Voer uw zoekbegrip in

Natuurlijke mode: zo mooi is de trend NATURAL LOOKS

Trend NATURE LOOKS

De terugkeer naar natuurlijke materialen is een trend geworden op bijna alle gebieden van het leven: oude huismiddeltjes zijn weer zeer gewild en natuurlijke make-up wint het van een overdadige look. Dus waarom zouden we ook in de mode niet teruggrijpen op al het moois dat de natuur ons te bieden heeft? Natuurlijke mode is het toverwoord.

Natuurlijke mode en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand

Met ons nieuwe merk PETER HAHN PURE EDITION hebben wij naast GREEN COTTON by PETER HAHN een tweede, volledig duurzame lijn binnen onze collectie in het leven geroepen.

Spaarzaam gebruik van hulpbronnen vinden wij zeer belangrijk. Het gaat ons daarbij om een duurzame, verantwoorde omgang met milieu, mens en dier. Natuurlijke materialen als kasjmier, scheerwol, linnen, zijde en katoen zijn niet alleen hernieuwbare en daardoor bijzonder duurzame hulpbronnen. Natuurlijke materialen zijn ook veel vriendelijker voor de huid dan synthetische materialen en hebben een veel beter draagcomfort. Daarbij is natuurlijke mode ook nog eens heerlijk ongedwongen, comfortabel en modieus. Wij laten u zien hoe u een mooie natural-outfit samenstelt.

Trend NATURE LOOKS - Look 1
Trui van TRUE STANDARD, bestelnr. 843170,
jurk van TRUE STANDARD, bestelnr. 165426.

Dicht bij de natuur en geaard: de trend NATURE LOOKS

Natuurlijke mode raakt door het doordringende duurzaamheidsdenken aan het minimalisme. Let op dat u niet al te opvallende outfits samenstelt, want ook bij de trend NATURE LOOKS geldt: ‘less is more’. Natuurlijkheid betekent ook dat u zich niet hoeft te verstoppen. Natuurlijke mode moet uw persoonlijkheid onderstrepen en niet verbergen.

Trend NATURE LOOKS - Look 2
Outfit links:
Mantel van UTA RAASCH, bestelnr. 157081,
broek van BOGNER, bestelnr. 659003,
trui van PETER HAHN, bestelnr. 892703.
Outfit rechts:
Mantel van RIANI, bestelnr. 164962,
broek van INCLUDE, bestelnr. 658206,
hoodie van PETER HAHN, bestelnr. 836216.

Outfits zien er extra mooi uit wanneer de verwerkte natuurlijke materialen bijzonder goed tot hun recht komen, zoals bijvoorbeeld linnen. De iets grove oppervlaktestructuur die de natuurlijke linnen-look typeert, heeft zijn eigen onmiskenbare charme. Of kasjmier, dat met zijn extreem zachte oppervlak gewoon onweerstaanbaar is.

De beste manier om de kenmerken van de materialen te benadrukken is door het gebruik van lichte, natuurgetrouwe kleuren, zoals offwhite, zilvergrijs, lichtpink, lichtblauw, wolwit en beige. Deze tinten accentueren niet alleen de structuren van de afzonderlijke natuurvezels, maar hebben ook een zeer vriendelijke, chique en voorjaarsachtige uitwerking.

Trend NATURE LOOKS - Look 3
Outfit links:
Gebreide vest van ST. EMILE, bestelnr. 834948,
blouse van JUST WHITE, bestelnr. 750406,
broek van ST. EMILE, bestelnr. 164239.
Outfit rechts:
Blouse van JUST WHITE, bestelnr. 750406,
broek van UTA RAASCH, bestelnr. 659949,
trui van DAY.LIKE, bestelnr. 831415.

Musthaves voor NATURE LOOKS

Het mooie aan deze trend is dat alles perfect bij elkaar past. Aangezien het kleurenpalet gedomineerd wordt door natuurlijke tinten, zijn de trend-looks heel goed te variëren en zijn er vele combinaties mogelijk, zodat u zich helemaal uit kunt leven.

Denim

Wat in deze trend niet mag ontbreken is denim. Witte jeans ogen heel chic en zijn de perfecte basis voor uw trend-look. Dit jaar zijn vooral grovere en robuust geweven jeans sterk in opkomst, die de karakteristieke structuur en wassingen bijzonder goed tot hun recht laten komen. Combineer een lichte jeans eenvoudig met een casual kasjmiertrui en voilá – klaar is uw eerste NATURE LOOKS-outfit.

Trend NATURE LOOKS - Look 4
Gebreide mantel van TRUE STANDARD, bestelnr. 843188,
blouse van TRUE STANDARD, bestelnr. 750281.

Kasjmier

Kasjmier is ons favoriete materiaal. Niets voelt fijner aan op de huid dan de heerlijk zachte wol van de kasjmiergeit. Voor het voorjaar en de zomer zijn vooral bijzonder fijne en dun geweven stoffen ideaal. Zij liggen bijzonder aangenaam op de huid en zijn temperatuurregulerend.

Trend NATURE LOOKS - Look 5
Trui van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 832736,
jogg-pants van zijde van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 653626.

Zijde

Een klassieker onder de natuurlijke materialen is zijde, één van de oudste en meest luxueuze natuurvezels die er is. Geen andere stof valt zo mooi, koelt zo prettig en glanst zo elegant; vooral in lichte kleuren. Voor uw trend-look mag dan ook een zijden blouse of een zijden top zeker niet ontbreken. Onze favoriet is de bijzondere zijden rok van LAURA BIAGIOTTI ROMA; de ultieme basic voor deze trend.

Trend NATURE LOOKS - Look 6
Jas van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 749911,
trui van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 834914.

Katoen

Tot slot willen wij graag nog de pluspunten van het oude vertrouwde katoen benoemen. Katoen doet het gewoon altijd goed, of het nu voor T-shirts, truien, blouses of tops is. Dit komt doordat katoen buitengewoon slijtvast en gemakkelijk in onderhoud is. Bovendien kunnen van katoen veelzijdiger en rijker gevarieerde stoffen geweven worden dan van elk ander garen. Dit maakt katoen niet alleen favoriet bij onze klanten, maar ook ontwerpers en creatieve geesten kunnen er geen genoeg van krijgen.

Wat betekent natuurlijke mode voor u?

Welke NATURE LOOKS-outfit kiest u? Welk natuurlijke materiaal is de ideale keuze voor u? Neem meteen een kijkje in onze onlineshop en ontdek originele designs voor het nieuwe seizoen. Begin het voorjaar goed met NATURE LOOKS.

aanbevolen voor jou