Voer uw zoekbegrip in

Sterk punt!

Hoewel de zogeheten polkadots helemaal niets met de gelijknamige dans te maken hebben, is het bij de aanblik van deze trendy stippen moeilijk om stil te blijven zitten. Het is dan ook niet gek dat het motief vooral in de Swinging Fifties en Sixties erg populair was.

Vest van Peter Hahn, Jurk van Peter Hahn,Shirt met ronde hals Van Uta Raasch

De schattige muis Minnie Mouse was al in 1928 op het witte doek te zien met een rood/wit gestippeld jurkje, maar echt modieus werd het stipdessin pas met de presentatie van de jurkencollectie van topontwerper Christian Dior, die het stipmotief in 1950 in het modebeeld introduceerde. Slechts een jaar later liet stijlicoon Marilyn Monroe zich fotograferen in een gestippelde bikini. Vanaf dat moment zijn stippen niet meer weg te denken uit de mode.

Twee stippen, een streep en een boogje

… En wat heeft men dan? Juist, een smiley. En ook in de mode is de combinatie van stippen en strepen er een om blij van te worden. Het is daarbij wel belangrijk dat de gecombineerde motieven hetzelfde kleurenschema hebben, anders kan het snel te veel worden.

Vest van Fadenmeister Berlin, Vest Van Peter Hahn

De enige uitzondering daarop vormt zwart-wit. Hiermee zijn ook andere motieven en kleuren te combineren. Een mooi en een ondanks de mix harmonieus effect creëert u door de combinatie te laten opvallen met een print. Een andere tip voor een geslaagde look: houd de rest van uw outfit heel basic. Accessoires als schoenen en tassen moeten niet teveel opvallen, en hetzelfde geldt voor make-up. Zo voorkomt u dat u ‘overdressed’ bent en eruit ziet alsof u zich heeft verkleed als paradijsvogel.

Een stijl die blijft: de marine-look met strepen

Het zat al in het repertoire van Coco Chanel en is decennia later nog steeds actueel in die van ontwerper Gaultier: mode met strepen in marine-look. Bij het zien van de klassiekers met rode, blauwe en witte strepen krijgt men spontaan een vakantiegevoel en waant men zich in het mondaine Nice aan de Côte d´Azur, op een luxueus jacht of gewoon op een terrasje in de haven. Gelukkig is deze klassieker weer helemaal terug van weggeweest. En terecht. Hij is er in frisse nieuwe kleuren of in de originele stijl in marineblauw en wit. Gecombineerd met gestippelde blouses en shirts creëert u een wat jongere, modernere en frissere stijl. Over modern gesproken: ook strepen zijn deze zomer niet weg te denken. Ze bepalen het modebeeld op shirts (mooi in combinatie met een jeans) en op blazers (mooi met een rok).

Jerseyblazer van Uta Raasch, Shirt met ronde hals Van Bogner, Blouse van Peter Hahn

Voor welk motief u ook kiest deze zomer, u heeft in modieus opzicht sowieso een streepje voor. Punt uit.