Voer uw zoekbegrip in

Mediterraane leuke – Met de groetjes uit Spanje!

Lonneke’s mediterraan leuke

(Foto: Lonneke, IG @lonnekenooteboom)

Anderhalf jaar geleden kochten Luc en ik een oud, typisch Spaans vissershuisje in het Noorden van Spanje. Een langgekoesterde wens kwam daarmee voor ons eindelijk uit. Op het plekje waar wij zochten was al járen geen huisje te koop gekomen en ik wist ook dat er een lange wachtlijst was voor de dag dát er een huisje zou komen. Maar lang verhaal kort, ik geloof in meant-to-be en dat gebeurde ook. Op de juiste plek, op het juiste moment kwam de mogelijkheid om dit huisje te kopen. Dol en dol blij waren we, omdat we hier al zo lang over hadden gedroomd en we eigenlijk nooit verwacht hadden dat dit ons zou overkomen, vooral ook omdat iedereen ons, toen we vertelden dat we daar op die plek iets zochten, ons eerst keihard uitlachte. Vergeet dat maar hoor, dat lukt al jaren niemand! Maar het lukte, en oh wat waren we blij! Uitzinnig blij!

Daarna begon een lange periode van Pinterest inspiratie en ideeën zoeken en op zoek gaan naar een goede architect en bouwer. Covid gooide natuurlijk ook bij ons erg veel roet in het eten, want ook in Spanje was het drama! Ons huisje is Spaans, witgekalkt en begroeid met een grote roze Bougainville en ligt in een smal schattig autovrij straatje. Aan de buitenkant wilde ik dus echt niets veranderen, want het was exact zoals ik altijd had gewild. Binnen was het anders; we kochten het van Zwitsers met een (sorry, ik bedoel het niet vervelend hoor) niet zo’n mediterrane leuke smaak.

Eigenlijk fijn voor ons, want er zat niets anders op dan alles maar dan ook alles te veranderen. Ik wilde het binnen net zo mediterraans maken als de buitenkant, met veel stucwerk, gemetselde kasten, hout, riet en microcement vloeren. Nu, een jaar later, zijn we nét verhuisd. Bloed, zweet, stress en tranen heeft het gekost, maar wat zijn we blij en gelukkig met het eindresultaat. Het is uiteindelijk exact geworden hoe het in mijn dromen was en dat is natuurlijk fantastisch! Iedereen die binnenkomt is dolenthousiast en ik krijg het ene complimentje na het andere en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Lonneke’s mediterraan leuke: Look
Blouse van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 740258,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 602151,
riem van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 369736,
sneakers van KENNEL & SCHMENGER, bestelnr. 371446.
(Foto: Lonneke, IG @lonnekenooteboom)

Ik schrijf deze blog terwijl ik zit aan mijn nieuwe tafel, op mijn nieuwe stoel in mijn nieuwe casa! De zon schijnt, mijn gezin heb ik om mij heen en we zijn nog zeker niet klaar hier, maar we komen er wel! Deze foto’s heeft mijn zoon gemaakt in ons schattige straatje hier en ik draag alweer een outfit uit de nieuwe collectie van Peter Hahn! Misschien dat u denkt, oh… “ik wil nog helemaal niet denken aan de wintercollecties” en dat begrijp ik ook, maar zodra de nieuwe collecties binnendruppelen ga ik altijd meteen op zoek naar goede, mooie en stijlvolle basics die ik járen kan dragen. Deze basics zijn namelijk vaak snel uitverkocht en echt met alles te combineren en daarom adviseer ik dan ook deze als eerste aan te schaffen.

Deze jeans van DAY.LIKE is enkellang en in een lichtblauwe kleur die momenteel erg veel in het modebeeld terug te zien is. Deze kleur zagen we afgelopen zomer al, maar ook dit nieuwe seizoen dragen we volop deze lichtblauwe kleur! Voordeel is dat echt ALLE kleuren en prints met deze kleur blauw matchen, dus is het een best-buy als u het mij vraagt. Ook de lengte is perfect; te dragen met een basic zwarte sneaker (zoals ik nu deze nieuwe van Kennel & Schmenger draag), maar ook met loafer, hakje of laarsje is dit een fantastische keuze.

Lonneke’s mediterraan leuke: details
Blouse van PORTRAY BERLIN, bestelnr. 740258,
broek van DAY.LIKE, bestelnr. 602151,
riem van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 369736,
sneakers van KENNEL & SCHMENGER, bestelnr. 371446.
(Foto: Lonneke, IG @lonnekenooteboom)

Ik draag bij de jeans vandaag een heerlijke 100% katoenen romantische blouse van Portrai Berlin in de basic kleur zwart. Dit model is ook deze winter weer een enorm grote trend; ruches, borduursels en wijde mouwen zien we veel in het straatbeeld terugkomen. Draag deze blouse ook eens op een leren broek of zwarte nette pantalon om zo meerdere stijlen te creëren! Vooral jeans en leer brengt deze blouse weer perfect in balans. Ik probeer daarmee te zeggen dat jeans en leer stoere kwaliteiten zijn en daarmee het liefelijke wat tegengas geven. Zo brengt dat een outfit dus in balans en dit kunt u met al uw outfits altijd toepassen. Beetje peper, beetje zout en zo maakt u uw eigen persoonlijke stijlvolle outfit. Vergeet ook een goede basic zwarte riem niet zoals mijn prachtige exemplaar van Laura Biagiotti Roma.

Ik blijf nog eventjes hier en stuur een zonnetje uw kant op!
Lieve groet vanuit Spanje,

Lonneke Nooteboom