Voer uw zoekbegrip in

Jurkentijd: Annettes jurken-trends voor herfst 2021

Annette Weber: Jurken-trends 2021

Vrouwen kunnen er vaak niet genoeg van hebben: jurken. Wij vrouwen zien er in jurken mooier, vrouwelijker, eleganter uit. Niets maakt ons zo snel aantrekkelijk als een jurk. Dit kledingstuk flatteert het figuur, modelleert het, vormt de rondingen of speelt ermee.

Een jurk is een ‘no-brainer’ (‘brain’, Engels voor hersenen). Men hoeft niet lang na te denken over de styling. U haalt de jurk gewoon uit de kast en trekt hem aan. Klaar is Kees! Veel vrouwen die werken of het anderszins druk hebben, houden juist vanwege dit ‘praktische’ aspect van jurken.

Natuurlijk is een jurk ook veelzijdig. Hoge schoenen, platte schoenen, laarzen, de handtas, sieraden… de keuze van de accessoires bepaalt de ‘look & feel’ van de jurk. Met pumps en een clutch ziet een bloemenjurk er stijlvol en volwassen uit, met gympen en een shopper jeugdig en cool.

Jurkentijd met Annette Weber: Look 1
Jurk van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 153122.
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Wat is er nieuw in de herfstmode van 2021?

De zomen worden langer, de silhouetten zijn ontspannen. Motieven zijn grafisch, met bloemen of millefleurs uitgevoerd. Tegelijkertijd keren klassieke pasvormen en gedekte kleuren terug.

Trend 1: de gebloemde jurk.

Annette Weber: Jurken-trends: de gebloemde jurk
Jurk van RIANI, bestelnr. 152553.
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Kleurrijk, losjes, op kuitlengte: jaren 70 stijl.
Inzet: de klok rond. Even snel naar de bakker of de kapper, de kinderen ophalen, winkelen met een vriendin: een gebloemde jurk ziet er altijd vriendelijk, jeugdig uit en is heerlijk comfortabel.
Voordeel: bij een jurk in bloemdessin passen werkelijk ALLE schoenen. Deze jurk is ongelooflijk veelzijdig.

Trend 2: de kokerjurk.

Annette Weber: Jurken-trends: de kokerjurk
Jurk van FADENMEISTER BERLIN, bestelnr. 152256.
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Slankvallend, op knielengte, met mouwen: lady like.
Inzet: kantoor. Een klassieke kokerjurk is onmisbaar in de zakelijke garderobe, de absolute nummer één, serieus en verfijnd. Daarom kan zo’n elegante jurk ook gebruikt worden tijdens een speciale gelegenheid, zoals een ronde verjaardag, een doop of huwelijksfeest. De kleuren zijn overeenkomstig gematigd. Grijs, zwart, bordeaux.

Trend 3: de jurk zonder sluiting.

Annette Weber: Jurken-trends: de jurk zonder sluiting
Jurk van TALBOT RUNHOF x PETER HAHN, bestelnr. 153760.
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Favoriete jurk, omdat hij behaaglijk, comfortabel en praktisch is.
Inzet: afhankelijk van de styling. WANT: wie zegt dat een overgooiermodel een tentachtig gedrocht moet zijn?! De nieuwe jurken zonder sluiting zijn gemaakt van luxueuze wollen stoffen en zijn zo chic dat ze zelfs ’s avonds gedragen kunnen worden. De zwarte overgooier van Peter Hahn x Talbot Runhof samenwerking is daar een geweldig voorbeeld van. Bijna zo elegant als de ‘little black dress’ en ook als een lange tuniek over een smalle broek te dragen.

Conclusie.

Jurken zijn terug, leuker dan ooit en zien er ‘gekleed’ uit. Helaas, helaas …. Maak nu maar eens een keuze uit het grote aanbod ….

Jurkentijd met Annette Weber: Look 2
Links: Jurk van ST EMILE, bestelnr. 152355, jas van BOGNER, bestelnr. 155757.
Mitte: Jurk van RIANI, bestelnr. 152553, blazer van WINDSOR, bestelnr. 115147.
Rechts: Jurk van LAURA BIAGIOTTI ROMA, bestelnr. 153122, jeans jas van , bestelnr. 152051.
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

MORE ABOUT

Annette-Weber-stijlicoon-en-trendsetter
(Foto: Annette Weber, IG @nettiweber)

Annette Weber
is hét stijlicoon van Duitsland en Europa. Als jarenlange hoofdredacteur van InStyle speelde zij een beslissende rol bij het bepalen van de trends van de afgelopen jaren. Als ondernemer achter haar blog Glam-o-meter geeft ze haar visie op de mode van vandaag. In PETER HAHN magazine onthult zij regelmatig welke trends de toon zetten voor het huidige seizoen en laat ze natuurlijk ook altijd haar persoonlijke interpretaties zien. Van klassieke tot eigenwijze styling, het is er allemaal – laat u inspireren!

Das könnte Sie auch interessieren