Voer uw zoekbegrip in

Grijs combineren: zo laat u een onopvallende trendkleur schitteren

Grijs combineren

Grijs kent vele vooroordelen: saai, onopvallend. Maar wij zeggen: briljant, elegant en perfect voor elke dag! Grijs is meer dan een grijze muis en regenachtig weer. Wij laten u zien hoe het werkt, wat de mooiste grijstinten van het seizoen zijn en onthullen hoe u grijs kunt combineren met andere kleuren of monochroom met grijs.

Het perfecte grijs voor uw huid- en haartype:

Grijs is veelzijdiger dan u denkt. Zo zijn er talrijke warme en koele tinten die een hoog rood/geel- of blauwgehalte hebben. Warme kleurtypes moeten vooral voor warme grijstinten kiezen, bijvoorbeeld greige, mushroom of muisgrijs. Koele kleurtypes daarentegen geven de voorkeur aan de eerder koud aandoende grijstinten, zoals steengrijs, middengrijs of antraciet.

U kunt zien welk kleurtype u bent aan de ondertoon van uw huid of aan de aderen op uw onderarm:

 • De huid van koele kleurtypes heeft meestal een blauw-roze ondertoon. De aderen op de onderarm lijken blauw of paars bij daglicht. Vaak hebben koele huidtypes een bleke huid en licht haar.
 • De huid van warme kleurtypes heeft gewoonlijk een gouden of oranje ondertoon en hun aderen zien er bij daglicht groenig uit. Warme kleurtypes hebben vaak donkerder haar en een natuurlijk gebruinde huid.

Monochrome Chic: grijs met grijs combineren

Wat nou grijze muis? Monochrome looks in grijs zijn ideaal voor stijlvolle outfits die ons eenvoud en minimalisme geven. Zulke ton-sur-ton combinaties zien er moeiteloos elegant en speciaal uit. Vooral met heel donker of blond haar ziet een grijze all-over look er super extravagant uit.

Onze tips:

 • Combineer maximaal drie verschillende grijstinten met elkaar, want anders ziet zelfs een uni-look er snel onrustig uit.
 • Mix geen warme en koude grijstinten.
 • Als alleen grijs te saai voor u is, combineer dan één of twee kledingstukken met patronen of prints naast wat sterkere kleuren.
Grijs combineren: Monochrom Look 2
Jas van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 139322,
trui van PETER HAHN, bestelnr. 836213,
gebreide jurk van PETER HAHN, bestelnr. 164459.
Grijs combineren: Monochrom Look 2
Trui van UTA RAASCH, bestelnr. 846576,
blouse van UTA RAASCH, bestelnr. 750524,
broek van UTA RAASCH, bestelnr. 659709,
Armband van UTA RAASCH, bestelnr. 346601.

Colour-Blocking: verschillende kleuren met grijs combineren

Als mengkleur van de alltime klassiekers zwart en wit, is grijs een eerder neutrale kleur. Het is waarschijnlijk deze neutraliteit die haar, ten onrechte, een weinig indrukwekkend imago heeft bezorgd. Want inderdaad, grijs is zo subtiel dat het harmonieert met alle kleuren, maar tegelijkertijd ook zo elegant dat de kleur een glamoureuze ondertoon geeft aan elke outfit. Het is juist dit talent dat van grijs een populaire combinatiekleur maakt.

In principe past grijs bij ALLE kleuren en daarom hebben wij hier een kleine selectie van de mooist mogelijke kleurencombinaties voor u samengesteld.

Onze tips:

 • Sterke contrasten zijn echte blikvangers. Als u wilt opvallen of een saaie dag wilt opvrolijken met leuke kleuren, dan zijn contrasterende power-outfits precies wat u zoekt.
 • Uw look wordt ingetogen en elegant met subtiele contrasten, die u kunt creëren met gedempte en lichte kleuren. Zij geven u rustige, harmonieuze outfit de nodige accenten.

Steengrijs

Steengrijs vormt een elegante en vriendelijke basis voor elke outfit en gaat dus goed samen met vrijwel alle andere kleuren. Een elegante en toch ongewone combinatie is de mix met lichte bruintinten of crèmekleurige nuances. Voor expressieve outfits zijn de meer kleurrijke tinten zeer geschikt.

