Voer uw zoekbegrip in

Tafelkleden, placemats en meer: zo decoreert u een uitnodigende eettafel

Tafelkleden-Guide: Decoratie voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.

De eethoek speelt een belangrijke rol in uw huis. Dit is de plek waar gasten, familie en vrienden bij elkaar komen. Tafel en stoelen nemen veel ruimte in huis in. Daarom mag het geheel best mooi en uitnodigend gedecoreerd zijn. Een met veel aandacht gedekte tafel en een sfeervol ingerichte eethoek zijn een teken van gastvrijheid en waardering en geven uw interieur nog meer uitstraling. Wij laten u zien hoe u uw eettafel kunt decoreren voor

De belangrijkste elementen hierbij zijn tafelkleden, topkleden, tafellopers, servetten, placemats en ook sierkussens. Hiermee beschermt u niet alleen kwaliteitsoppervlakken tegen slijtage, u verandert er ook snel eenvoudige, wat oudere meubels mee in originele blikvangers.

Tafeldecoratie voor elk jaargetijde

Lichte stoffen, bloemmotieven en zachte pasteltinten passen prima bij het voorjaar en de zomer. In de herfst en winter kunt u beter kiezen voor zware, donkere stoffen. Tafelkleden, placemats en tafellopers zijn echte blikvangers op uw tafel. In bonte kleuren en motieven die passen bij de seizoenen of speciale gelegenheden, zoals Kerstmis en Pasen.

Dit tafellinnen zien we het liefste in een grove, expressieve stof, zoals bijvoorbeeld linnen. Bloem- en grasmotieven zien er op dit natuurlijke materiaal heel mooi uit. Daar past het momenteel zo populaire servies van aardewerk heel goed bij.

Tafellinnen-Guide: Tafelkleden voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.
Tafelkleed van SANDER, bestelnr. 512269.
Tafellinnen-Guide: Decoratie met sierkussens.
Kussenovertrek van Linnen van SANDER, bestelnr. 530520.

Tafelkleden voor elke stijl

Met het juiste tafellinnen kunt u zonder veel moeite uw interieur een nieuwe uitstraling geven. Ongeacht welke stijl uw voorkeur heeft.

  • Houdt u van ingetogen? Kies dan voor strakke lijnen en kleuren, hoogwaardige materialen en luxueuze verwerkingen zonder opsmuk en dessin. Zo ontstaat er snel een feestelijke, chique tafel.
  • Moderne prints en motieven passen goed bij een koffietafel en bij een gezellig dinertje met vrienden. Combineer dat met unikleurige tafelelementen, zoals placemats of kussens.
  • Wanneer u een romantisch diner of een feest plant, mogen fijne bloemen en pastelkleuren niet ontbreken. Bloemmotieven gecombineerd met speciale randen en luxueuze details zien er schitterend uit en zorgen voor een prachtige ambiance.
  • Wanneer u in de tuin gaat eten, dan passen daar heel goed mediterrane motieven met smakelijke fruit- en groenteprints bij. Deze rustieke stijl maakt van elke eethoek een sfeervol culinair eiland waar het een feest is voor alle zintuigen.
  • Staat uw eetruimte in verbinding met water, dan is een maritiem gedekte tafel een must. Ga voor blauwe basistinten, veel wit en kleine accenten in rood. Tegeltjesmotieven en strepen zijn ideaal voor zowel binnen, als voor buiten op het terras. Een dergelijk gedecoreerde tafel laat u wegdromen naar verre oorden en brengt de zee direct naar uw eettafel.
Tafellinnen-Guide: Tafelkleden voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.
Tafelkleed van HOSSNER, bestelnr. 531205.

Tafelkleden voor elke gelegenheid

Een feestelijk gedecoreerde tafel of een gezellige tafel voor de lunch: tafelkleden, lopers, topkleden, placemats, servetten en kussens kunnen steeds weer anders gecombineerd worden, al naargelang de gelegenheid.

  • Een feestelijk gedekte tafel moet niet te vol worden. Hier is vaak een hoogwaardig tafelkleed en tafelloper genoeg. Met de bijpassende decoratie, bijvoorbeeld een opvallende kaarsenstandaard of een mooi bloemstuk, geeft u uw feestelijke dis de finishing touch.
  • Voor een gezellige lunch zijn placemats, tafellopers en mooie servetten heel geschikt. 
  • Een ingetogen tafellaken zorgt ervoor dat bij koffievisite het mooie koffieservies perfect tot zijn recht komt. Met fijne sierkussens wordt het nog gezelliger.

Uitnodigend en schitterend: topkleden met gebloemde motieven, gecombineerd met een bijpassend sierkussen. Wees creatief!

Tafellinnen-Guide: Tafelkleden voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.
Topkleedje van HOSSNER, bestelnr. 532093,
Servet van SANDER, bestelnr. 530181.
Tafellinnen-Guide: Tafelkleden voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.
Tafelloper van HOSSNER, bestelnr. 532088.

Onze tip:

Decoreer uw eethoek met expressief tafellinnen, ook wanneer u er even niet zit. Bijvoorbeeld met een bij het interieur passende tafelloper, die het mooie tafelblad accentueert. In kleur bijpassende sierkussens zorgen voor een sfeervol totaalplaatje.

Size matters: zo bepaalt u de perfecte afmeting voor uw tafel

Let bij een tafelkleed op de juiste afmeting. Hij mag niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Uw tafelkleed moet aan iedere kant van de tafel ongeveer 20 centimeter overhangen. U kunt het beste de lengte en breedte van de tafel opmeten en daar dan telkens ca. 40 cm bij optellen. Ronde tafels kunt u het beste met een rond of vierkant tafelkleed decoreren. Ook hier moet het tafelkleed ongeveer 40 centimeter langer zijn dan de diameter van de tafel.

Tafellinnen-Guide: Decoratie voor elke stijl, elk jaargetijde en elke gelegenheid.
Linnen Tafelkleed van SANDER, bestelnr. 530165.

Nu bent u aan de beurt

In onze onlineshop vindt u een grote collectie decoratief en functioneel tafellinnen. Van tafelkleden, placemats en lopers tot bijpassende sierkussens: u vindt er alles. Wij wensen u veel plezier bij het decoreren.