Voer uw zoekbegrip in

Waar denkt u aan bij de kleur roze?

De kleur roze wordt de meeste vrouwen gewoon met de paplepel ingegoten. Ook tegenwoordig domineert deze kleur vaak in babykamers voor meisjes. Het geslacht wordt dan ook meestal aangegeven met roze voor meisjes en lichtblauw voor jongens. Pas aan het begin van de puberteit laten de meeste meisjes hun roze fase achter zich, omdat de kleur dan te kinderachtig wordt gevonden. En tieners willen van alles, maar ze willen zeker niet als kind gezien worden. De speelgoedindustrie heeft ons heel lang voorgehouden dat roze ook een kleur voor volwassenen is, maar zelfs voortrekker Barbie heeft tegenwoordig andere kleuren in haar garderobekast hangen en ook haar geliefde camper en auto’s krijgen van de speelgoedfabrikant nu af en toe een wit, blauw of groen in plaats van roze tintje.

De volwassen versie van roze

Soms, als we allang volwassen zijn, kriebelt het ineens weer en verlangen we terug naar het roze uit onze kindertijd. Misschien wel omdat het juist deze kleur is die zulke mooie herinneringen aan die onbezorgde, mooie tijd oproept. Maar net zo goed omdat tinten als lichtroze en roze voor vrouwelijkheid staan en ons iets zachts kunnen geven. Ik heb het dus niet over de barbie-look, waarbij vrouwen met platinablond geverfd haar zich kleden in fel roze. Het kan ook anders, subtieler, eleganter en vooral ook veel mooier. Dat zien we deze zomer met de kleur poederroze. Het woord ’poeder’ geeft al aan dat we zachte pastelachtige tinten kunnen verwachten. Poederroze is dan ook echt een kleur voor volwassenen, die in niets doet denken aan baby’s mits hij goed gecombineerd wordt.

Zo combineert u poederroze het mooist

Poederroze is het beste te combineren met de al net zo modieuze nude-tinten en lichte pasteltinten. Draag nooit teveel verschillende tinten roze bij elkaar. Daardoor wordt het resultaat snel goedkoop of gekunsteld. Door stralend puur wit krijgt poederroze een heel elegante en frisse uitstraling. Wilt u uw combinaties er meer uit laten springen en mogen ze wat gedurfder zijn? Probeer lichtroze dan eens te mixen met een opvallend roze tegenhanger, bijvoorbeeld een fel roze vest op een broek in poederroze. Het is dan belangrijk dat u dit pittige contrast onderbreekt met een wit shirt of een witte blouse. Anders wordt het al snel teveel van het goede. Poederroze kan, afhankelijk van het materiaal, ook wel eens neigen naar oudroze of lila, maar met deze trendkleur toont u hoe dan ook uw gevoel voor stijl, waardoor u een modieuze indruk achterlaat. Van deze trendkleur zullen we zeker nog lang plezier hebben. Ook als het om accessoires gaat, want als u in de zomer weer bruin bent geworden door de zon, kunt u uw witte outfit een sensationeel effect geven met een zijden sjaal of ketting in roze. Wij wensen u nu alvast een prachtige zomer.