Voer uw zoekbegrip in

Basics & cashmere

lonneke basics cashmere

Als styliste adviseer ik al mijn klanten, maar ook iedereen die mij advies vraagt om eens kritisch te kijken naar hun eigen kledingkast. Een kritische garderobe-update is voor iedereen op zijn tijd een echte aanrader, want ik zeg altijd: “rust in je kast is rust je hoofd!” Maar hoe pak je dit nou eigenlijk aan? Daar wil ik u vandaag over adviseren!

Wat verwijdert u uit de kast die elke morgen open doet:

  • Alle kleding die u niet meer past (niet weg doen, maar wat is er nu vervelender dan ’s morgens uw kast openen en er kleding in vinden die u NIET past?). Misschien dat u deze kleding over een maand weer past hoor, maar voor nu mag deze selectie even ergens anders hangen.
  • Uw kleding uit een ander seizoen. Dus in de winter gaan alle zomer-items even in de opbergkast en vice-versa (heeeerlijk overzichtelijk ook).
  • Alle kleding die u langer dan 1,5 jaar niet gedragen heeft. Ik geloof u, u heeft ook items waar u emotioneel geen afstand van kunt doen, omdat dat ene jasje een rib uit uw lijf was of omdat dat vestje van een geliefde is geweest. Maar ik vertel u: deze kleding draagt u hoogstwaarschijnlijk het komende jaar ook niet.

Tip: maak een rekje of creëer een plekje met genoemde kleding in een andere kast: loop 1 x per 3 maanden even dat rekje door en u zult zien dat u er dan tóch items uithaalt die u weer gaat dragen. Echt verrassend! Als na nóg eens 1,5 jaar de items nog steeds op dit rekje hangen… maak er dan iemand anders blij mee! Weggooien is een no-go! Er zijn altijd mensen die er enorm blij mee zijn, dus doe de moeite om die te vinden. U kunt ze natuurlijk ook verkopen tijdens een sale of via een tweedehands winkel of online via bijvoorbeeld de Vinted App.

basics and cashmere outfit lonneke

Als u bovenstaande tips heeft opgevolgd dan hangt uw kast nu vol met kleding die u graag draagt, van het seizoen is en die u ook allemaal past. Dat is toch fantastisch?!

Volgende tip: investeer het grootste deel van uw budget in goede, tijdloze basics. Waarom? Omdat u deze basics heel veel zult dragen, u er langer mee doet en het daarom ook nog eens duurzaam is. We zijn fan van sustainable fashion, toch?

Ik ben een fan van kwalitatief goede basics die tijdloos zijn en daarom draag ik vandaag ook een aantal favorieten uit de de collectie van peterhahn.nl

Om te beginnen zou iedere vrouw een zwarte nette pantalon in haar kast moeten hebben zoals mijn broek van Day Like. Ik combineer deze nu met een witte blouse van Fadenmeister Berlin, wat ook een ontzettende goede investering is en werkelijk overal bij combineert. Ik style mijn outfit af met een prachtige kasjmier trui uit de collectie van Peter Hahn cashmere en dé perfecte witte sneakers van Kennel & Schmenger. Nu ben ik helemaal klaar om naar mijn afspraak te gaan met deze perfecte basic outfit! U kunt mijn set ook aanvullen met een leuke gekleurde shawl of opvallende tas die u als eyecatcher bij deze outfit draagt. Ik kies vandaag voor mijn roze laptop als keypiece!

Tot de volgende keer!