Voer uw zoekbegrip in

Een nieuwe trend, maar wat betekent ’Easy Chic’ eigenlijk?

Easy Chic is een nieuwe modestijl, die wordt gekenmerkt door eenvoud, elegantie en de kunst van het weglaten. Een paar accessoires minder of gedekte kleuren gebruiken is echter niet genoeg om een outfit Easy Chic te kunnen noemen. Deze stijl vraagt om een goed ontwikkeld gevoel voor een juiste balans en is, als het erop neerkomt, lang niet zo ’easy’ als het lijkt. De juiste benadering resulteert in een perfecte, uitgesproken tijdloze look.

Easy Chic heeft een heel natuurlijke en ontspannen uitstraling. Een zekere vaardigheid in het combineren van modellen, materialen en kleuren kan hierbij wel van pas komen. Deze nieuwe trendstijl draait vooral om perfect afgestemde kleurnuances, van top tot teen. Daarbij is het bij Easy Chic de kunst om met één of maximaal twee tops, een broek, schoenen en een tas de perfecte look te realiseren. En dan het liefst zonder prints of dessins. Draagt u toch graag iets met een motiefje, zorg dan dat het uitgesproken vrouwelijk en nagenoeg unikleurig is.

De juiste kleuren

Over kleuren gesproken: het kleurenpalet van Easy Chic varieert van subtiele natuurtinten, wit, blauw- en grijsnuances tot zachte pasteltinten. Felle en opvallende kleuren passen niet binnen het thema. Dit maakt deze modestijl voor mij juist extra aantrekkelijk. Ik hou van Easy Chic en ik voel me er prettig in. Hoe inspirerend ik rijke, krachtige kleuren ook vind, ik trek ze liever niet aan. Of misschien moet ik zeggen nóg niet.

Bijpassende schoenen

Bij Easy Chic is een belangrijke rol weggelegd voor de schoenen. In principe zijn pumps favoriet bij een slim-fitjeans, gecombineerd met een exclusieve kasjmiertrui of een vest. Anders wordt Easy Chic al heel snel ’Easy Casual’. Natuurlijk kunnen schoenen zonder hak ook, maar dan liever niet bij een jeans, maar bij een broek in luxekwaliteit met een witte blouse en een cape.

Maak het spannend met accessoires

Dreigt uw Easy Chic-outfit wat saai te worden? Maak het spannend met wat zorgvuldig uitgezochte accessoires. Maar let op: deze accenten mogen niet opvallen door hun kleur, alleen door hun stijl. Ga bijvoorbeeld voor een chique tas, een kostbare ketting of een bijzondere sjaal. Dit maakt uw stijl extra boeiend en stijlvol.