat naar de bouwmarkt om verf op te halen, maar dan laat de verkoper u een kleurenwaaier zien en bent u weer terug bij af.

U had dan wel voor de kleur blauw gekozen, maar er blijken een heleboel verschillende tinten te zijn. Neem bijvoorbeeld groenblauw, saffierblauw, azuurblauw, oceaanblauw, brilliant blue of gentiaanblauw. Omdat de knoop een keer doorgehakt moet worden, zit er waarschijnlijk niets anders op: gewoon een kleur kiezen en ervoor gaan.

Wordt het u al blauw voor de ogen?

Wat blauwtinten betreft valt er bij onze nieuwe collectie al net zoveel te kiezen. Zo komt u veel donker grijsblauw, stijlvol marineblauw en fris koningsblauw tegen. Het mooie van mode is dat u, in tegenstelling tot muurverf, de kleuren eerst uitgebreid kunt uitproberen voor u beslist welke tint het voor u helemaal wordt deze zomer. Blauw staat trouwens prachtig bij nude-nuances en zorgt voor een elegante en luxueuze uitstraling als het bij beige, crème en poedertinten gedragen wordt.

De kleur van het verlangen: blauw is rustgevend

Blauw is de kleur van de hemel en het water, waardoor het een symbool is voor verlangen. In de mode kunt u gerust toegeven aan dat verlangen, want met deze kleur zit u in het nieuwe seizoen altijd goed. Trendy blauwtinten komen het beste tot hun recht op lichte, soepele stoffen als zijde of extra fijn katoen. Kortom, alles spreekt voor blauw.