Voer uw zoekbegrip in

Dun haar? Zo krijgt het volume!

U vindt uw haar te dun? Dan bent u niet de enige, want bijna de helft van alle vrouwen klaagt over te dun haar. Ik eerder ook, totdat mijn kapper op een dag tegen me zei: “U heeft echt kasjmierhaar.” Ik keek meteen heel anders tegen mijn haar aan en had opeens geen moeite meer met het gebrek aan volume. Ik stel me gewoon voor dat mijn haar heel kostbaar is. En zo behandel ik het ook. Ik was mijn kasjmiertruien tenslotte ook niet met het eerste het beste wasmiddel of op een te hoge temperatuur …

Power-care voor meer volume

Volume is ook een kwestie van de juiste verzorging, want door het gebruik van verkeerde producten valt het haar slap en futloos om het hoofd. Ik was mijn haar elke dag met een shampoo die de resten van stylingproducten, die het haar verzwaren, grondig verwijdert en de haarvezels versterkt. Mijn volumetip voor fijn haar: een verzorgende spray die u niet hoeft uit te spoelen en die u na het wassen op het handdoekdroge haar sprayt. Het geeft extra volume, maakt het haar zijdezacht en voorkomt elektrostatische lading.

Stylingtip met bodybuilding-effect

Verdeel om te beginnen een hoeveelheid mousse ter grootte van een mandarijn over uw handpalmen en breng het aan bij de wortels. Buig het hoofd opzij en föhn het haar tegen de richting van de haargroei in. Masseer de hoofdhuid daarbij met cirkelvormige bewegingen. Zo krijgt het haar meer volume.

Volume voor lang haar

Met haar dat ten minste schouderlang is, kunt u de volgende techniek toepassen voor verzorgd volume: spray versteviger op het droge haar en draai het haar streng voor streng om extra grote haarrollers. Bevestig de rollers met klemmen en laat het haar aan de lucht drogen. Voor volume tussendoor: spray wat haarlak op de handpalmen en kneed het haar bij de haaraanzet.

Elke dag wassen?

Fijn haar kunt u het beste dagelijks wassen. Mocht u daar een keer geen tijd voor hebben, dan kunt u droogshampoo gebruiken om te voorkomen dat u eruitziet als een natgeregende muis. Het poeder absorbeert vocht en vet en geeft volume. Gebruik als u donker haar heeft bij voorkeur transparante droogshampoo, zodat er geen grauwe sluier over het haar komt te liggen. Droogshampoo is makkelijk in gebruik: gewoon opspuiten en uitborstelen.

Slimme trucs voor voller haar

Een effectieve professionele truc: verplaats uw scheiding regelmatig. Een verplaatsing van één centimeter geeft al meer body bij de haaraanzet, omdat de haarwortels overeind gaan staan.

Professionele hulp: volumineuze coupe en kleur

Als het goed geknipt is, lijkt fijn haar al veel voller. Dat komt omdat de zogenaamde steunharen een platform vormen voor de omliggende haren en zo zorgen voor meer volume bij de basis. Kleur kan voor optisch volume zorgen. Zogenaamde lowlights (donkerder strepen) maken licht haar voller. Als u het haar blondeert, wordt de haarschacht ruwer. Highlights kunt u trouwens het beste in 2-3 nuances laten aanbrengen, dat zorgt voor een 3D-effect waardoor het haar voller lijkt.

Innerlijke kracht voor het haar

Ook van binnenuit kunt u werken aan het volume van uw haar. Als u merkt dat uw haar dunner wordt naarmate u ouder wordt, dan komt dit doordat de haarwortels door hormonale veranderingen minder voedingsstoffen krijgen dan voorheen. Wat dan kan helpen is een driemaandse kuur met gierstextract, dat het haar met silicium versterkt, vitamine B5, dat de celregeneratie ondersteunt, en cystine, de natuurlijke bouwsteen van het haar.