Elegante Outfits

Mode in grijs combineren: Kleurenraster voor Steengrijs

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Steengrijs
Gebreide vest van TALBOT RUNHOF X PETER HAHN, bestelnr. 831412,
blouse van TALBOT RUNHOF X PETER HAHN, bestelnr. 749473,
broek van TALBOT RUNHOF X PETER HAHN, bestelnr. 650864.

Middengrijs

Middengrijs is altijd een goede keuze en een geweldige basis voor elke stijl. Of die nu sportief nonchalant, casual chic of stijlvol elegant is. Er ontstaat een spannende combinatie met geel, roze of sterke bruintinten. Zoals altijd ontstaat er een elegant uitstraling met neutrale kleuren of zachte pasteltinten.

Elegante Outfits

Grijs combineren: Raster voor Middengrijs

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Middengrijs
Trui van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 950843.

Antraciet

Net als zwart past antraciet bij elke denkbare andere kleur. Er ontstaat een donkere of elegante look door antraciet te combineren met andere donkere tinten, terwijl contrasterende outfits mooi zijn met lichte tinten. Bijzonder geraffineerd: de combinatie met donkere, maar kleurrijke partners, bijvoorbeeld donkerpaars.

Elegante Outfits

Mode in grijs combineren: Kleurenraster voor Antraciet

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Antraciet
Gebreide mantel van ST.EMILE, bestelnr. 834948,
blouse van ST.EMILE, bestelnr. 729277,
leren broek van ST.EMILE, bestelnr. 164239.

Grijsbeige

Vriendelijk, warm, trendy greige bewijst dat grijs en bruin ook prachtig met elkaar kunnen harmoniëren. Beide neutrale kleuren in een mix zorgen voor een zeer elegante outfit. Gecombineerd met crème of wit wordt het bijzonder elegant en met donkerblauw, rijke rood- en natuurlijke groentinten wordt het spannend.

Elegante Outfits

Grijs combineren: Raster voor Grijsbeige

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Grijsbeige
Vest van DAY.LIKE, bestelnr. 730278,
trui van DAY.LIKE, bestelnr. 831081,
blouse van DAY.LIKE, bestelnr. 749440,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 659144.

Mushroom

Mushroom past natuurlijk bij alles. Wij houden vooral van de combinatie met lichte, vriendelijke tinten, zoals warme pasteltinten en natuurlijke kleuren, zoals bladgroen of boerenkool. Het wordt opvallend met rijk rood of feloranje.

Elegante Outfits

Mode in grijs combineren: Kleurenraster voor Mushroom

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Mushroom
mantel van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 139900,
trui van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 834880,
blouse van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 728785,
jeans van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 659391.

Muisgrijs

Ook met neutrale kleuren goed te combineren. Met natuurlijke tinten, zoals kaki en donkergeel, ontstaat een elegant geheel. Het wordt spannend met felle kleuren, bijvoorbeeld rood, lila of rijk groen. Voor expressieve outfits voegen patroonprints en grafische prints een beetje meer variatie toe aan uw grijze outfit.

Elegante Outfits

Mode in grijs combineren: Kleurenraster voor Muisgrijs

Ausdrucksstarke Looks

Grijs combineren: Look in Muisgrijs
Trui van MYBC, bestelnr. 832512,
blouse van MYBC, bestelnr. 749575,
jeans van MYBC, bestelnr. 659022.

Alle tips in het kort

 • Koele grijstinten passen bij koele kleurtypes. Warme grijstinten zijn perfect voor warme kleurtypes. Zo kunt u zien welk kleurtype u bent.
 • Voor monochrome outfits combineert u warme grijstinten met warme grijstinten en koele grijstinten met koele grijstinten.
 • Voor monochrome grijze outfits combineert u maximaal drie verschillende grijstinten met elkaar.
 • U kunt elegante outfits creëren met zachte contrasten door gebruik te maken van lichte, ingetogen combinatiekleuren.
 • Expressieve outfits ontstaan door sterke contrasten, de mix met complementaire kleuren en diepe, opvallende tinten.
 • Voor subtiele blikvangers complementeert u kledingstukken met motieven of prints.

Grijze muis? Echt niet!

Wees niet bang om er in grijze kleding saai uit te zien. Grijs is zo veelzijdig en goed te combineren, dat u met onze tips moeiteloos stijlvolle outfits kunt creëren. Van minimalistisch tot opvallend. Laat u betoveren door het allroundtalent van de kleur grijs.

aanbevolen voor jou